A aparut o NOUA boală periculoasă. “Este, într-adevăr, o boală terifiantă”

O boală misterioasă ia amploare în Canada. Simptomele ei sunt atât de profunde încât o tânără de doar 20 de ani a fost nevoită să renunțe la studii din cauza bolii. Totodată, peste 40 de persoane din provincia New Brunswick din Canada duc o luptă grea cu simptomele acestei boli.

Boala a apărut în provicina New Brunswick din Canada și are niște simptome fără precent. Persoanele care o au se confruntă cu halucinații, insomnii, dar și coșmaruri, scrie nytimes.com.

Un neurolog a încercat să dezbată acest subiect în condițiile în care, o parte din populație consideră că boala ar putea fi un efect advers al vaccinului anti-covid.

De menționat este faptul că, fenomenul a atras atenția mai multor neurologi, dar printre canadienii din New Brunswick planează teama. Unele voci susțin că în provincia New Brunswick un număr de șase persoane au murit în urma unor simptome asemănătoare.

Yvon Godin, primarul satului canadian Betrand, a transmis că „oamenii sunt alarmați” și se întreabă de unde vin aceste simptome și ce ar trebui să facă în continuare.

„Toți se întreabă dacă simptomele au legătură cu mediul sau dacă problema este genetică. Unii își pun problema alimentației – e de vină peștele consumat sau e de vină carnea de căprioară? Iar dacă nu, care este cauza? Toți încearcă să caute soluții”, a declarat primarul.

Cum se manifestă boala misterioasă
Medicii susțin că oamenii inteligenți care sunt afectați de această boală vor avea și ei simptome similare cu demența. Totuși, doctorii par să fie, însă, interesați mai mult de pandemia de coronavirus decât de investigarea situației canadienilor din provincia New Brunswick.

Fenomenul a trezit însă interes în rândul specialiștilor, iar toate simptomele conduc cadrele medicale la concluzia că ar fi vorba despre o nouă boală cu care nu s-au mai confruntat anterior.

Boala a făcut inclusiv o victimă de 20 de ani. Aceasta a povestit că totul a început odată cu manifestarea unei oboseli excesive. Ulterior, tânăra a început să aibă viziuni cu diverse scene de la TV, așa că în timp nu s-a mai putut concentra pentru a continua studiile, renunțând la facultate.

Pentru a vedea ce se întâmplă, tânăra a apelat la serviciile medicale, însă nu i s-a pus niciun diagnostic. Totodată, cadrele medicale au susținut că tânăra este sănătoasă. Ulterior, în contextul în care simptomele se agravau și tânăra se confrunta cu perioade de halucinație din ce în ce mai pronunțate, aceasta a apelat la un neurolog.

Sindromul nu a fost identificat, însă se susține că este vorba despre o boală serioasă, cu care medicii nu s-au mai confruntat anterior. Aceasta a mai povestit că nu știe dacă va muri sau dacă va fi nevoită să trăiască cu astfel de simptome restul vieții.

“Eram o fată normală, până nu am mai fost”,a declarat Gabrielle Cormieri, tânăra de 20 de ani. “Nu știu dacă voi muri sau dacă va trebui să trăiesc cu aceste simptome”, a mai spus ea.

Neil Cashman, profesor neurolog la Universitatea din Columbia Britanică, susține că astfel de cazuri medicale au mai fost întâlnite, însă sunt extrem de rare și duc la demență, dar și la alte probleme psihice.

“Dacă e să asociem simptomele acestei boli cu ce apare în filmele de groază, să știți că nu vorbim despre omoruri. Dar aceste simptome conduc foarte repede la demență și alte probleme psihiatrice”, s-a exprimat el. “Este, într-adevăr, o boală terifiantă”, a spus doctorul Neil Cashman.

Amintim faptul că condiția medicală în cauză a fost identificată pentru prima dată în anul 2015 de către neurologul Alier Marrero, care a examinat o persoană cu anxietate, dureri de mușchi și episoade de isterie violentă.

Până în momentul de față, medicii nu cunosc tratamentul corespunzător care ar salva pacienții cu astfel de simptome, însă cercetările continuă.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!