A început, au venit CAMATARII!

Să vină FMI! Banca Mondială și Comisia Europeană! Repede și să ne ia! Spre deosebire de mulți alți politicieni, eu consider că am un avantaj, sau poate e dezavantaj, cine știe! Eu am mai văzut filmul acesta odată, atunci din interior, convins fiind eu de minți mai „luminate” ca a mea, că altă soluție nu era ca să salvăm țara, decât „austeritatea”. E drept, după ce vreun an am susținut eu „Reforma” la greu, mi s-au deschis ochii ca la pisic, și am văzut că astea cu Reforma și Austeritatea sunt o șmecherie pentru a te controla unii și anume, în ordine: Comisia Europeană condusă de Germania, FMI și Banca Mondială.

S-ar putea să-i înjurați la grămadă, dar să știți că greșiți! FMI și Banca Mondială sunt niște mielușei pe lângă Comisie. În cazul că mă întrebați dacă a fost vreun episod anume care să-mi deschidă ochii larg, aș spune că mai curând a fost un cumul de subiecte și întâmplări.

Haideți să vă spun una și vă promit că o să revin. Mai mulți parlamentari discutam într-un birou din Parlament un proiect de lege cu Ministrul Muncii de atunci, era o discuție tehnică, în afara Comisiei de Muncă a Parlamentului, al cărui membru eram. În fine, după ore de calcule, ajungem noi, împreună cu Ministrul la o concluzie. Era consens, practic bugetul nu pierdea nimic, era un fel de reașezare, găsisem noi, parlamentarii, niște chichițe pe la pensii să încercăm, măcar noi, să mai îndulcin viața bieților oameni, ministrul cade până la urmă de acord, și zice: „Stai să dau un telefon.” Sună de față cu noi pe unu’ nu știu cine de la Comisia Europeană, explică, spune că-i trimite un material explicativ. Se schimbă la față și spune: „Am înțeles!” Închide telefonul, se întoarce la noi, eram cred vreo șapte parlamentari care munciserăm vreo zece zile la propunerea asta, și ne spune: „Nu mă lasă Comisia.

Stai puțin, l-am întrebat, tu trebuie să iei acordul Comisiei pe decizii de amănunt, de calcule, de ajustări de finețe? Asta este o chestiune tehnică, nu crește deficitul, nu afectează bugetul, nimic.” Răspunde: „Nu numai pe astea, sună de zece ori pe zi, pe totul! Iar acum, Comisia nu vrea!

Atunci, cred că era prin 2011, am realizat că Guvernul nu există, Parlamentul sau mai bine zis majoritatea parlamentară era la mâna Guvernului și a Președintelui, de fapt adevăratul Guvern era Comisia Europeană. Motivul pe care-l invocau era deficitul și împrumutul, dar mai ales ținta de deficit. Am vorbit, am studiat, am cercetat și într-un final am realizat un adevăr crunt: Ținta de Deficit are două obiective clare:

1) Să țină țările din fostul bloc comunist în subdezvoltare, asta după ce economiile țărilor vestice funcționaseră și se dezvoltaseră pe deficite enorme timp de zeci de ani.

Iar a doua, și mai îngrijorătoare:

2) Ținta de deficit și împrumuturile sunt folosite pentru a controla milimetric țările din fostul Bloc Estic, iar vânzarea economiilor pe nimic, distrugerea capitalului uman și a forței de muncă, transformarea lor în piețe de consum, dar mai ales condamnarea pensionarilor la sărăcie, ținerea în subdezvoltare a sistemului de sănătate, demolarea la propriu a tot ceea ce înseamnă tradiție, valoare, creștinism, educație, distrugerea capitalului autohton, distrugerea clasei politice și înlocuirea eu cu supuși ai vesticilor, totul este conform unei strategii extrem, extrem de bine gândite și minuțios aplicate.

Creșterea deficitului anul acesta de la 3 la 4,5% din PIB de către Iohannis și Orban este făcută, contrar explicațiilor oficiale, la Ordinul Comisiei Europene, care în felul acesta preia din nou controlul asupra economiei românești.

Așa după cum bine știți, deficitul ar putea fi ținut lejer la 3%, dacă o parte din facturi ar fi reportate peste 25 (douăzeci și cinci!!!) de zile (nu de luni!) și dacă o altă parte din cheltuieli de achiziție, adică facturi cum ar fi cele cu achizițiile de tehnică militară ar fi achitate în ianuarie. Atenție! Plata oricum se va face cel mai devreme în ianuarie, dacă nu mult mai târziu, dar ele sunt luate în calculul deficitului în decembrie anul acesta!!!

Depășirea Deficitului este deci la ordinul Comisiei, iar de la 1 ianuarie 2020, cea mai mică decizie a guvernului va trebui luată cu avizul Comisiei! Mai mult, fix ca în anii 2010, toate deciziile vor fi luate de Comisia Europeană, ele vor începe cu vânzarea (numită privatizare) a tuturor societăților cu capital de stat, fix către țările care știu exact ce vor primi: Olanda – Portul Constanța, Franța – Aeroportul, Germania – sistemul energetic și fiecare cu ce se va mai înfrupta.

Practic, prin mărirea artificială a Deficitului, a început VÂNZAREA ROMÂNIEI de către Guvernul Iohannis/Orban. Simultan, opiniei publice i se mai dă un pic de circ cu „pensiile speciale”, subiectul fiind de prin 2010. V-ați prins ce fac? Îi încaieră pe nimic pe pensionari între ei, atâta timp cât pensiile „speciale” de-abia ajung la pensia medie din multe țări UE!

Aici, soluția ar fi cu totul alta, legată de nivelul pensiei medii, dar asta este o altă discuție.
Sper ca măcar dumneavoastră, cititorii acestei publicații, să nu mușcați momeala întinsă și să nu vă încăierați cu magistrații care sunt pedepsiți pentru că în ultimul an au dat dovezi, timide ce e drept, de independent.

Nu vă spune nimic faptul că după ce au respins categoric desființarea Secției Speciale, la fix două zile, magistrații sunt amenințați cu tăierea pensiilor?!?

Haida de, Iohannis, ia-ați laba ta spurcată la furtul de case de pe Justiție și magistrați!!! – Autor: Gelu Visan

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *