Cine va conduce acum Europa? A murit David Sassoli, președintele Parlamentului European

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit marți dimineață, la câteva ore după ce presa a relatat că politicianul fusese internat în spital ca urmare a unei complicații grave.

În vârstă de 65 de ani, Sassoli a încetat din viață într-un spital din Italia, la ora 1:15 a dimineții de marți, a precizat, pe Twitter, Robert Cuillo, purtătorul său de cuvânt.

Cuillo a menționat că președintele Parlamentului European era internat din data de 26 decembrie în spitalul din Aviano ca urmare a unei “complicații grave a sistemului imunitar”.

Anterior, înainte de vestea decesului, purtătorul de cuvânt precizase că toate întâlnirile oficiale din această perioadă ale președintelui Parlamentului European au fost anulate.

Citiți și:  Multiplu vaccinat, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani

În luna septembrie, Sassoli, fost jurnalist de televiziune, a fost spitalizat cu pneumonie şi din acest motiv nu a putut prezida sesiunea parlamentară în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit discursul anual privind Starea Uniunii.

Ulterior, el s-a deplasat în Italia, după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în țara natală.

David Sassoli a devenit președinte al Parlamentului European în 2019, după un acord amplu între cele mai mari familii politice europene în legătură cu funcțiile de top din principalele instituții ale Uniunii.

Înainte să survină decesul său, deputații europeni luaseră decizia de a se reuni săptămâna viitoare pentru a-i vota succesorul.

Citiți și:  Multiplu vaccinat, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *