A MURIT! Familia Iliescu este in doliu

Violonistul Vladimir Orloff a murit la varsta de 90 de ani. A fost decorat de fostul presedinte Ion Iliescu cu Ordinul National Steaua Romaniei.

Veste trista in industria muzicala, renumitul Vladimir Orloff a decedat in urma cu scurt timp.

Violonistul Vladimir Orloff a murit. Artistul s-a nascut in 1928, in Odessa, Ucraina si a facut Conservatorul in Romania. A castigat locul 1 la concursul Bucharest International Cello, inainte de a se alatura Filarmonicii din Viena in 1960 ca violonist principal.

De asemenea, a predat la Academia de la Viena si a aparut ca solist in diverse orchestre europene, printre care Bournemouth Symphony Orchestra, the New Philharmonia Orchestra si Paris’s ORTF.

In 1971 a emigrat in Canada, unde a fost violonist principal la cele mai mari orchestre. Studentii sai de la Universitatea din Toronto au inclus-o pe Ofra Harnoy iar apoi pe Winona Zelenka in Toronto Symphony Orchestra.

Discografia sa se intinde din 1940 pana in 1970 si contine cocnerte precum lgar, Schumann, Brahms, Shostakovich, Haydn si Saint-Saëns cu dirijori precum John Barbirolli, Wolfgang Sawallisch, Sergiu Comissiona si Eugene Goossens, potrivit thestrad.com.

In anul 2002, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, l-a decorat pe maestrul violoncelist Vladimir Orloff cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Ofiter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.