A apărut un nou FOCAR provocat de o BOALA MISTERIOASA. Alerta medicala!

Un nou focar cu o boală misterioasă a ucis o studentă din Sokoto. Iar alte câteva zeci de tinere au fost internate la spital. Focarul a apărut brusc şi este vorba despre o boală total necunoscută. Nimeni nu își dă seama de unde a apărut această boală printre zeci de studenți din Nigeria, dintre care cel puțin unul a murit deja în urma infectării.

Peste 30 de fete de la Colegiul de fete de stat din Sokoto au fost spitalizate, a declarat directorul de Sănătate publică din Ministerul Sănătății din statul Sokoto, Ahmed Abdulrahman, pentru știrile TVC din Nigeria .

Inițial, oficialii din domeniul sănătății au crezut că studenții au suferit de meningită, dar o parte a anchetei în curs a ministerului a ajuns să excludă acest lucru.

Alertă în lumea științei! Un nou focar cu o boală misterioasă, ucide
Deocamdată, Ahmed Abdulrahman a avut foarte puține răspunsuri, promițând transparență pe măsură ce ancheta avansează.

Între timp, cei 30 de studenți care au fost internați la spital par să se descurce bine – toți au fost externați în urma tratamentului, iar Ministerul Sănătății analizează încă probele pentru a afla despre ce boală este vorba şi de unde provine.

Dar, din păcate, așa cum a declarat Abdulrahman pentru TVC News, focarul nu a fost raportat imediat ce a început, iar una dintre fete a murit din cauza misterioasei boli înainte de a ajunge la spital.

În viitor, guvernul statului nigerian intenționează să păstreze zece medici la Colegiul de fete de stat din Sokoto pentru a monitoriza atent boala și pentru a trata rapid orice cazuri noi, dacă apar.

„Situația a fost ținută sub control datorită intervenției rapide a guvernului”, a declarat comisarul Sokoto, expert în știință și tehnologie, pentru TheCable, o publicație independentă din Nigeria. „Toți studenții infectați au fost izolați pentru a reduce răspândirea bolii”, se mai arată în relatarea comisarului pentru sursa menționată, scrie Futurism.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!