A fost CRIMA? Cazul lui chef Adrian Pop. Detaliul descoperit la autopsie

Cazul lui chef Adrian Pop. În cursul zilei de miercuri, medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală Cluj au efectuat autopsia medico legală dispusă de procuror. Această autopsie are rolul de a stabili cauzele care au produs decesul lui chef Adrian Pop.

Din primele informații rezultă că la autopsie nu au fost găsite urmele unui infarct sau altă boală care să îl fi dus pe chef Adrian Pop, la o stare de rău, și la o eventuală cădere și lovire cu capul de asfalt. În plus, o primă concluzie ar duce spre ipoteză că Adrian Pop a avut de-a face cu un sportiv de elită.

„Nu s-au evidențiat leziuni de infarct sau de AVC care să fi dus la instalarea bruscă a unei stări de rău. S-a mers și pe această ipoteză că s-a lovit la cap ca urmare a unei căderi provocate de un infarct sau atac cerebral. Nu a existat vreo astfel de leziune. Deci, este exclus că a făcut infarct sau AVC. Creierul lui a fost puternic afectat ca urmare a loviturii de asfalt. Cum a căzut, asta trebuie elucidat de procurori”, ne-a declarat o sursă judiciară.

Procedee de judo. Cazul lui chef Adrian Pop
Pe fața sau capul lui chef Adrian Pop nu au fost găsite urme de lovituri de pumni sau de palme. Cu toate acestea, unele urme de pe corpul bărbatului sunt specifice doar în lumea judo-ului. Urmele de pe cadavru ar fi putut fi produse ca urmare a unei căzături pe asfalt, specifice unor anumite procedee de judo.

Legiștii se feresc să spună clar acest lucru, și pentru motivul că ancheta este în derulare. Cu toate astea, spun că au mai examinat astfel de leziuni, pentru emiterea de certificate medico-legale, existente pe corpurile unor subiecți, implicați în altercații cu sportivii de judo.

„Eu nu pot să spun ce a fost acolo pentru că pe față nu există urme de pumni sau palme. Exista teoria că ar fi putut fi lovit în față și în cădere să se fi lovit cu capul de asfalt. Nu a rezultat asta. Dar este foarte posibil ca în urma unui procedeu de judo, să îl fi luat prin surprindere pe cel decedat și să îl dea de pământ. L-a putut prinde de haine sau de ceafă și hop cu el de pâmânt. Urmele de pe cadavru pot duce și la o astfel de concluzie”, ne-a declarat un medic legist.

Din cauza acestor suspiciuni multiple, medicii legiști nu au putut pune încă o concluzie oficială. La autopsie a participat și un medic legist asistent, trimis de familia lui Adrian Pop. Surse din interiorul IML Cluj ne-au mai spus că au fost efectuate foarte multe fotografii care vor fi comparate și analizate, pentru a se putea trage o concluzie clară.

Procurorii: ”urmărim orice pistă”
Cum concluzia oficială a autopsiei nu există, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au început să îi audieze pe cei prezenți la petrecerea polițiștilor de la Apahida.

Primul audiat a fost patronul localului ”PapaHida”, unde a avut loc petrecerea, Mircea Moldovan. Potrivit unor surse judiciare, Moldovan a declarat că în interior au fost discuții în contradictoriu, legate de faptul că chef Adrian Pop a câștigat la skandenberg împotriva unui bărbat prezent la petrecere. Contactat de EvZ, Mircea Moldovan a refuzat să comenteze cazul spunând doar că: ”totul este o mizerie”.

Procurorul Mihai Birtoc de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj ne-a declarat că ancheta urmează toate pistele, inclusiv cea a unei altercații.

„Încă nu a venit rezultatul oficial de la autopsie. Doar ce s-a constatat la fața locului. Nu au apărut indicii noi. Cercetăm toate variantele din anchetă, inclusiv a unei lovituri cauzatoare de moarte. Procurorul de caz va analiza toate aspectele, care pot ține și de prezența polițiștilor la petrecere. Pot să spun că discuții au fost în localul respectiv. Fiecare are un mod personal de a se raporta la o stare e fapt. Vor fi audiați toți martorii și vă asigurăm că vom afla adevărul”, a spus procurorul Birtoc.

Ipoteza unei altercații tot mai prezentă. Cazul lui chef Adrian Pop
Ipoteza unei altercații este și mai prezentă. Și asta pentru că, la un moment dat, a existat o informație că persoana cu care chef Adrian Pop, adică cel cu care a făcut skandenberg, i-ar fi spus acestuia: ”hai afară să vedem cine e mai tare”.

Unul dintre prietenii lui Pop, cu care reporterul EvZ a discutat este Nicolae Mateș. Martorul a fost coleg cu chef Adrian Pop la Popasul Suatu, județul Cluj. Mateș ne-a spus că la un moment dat a fost chemat la Apahida, de către Pop.

„Vroia să plece de acolo, de la Apahida. Adi Pop a plecat de la Suatu, unde a muncit până seara târziu, alături de grupul de petrecăreți, printre care se afla și patronul de la PapaHida, Mircea Moldovan, unul sau doi polițiști și alte persoane pe care nu le cunosc. Au ajuns la Apahida. Adi era prieten bun cu acest Mircea Moldovan. Când eu am ajuns la Apahida, pe la doi și ceva noaptea, Adi juca skandenberg cu un bărbat. Era unul mai mare și tatuat. Nu părea să fie scandal sau supărare. Cert este că la un moment dat, chef Adrian Pop a ieșit afară, urmat de persoana respectivă. El nu fuma și m-am gândit că poate iasă să discute. Nu au trecut nici 30 de secunde și persoana respectiv și-a băgat capul pe ușă și a zis ceva de genul: haideți luați-vă bucătarul sau bucătarul e la pământ. Ceva de genul ăsta”, a povestit Nicolae Mateș.

Au fugit de la fața locului
După incident, Mateș și cu Mircea Moldovan au stat alături de chef Adrian Pop și i-au acordat primul ajutor medical.

„Ceilalți au fugit toți. Au fugit pur și simplu. Persoana cu care Adi a ieșit din local și ceilalți, polițiștii, au fugit. Și-au luat hainele și au fugit fără să spună ceva. Erau vreo șapte sau opt. Am rămas eu cu Mircea Moldovan care mergea după apă înăuntru. Adi era pe jos, îi curgea sânge de după ureche. Era o baltă mare de sânge acolo. Avea capul umflat și se chinuia să respire. Am stat acolo și l-am ajutat până au venit cei de la SMURD, după vreo 20 de minute”, ne-a mai spus Mateș.

Chef Adrian Pop a fost unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!