A MURIT! DOLIU IN SRI

Generalul în rezerva Ion „Gioni” Popescu, adjunct pentru logistică al multor directori SRI după 1989, a murit azi, la 78 de ani. Pe 31 martie 2005, generalul cu patru stele Ion Theodor Popescu părăsea SRI-ul și trecea în rezervă, ca urmare a eliberării sale din funcție.

Anunțul trist a fost făcut de jurnalistul Radu Tudor pe pagina sa de Facebook în urmă cu puține minute, potrivit antena3.ro.

Generalul Popescu avea 78 de ani.

Ion Theodor Popescu (cunoscut și ca Gioni Popescu) a fost general (cu 4 stele) român, care a îndeplinit funcția de adjunct al directorului SRI în perioada 2002-2005.

Înainte de 1989, Ion Popescu a lucrat ca vicepreședinte în CENTROCOOP și răspundea de departamentul de import-export.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Generalul Ion Theodor Popescu a fost înaintat la gradul de general-locotenent (cu 2 stele) la 20 martie 1995. A îndeplinit, începând din anul 1993, funcția de șef al Comandamentului Financiar-Logistic din cadrul SRI.

La data de 20 noiembrie 2001 a fost numit în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, cu rang de secretar de stat. În perioada în care a îndeplinit această funcție, a fost înaintat la gradele de general de corp de armată (cu 3 stele). Acest eveniment a avut loc la 1 decembrie 2002 pentru ca, mai apoi, să fie promovat la gradul de general (cu 4 stele), pe data de 26 martie 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *