A explodat bomba! Umilință MAXIMA pentru milioane de pensionari

Pensionarii au răbufnit. După ce au aflat că pensiile speciale se vor majora cu 20%, aceștia s-au simțit umiliți și au cerut explicații. Premierul Ciucă a transmis de ce s-a făcut această diferență între cele două categorii de beneficiari.

Pensionarii au crezut fiecare promisiune, dar au realizat că a fost totul o minciună. Majorarea cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile bazate pe contributivitate au fost majorate doar cu 10%, este o lovitură grea pentru pensionari, dar și o discriminare pentru cei care primesc pensii bazate pe contributivitate, potrivit unui comunicat remis marţi de trei organizaţii ale pensionarilor.

„Federaţiile naţionale reprezentative ale organizaţiilor de pensionari au luat act cu surprindere de decizia, pe care o consideră imorală, de majorare cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile de asigurări sociale de stat ale milioanelor de pensionari au fost majorate doar cu 10%. Diferenţa de creştere dintre cele două procentaje – 20% faţă de 10% creează un sentiment de umilire a pensionarilor cu pensii bazate pe contributivitate”, se menţionează în comunicat.

Pensionarii îl trag la răspundere pe Ciucă
Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România s-au unit și i-au cerut explicații prim-ministrului. Aceștia nu înțeleg cine a venit cu ideea de a face discriminare între cele două categorii de beneficiari de pensii.

Pensionarii cer de urgență ca această hotărâre să fie eliminată.

Ce se întâmpla cu pensiile până în 2000 de lei?
“Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată”, scrie, mai exact, în versiunea actuală a Codului fiscal.

Statul a anunțat că pensionarii cu pensii mici vor avea parte de ajutor financiar. Beneficiarii din sistemul public de pensii, care au un venit mai mic sau egal cu 1.600 de lei, primesc recompense doar în luna ianuarie, pentru a ajune la suma de 2.200 de lei.

Legea a fost schimbată, prin ordonanţa de urgenţă 130/ 2021. Aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 decembrie 2021 şi care aduce modificări la Codul Fiscal.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *