Riscul de fraudare. Există numeroase rețele de infractori specializați în clonarea de carduri sau spargerea bazelor de date bancare. Se estimează că numărul de infracțiuni informatice cu mijloace de plată electronice (permanent în creștere !) a depășit deja numărul infracțiunilor de furt din buzunare a banilor, bunurilor sau altor valori. Deci – statistic vorbind, ai mai multe șanse să fi jefuit folosind cardul de credit decât cu banii cash în portofel.
Armaghedonul cibernetic. Riscul ca într-o zi, întreaga infrastructură bancară de plăți electronice să cadă – în urma unui atac cibernetic sau din alte cauze, nu este nici el de neglijat. În ultimii ani au existat tot mai multe cazuri în care sistemul de securitate al unei bănci sau grup de bănci emitente de carduri s-a prăbușit, și toate plățile cu cardul au fost suspendate. Chiar de Crăciunul trecut, în mass-media apăreau imaginile de coșmar din super-market-urile britanice cu mii de englezi blocați cu cărucioarele pline, la cozi – în imposibilitate de a-și folosi cardurile bancare, datorită căderii sistemului.
Lipsa infrastructurii. Sunt încă multe locuri pe planetă, chiar și în așa-zisa lume “civilizată”, unde cardurile de credit (sau unele dintre ele), nu pot fi folosite. Pe de altă parte, banii cash sunt bine-veniți pretutindeni. De ce să te supui ridicolului unei situații de a trebui să faci o plată, iar POS-ul vânzătorului să îți dea erori sau să îți refuze cardul, din motive doar de el știute, sau, mai rău, să afli că în acelo loc plata se poate face doar cu cash ?
Comisioanele. Dacă ai card, sunt sigur că cel puțin o dată ți s-a întâmplat să ai nevoie de bani cash pentru o plată urgentă, iar cel mai apropiat bancomat să nu fie cel de la care aveai tu emis cardul. În acest caz, te trezești că ți se percepe un comision de retragere usturător, chiar dacă banca “ta” nu îți percepe un astfel de commision (însă are grijă să îți perceapă altele… căci nimeni n-a văzut vreodată o bancă să iasă în pierdere…). Când ai banii în portofel, astfel de probleme nu există. Nu plătești (dacă nu vrei) nici măcar un ban în plus peste ceea ce cumperi.
Controlul. Când ai banii tăi în portofel, nimeni nu se poate interpune între tine și ei. Ai control total. Nu același lucru se întâmplă când îi ții în cont, la bancă. Te poți trezii cu banii blocați de creditori (principalul fiind Statul), iar tranzacțiile tale pot fi supuse controlului. Nu cred că îi convine nimănui ca Big Brother să arunce un ochi indiscret pe desfășurătorul tranzacțiilor sale, să vadă pe unde a făcut cumpărături, ce restaurante sau localuri frecventează, ce obiceiuri are (la femei – când i-a venit ciclul – da, se poate afla și asta, verificând periodicitatea cumpărăturilor de la farmacie) sau ce sume a cheltuit.
Controlul cheltuielilor. Când ai banii în portofel, știi exact pe cât te bazezi și te abții să cheltuiești mai mult decât te ține punga. Nu la fel stau lucrurile cu cardurile. De când au apărut cardurile de credit cu descoperire de sumă, posesorii acestora se comportă de parcă au în buzunar punguța fermecată, din care oricât ai cheltui, se umple ca prin minune la loc. Am din păcate mult prea mulți cunoscuți care s-au lăsat înșelați de mirajul acestei posibilități facile de a trăi “pe datorie” și care au ajuns să aibă mari probleme financiare din cauza acestui nou stil de viață. Cei care au card “avantaj” sau alte tipuri de carduri de credit știu la ce mă refer. Nu de puține ori acești oameni uită cum este să îți drămuiești banii, fc cheltuieli aiuristice, inutile și petrecu ultimele zile până la următorul salariu amanetându-și bunuri sau trăind cu resturi.
Folosind cardurile, încurajezi controlul total al oligarhiei bancare mondiale. Interpunând între tine și cel care îți oferă bunuri sau servicii contra-cost, o instituție (banca) care nu face altceva decât să îți țină banii, interpui în procesul economic (cerere-ofertă) o căpușă care nu oferă un serviciu util societății. Renunțând la serviciile băncii, îți recâștigi dreptul la intimitatea tranzacțiilor, dar și autonomia față de păpușarii planetari, limitând controlul lor – și visul bolnav al bancherilor la dominația planetară.
Mihai Rapcea
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: