A lăsat România pentru un trai mai bun, dar a sfârșit în chinuri groaznice

De multe ori, omul își întâlnește destinul tocmai pe drumul pe care a luat-o ca să îl ocolească. În 2014, Ioana Condea a vrut să schimbe viața plină de neajunsuri din țară pe un trai mai bun, în Germania. A sfârșit însă cinci ani mai târziu, după o suferință teribilă.

Drama familiei Condea a început în 2014, după ce fata lor, Ioana, a plecat la muncă în Germania. La distanță de cinci, ani, părinții și-au îngropat fiica în cimitirul din comuna prahoveană Poiana Câmpina, de unde aceasta a plecat în primăvara anului 2014 în Germania pentru a-şi face un rost în viaţă.

Pentru a-și putea ajuta fiul născut în urma unei relații pasagere din timpul liceului, Ioana a acceptat invitaţia Florentinei Tănase, fostă colegă de şcoală, să meargă în Germania, crezând că va îngriji bătrâni într-un azil. Cel puţin asta a spus acasă părinţilor Ioana în ziua în care a decis că va pleca din ţară.

Din aprilie şi până în august 2014, Ioana s-a prostituat într-un motel aflat la periferia oraşului Koln. Activitatea ei şi a Florentinei era coordonată de Robert Tănase, un proxenet din Buzău.

Când Ioana n-a mai rezistat acelei vieţi obscure a refuzat să mai accepte clienţi şi a încercat să fugă. Ar fi avut trei tentativă, dar prima dată Robert Tănase ar fi bătut-o până i-a zdrobit coastele, la a doua tentativă de a fugi a oprăti-o cu acetonă în zona genitală, iar ultima dată a lovit-o în cap. Rana i-a fost aproape fatală. Nu şi-a revenit imediat după operaţia pe creier la care a fost supusă într-o clinică din Koln. A fost în comă o lungă perioadă de timp, iar când a deschis din nou ochii, nu-şi mai putea mişca mâinile şi picioarele şi avea nevoie să fie hrănită artificial.

În urmă cu doi ani dădea semene că starea de sănătate începea să se îmbunătăţească. Putea fi ridicată din pat şi era scoasă afară în cărucior special, prinsă cu un ham de piept. Ceva s-a întâmplat însă din primăvara anului trecut când organismul Ioanei a început să cedeze. De atunci a stat doar în pat, iar o infecţie pulmonară a răpus-o în cele din urmă.

Proxenetul buzoian, închis în Germania.
Robert Tănase, proxenetul român, este în prezent în închisoare. El a fost condamant în 2015 la 8 ani de detenţie. Pentru că victima sa a murit, încadrarea juridică se va schimba din tentativă de omor în omor şi va fi rejudecat, ceea ce înseamnă că este posbil să primească o pedeapsă mai mare.

Florentina Tănase, prietena care a atras-o în Germania, este în România. A divorţat de Robert Tănase cu care avea şi un copil, s-a recăsătorit şi este din nou mamă. Graţiela Condea, mama Ioanei, susţine că Florentina nu a fost acuzată de complicitate la tentativă de omor.

Ieri, în timpul slujbei de înmormântare, unii învinovăţeau anturajul Ioanei care ar fi atras-o într-o lume obscură, dar cei mai mulţi arătau cu degetul spre sărăcia din România, principala cauză care determină tinerele să-şi rişte viaţa muncind în condiţii mizere în afara ţării.

Graţiela Condea, mama Ioanei, este cea care se va ocupa în continuare de David, nepotul ei care acum are aproape şase ani. Băiatul a rămas orfan de mamă, iar tatăl nu s-a implicat deloc în creşterea lui.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.