A INCEPUT REVOLTA SPITALELOR. Controversa DECESELOR COVID ia amploare

Un nou scandal imens în spitale din cauza numărului de decese provocate de către COVID-19. Este o adevărată revoltă. Managerul Spitalului Universitar din Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, sare la gâtul celor de la DSP. Spune că medicii sunt singurii care trebuie să stabilească cauzele deceselor.

Este din nou scandal în sistemul medical din cauza deceselor cauzate de către COVID-19. Şeful de la Spitalul Universitar din Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, spune că, după scandalul deceselor COVID lansat de Vlad Voiculescu, a sunat și la INSP și la DSP.

Cătălin Cârstoiu se revoltă
Acesta se revoltă din cauza DSP-urilor. ”Mi-au spus că «Vouă nu vi s-a invalidat niciun caz, voi nu aveți diferențe». Dar cum am ajuns noi, ca medici, să nu mai avem niciun cuvânt la certificarea decesului? Prin lege, cauza morții este stabilită de medicul curant și de medicul legist. E de discutat cum s-a stabilit ca DSP să aibă ultimul cuvânt”, a spus managerul, conform libertatea.ro.

Cătălin Cârstoiu nu se opreşte aici. ”Am încercat să înțeleg sistemul, am stat lângă oamenii de la noi din spital, când raportau decesele la tabletă”. Acesta mai spune că fostul ministru nu a înțeles sistemul.

Dar, pe de altă parte, Cîrstoiu însuși e nedumerit de felul în care se numără decesele COVID în România. Reacția lui este doar una dintre cele înregistrate în ultimele zile.

Peste 7.000 de morți COVID peste cifra oficială, susține un om din minister. În momentul demiterii lui Vlad Voiculescu, spitalele COVID raportaseră în alerte. MS aproximativ 33.000 de decese COVID, cu peste 7000 de morţi în plus faţă de cifra oficială, comunicată către populație din cealaltă platformă, Corona.

Cel puţin 20 de oameni numai din MS ştiau despre discrepanţele semnificative dintre platformele Ministerului Sănătăţii privind decesele COVID. Dar ei nu sunt singurii cu acces la platforme. INSP și DSP le văd, de asemenea.

Mai mulți oameni care au acces la platforme au sesizat discrepanțe, mici sau mari, în funcţie de accesul fiecăruia. Inclusiv cei din Centrul de Comandă, unde lucrează și medici rezidenți la partea de statistică a platformelor, au remarcat problemele, mai spune sursa citată.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!