A întors avionul glumind că este infectat cu noul coronavirus

Un avion al companiei canadiene Westjet care zbura către Jamaica s-a întors de la jumătatea drumului din cauza unei glume iresponsabile.

Un avion aparținând companiei canadiene Westjet care se îndrepta către Jamaica s-a întors de la jumătatea drumului după ce un pasager a făcut o glumă proastă, anunțând că a contactat cu noul coronavirus, scrie AFP.

La două ore după decolarea avionului, care transporta 243 de pasageri, unul dintre ei s-a ridicat și a anunțat că a călătorit recent în China şi că s-a infectat acolo cu noul coronavirus. Echipajul de cabină i-a dat o mască chirurgicală şi mănuşi şi l-a izolat de ceilalţi pasageri în partea din spate a avionului.

Avionul efectua un zbor către Montego Bay, dar a trebuit să revină la Toronto din cauza unui ”pasager turbulent”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, scrie Agerpres.

”Ca măsură de precauţie, echipajul nostru a urmat toate protocoalele aplicabile în cazul semnalării unor cazuri de boli infecţioase la bord, inclusiv izolarea persoanei care a făcut o afirmaţie nefondată despre coronavirus”, a precizat acelaşi reprezentant al companiei Westjet.

Pasagerul în cauză, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut de poliţie la coborârea din avion şi va fi judecat pe 9 martie.

De la apariţia sa în decembrie în oraşul chinez Wuhan, noul coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane şi s-a răspândit în mai mult de 20 de ţări. Conform ultimului bilanţ anunţat de autorităţi 425 de persoane infectate au murit până în prezent în China.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *