4 milioane de români sunt apți de muncă dar nu vor să lucreze

Patru milioane de romani apti de munca nu vor sa lucreze, potrivit unui raport oficial! Datele arata ca acesti oameni nici macar nu isi cauta un loc de munca.

Aproximativ 4 milioane persoane cu varsta intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu. Aproximativ 4 milioane persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu, conform Raportului BNR asupra inflatiei prezentat joi de guvernatorul Mugur Isarescu. Acelasi document indica faptul ca doar 10% din populatia inactiva ar fi disponibila sa munceasca desi nu cauta o slujba.

Jumatate din populatia inactiva se regaseste in mediul rural.

Dintre cei care nu lucreaza, 46% au doar studii gimnaziale, iar 50% au studii liceale si postliceale sau o scoala profesionala, pe ambele categorii oferta fiind deja excedentara, consemneaza documentul, a carui concluzie este ca gradul de necorelare intre cerintele angajatorilor si oferta de forta de munca disponibila se accentueaza, iar structura populatiei inactive limiteaza potentialul de detensionare al pietei muncii. O treime din populatia inactiva este reprezentata de persoane in varsta, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri, numai 80% sunt la scoala, ceilalti nefiind implicati in nicio activitate scolara sau lucrativa. Din randul celor inactivi fluxul celor care intra sau care reintra in activitate este aproape nul in ultimii sase ani, mai indica raportul.

Sursa: bzi.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

14 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ciprian
Ciprian
2 ani in urma cu

Daca salariile sunt de cacat , ce sa faci ? Tot aud chestia asta ca domle' nu vrea lumea sa munceasca in Romania , ca sunt puturosi etc … m-ati spart ! poate sunt unii si puturosi nu zic dar nu asta e problema , problema este SALARIUL. Romania nu e o tara din Africa, Romania e o tara Europeana membra a UE , ce-a mai puternica alianta economica a planetei, dat fiind astea, Romanii sunt doritori de a avea un nivel de viata INALT, de a fi EUROPENI, de a trai la standarde economice Inalte , de a avea case si masini frumoase si telefoane Iphone X etc, si cu toate astea salariul minim e un catat de 10 milioane care nu faci nimic cu ei, si culmea majoritatea locurilor de munca sunt cu acest cacat de salariu minim. Parerea mea este ca Salariul minim ar trebui sa fie de MINIMUM 500 EURO NET nu BRUT ptr un muncitor NEcalificat/ iar o lege sa reglementeze clar un minim mult mai mare ptr cei cu studii superioare/ o persoana cu studii universitare nu ar treb sa primeasca mai putin de 700EURO NET / daca ai si master 1000 Euro NET / daca ai si doctorat / 1500euro net daca lucrurile ar sta asa si in acealasi timp preturile NU ar creste si ele in tandem cu aceste salarii mari ci ar ramane fix cum sunt acum ,, DOAR SALARIILE sa creasaca , atunci sunt sigur ca ar aparea pe piata foarte multa forta de munca dornica

Ciprian
Ciprian
1 an in urma cu

Daca salariile sunt de cacat , ce sa faci ? Tot aud chestia asta ca domle&#039 nu vrea lumea sa munceasca in Romania , ca sunt puturosi etc … m-ati spart ! poate sunt unii si puturosi nu zic dar nu asta e problema , problema este SALARIUL. Romania nu e o tara din Africa, Romania e o tara Europeana membra a UE , ce-a mai puternica alianta economica a planetei, dat fiind astea, Romanii sunt doritori de a avea un nivel de viata INALT, de a fi EUROPENI, de a trai la standarde economice Inalte , de a avea case si masini frumoase si telefoane Iphone X etc, si cu toate astea salariul minim e un catat de 10 milioane care nu faci nimic cu ei, si culmea majoritatea locurilor de munca sunt cu acest cacat de salariu minim. Parerea mea este ca Salariul minim ar trebui sa fie de MINIMUM 500 EURO NET nu BRUT ptr un muncitor NEcalificat/ iar o lege sa reglementeze clar un minim mult mai mare ptr cei cu studii superioare/ o persoana cu studii universitare nu ar treb sa primeasca mai putin de 700EURO NET / daca ai si master 1000 Euro NET / daca ai si doctorat / 1500euro net daca lucrurile ar sta asa si in acealasi timp preturile NU ar creste si ele in tandem cu aceste salarii mari ci ar ramane fix cum sunt acum ,, DOAR SALARIILE sa creasaca , atunci sunt sigur ca ar aparea pe piata foarte multa forta de munca dornica