A început cenzura Facebook? Decizie radicală luată de fondatorul Mark Zuckerberg

Un mare eveniment programat în toamnă repoziționează politica rețelei de socializare.

Zarurile au fost aruncate. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a decis să ia o decizie radicală înaintea alegerilor din Statele Unite ale Americii. Astfel, cu o săptămână înaintea marelui eveniment, programat să se desfășoare la data de 3 noiembrie 2020, nicio nouă publicație politică nu va putea fi programată pe cea mai de succes rețea de socializare din lume.

Și asta pentru a anihila orice tentativă de dezinformare. „În săptămâna ce precede alegerile, nu vom accepta noi reclame politice”, a anunțat Zuckerberg, cel care și-a motivat decizia. „Aceste alegeri nu vor fi unele obişnuite. Toţi avem responsabilitatea de a ne proteja democraţia.”

Pe american îl mai îngrijorează, de asemenea, și riscul unor „tulburări sociale”, în contextul în care rezultatele alegerilor ar putea să nu fie cunoscute cu certitudine „zile sau chiar săptămâni”. Tocmai de aceea, el a anunţat că, dacă un candidat sau un partid încearcă să revendice victoria înainte ca toate rezultatele să fie cunoscute, un link ataşat publicării îi va redirecţiona pe cititori către rezultatele oficiale.

Printre alte măsuri decise la nivelul companiei se numără și cea a eliminării postărilor care asigură că votarea ar conduce la contaminarea cu coronavirus şi să limiteze partajarea de articole pe chat-ul Messenger pentru a preveni ca postările de dezinformare să devină virale.

Această înăsprire a politicii intervine în timp ce platforma a ales până acum să acorde prioritate libertăţii de exprimare şi să permită reclama politică după ce oficialii de la rivala Twitter au decis să o interzică în anul 2019.

Compania lui Mark Zuckerberg a fost criticată în special pentru că a permis propagarea unor campanii masive de influenţă, majoritatea orchestrate din Rusia, în timpul alegerilor prezidenţiale din anul 2016, conform Agerpres.

În acest an, reţelele sociale se pregătesc pentru mai multe scenarii catastrofale în care platformele lor ar fi folosite pentru a contesta rezultatele votului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.