5 TRUCURI UTILE pentru Paşte

Dacă vrei să fierbi ca la carte ouăle de Paște, bucătarii cu experienţă te învaţă câteva trucuri, potrivit Adevărul:

  1. Lasă ouăle să se încălzească. Cu două-trei ore înainte de a fierbe ouăle, scoate-le din frigider şi lasă-le să se încălzească până ajung la temperatura camerei;

  2. Nu le adăuga în apă fierbinte. Mulţi fac greşeala de a adăuga ouăle în apă fierbinte. Acest lucru va duce, inevitabil, la spargerea lor. Aşează ouăle în oala în care urmează să le fierbi, apoi acoperă-le cu apă rece. Abia după ce ai acoperit ouăle cu apă, pune oala pe aragaz şi las-o să fiarbă;

  3. Fierbe ouăle 10 minute. Dacă vrei să obţii ouă tari, fierbe-le timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Nu fierbe ouăle prea mult deoarece vor fi fierte în exces, se vor crăpa. Pentru ouă fierte moi timpul este de 3 minute, iar pentru cele fierte mediu, 6 minute;

  4. Clăteşte-le cu apă rece. Imediat ce a trecut timpul de fierbere, scoate ouăle şi clăteşte-le-în apă rece. Bucătarii George Weld şi Evan Hanczor recomandă chiar să le scufunzi în apă de la frigider atunci când faci ouă fierte tari;

  5. Lasă-le în apă înainte ca oul să se răcească de tot

În ceea ce priveşte ouăle fierte tari, coaja se curăţă mai uşor când acestea se află încă în apa rece, înainte ca oul să se răcească de tot, în cazul în care vrei să le consumi pe loc.

21 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU