“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITAR

5.000 militari din 11 tari, in Romania. Rusia NE AMENINTA cu un raspuns militar

nbl2017

5.000 de militari din 11 tari participa zilele acestea, in Romania, la cel mai mare exercitiu NATO din acest an. Primele trupe ale armatei britanice au intrat deja in tara joi dimineata prin punctul de frontiera Giurgiu.

Alexander Grusko, trimisul rus la NATO, a avertizat ca Moscova este ingrijorata de desfasurarea de forte in Estul Europei. “NATO construieste o noua situatie de securitate militara pe care nu o putem ignora si trebuie sa raspundem folosind propriile noastre instrumente militare”, a spus la Bruxelles diplomatul, citat de AP.
El nu a precizat ce masuri concrete va lua Rusia, spunand doar ca “miscarile de trupe ale NATO nu vor ramane fara un raspuns in termeni de planificare militara”.
Grusko a mai declarat ca nu exista o imbunatatire in relatiile NATO-Rusia de la venirea lui Donald Trump la Casa Alba si a remarcat ca Statele Unite si-au crescut cheltuielile cu apararea Europei. El a chestionat sporirea cheltuielilor militare ale tarilor europene, spunand ca acestea nu isi pot imbunatati securitatea fara Rusia.

Tot joi, cateva sute de militari polonezi vor ajunge la Craiova. Pana pe 16 iunie, toate fortele aliate vor desfasura exercitii de lupta in poligonul Cincu de la Brasov.
Nicicand Punctul de Frontiera Giurgiu nu a fost mai securizat. Alaturi de politistii de frontiera au venit si zeci de politisti militari, iar zona este monitorizata si din aer cu un elicopter.

Zilele acestea, Romania gazduieste cel mai mare exercitiu al fortelor aliate NATO. La Noble Jump 2017 participa 11 tari cu mii de militari si cateva sute de tancuri, vehicule de lupta si elicoptere. Scopul e testarea vitezei de reactie a fortei armate in cazul unei posibile amenintari.

Primele trupe care au ajuns pe teritoriul tarii apartin fortelor terestre britanice. Peste 150 de vehicule de lupta au traversat de dimineata podul Giurgiu-Ruse, unde au fost intampinati de oficialii romani.

Dupa ce vor trece de formalitatile vamale, convoaiele britanice vor porni spre Bucuresti. Acolo, militarii vor campa timp de cateva ore in doua baze de la intrarea in Capitala. De acolo vor porni la noapte spre poligonul de la Cincu.

Cele 8 convoaie britanice au debarcat in portul Alexandroupulis din Grecia si vor ajunge la Brasov impartite in doua deplasari. Din Bucuresti spre poligonul Cincu vor circula doar noaptea, ca sa nu ingreuneze traficul.

La noble Jump 2017, Romania participa cu peste o mie de militari. Acestia vor participa la tragerile de lupta cu munitie de razboi in poligon dar si la dislocarea trupelor straine, planificarea traseelor si cazarea acestora in baze militare. Sursa: Stirile ProTV

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.