4 lucruri importante pe care nu le ştiaţi despre Victor Ponta

pontatanar12_89508400

Victor-Viorel Ponta, actual prim ministru şi candidat la preşedinţia României, are o biografie oficială cel puţin romanţată. Dovedit ca plagiator, cu diplome de master inventate şi desconspirat ca fost colaborator sau agent al SIE, prim-ministrul României a avut o ascensiune politică fulminantă, parca scoasă dintr-un manual al KGB. Să analizăm pe rând câteva aspecte mai puţin ştiute de public, dar foarte interesante şi importante.

1. Bizarul episod parizian. Cum a fugit Ponta de acasa cu aprobarea mamei sale.

Acest episod care a avut loc în anul 1990 este descris pe lard chiar de Ponta pe blogul său: http://blogponta.wordpress.com/2010/11/19/o-poveste-veche-despre-anul-mineriadei-dar-fara-iliescu-sau-nastase/

Detalii din aceast relatare au fost reluate de mama sa, Cornelia Naum, cu ocazia unor interviuri televizate. Fuga lui Ponta la Paris în 1990 constituie o înşiruire de evenimente cel puţin bizare.

Victor Ponta, la 17 ani, la finalul clasei a 11-a, în iunie 1990 pleacă la Nancy într-o tabără şcolară, la recomandarea profesoarei de franceză, doamna Felicia. La finalul taberei, după 3 săptămâni, Ponta decide să nu se întoarcă acasă, ci să fugă la Paris: “Am multumit frumos, m-am dus spre peron, am iesit pe alta usa si am luat-o la picior cu rucsacul in spate spre iesirea din oras. Doar nu era sa fiu atat de aproape de Paris – orasul la care am visat toata adolescenta, si sa ratez ocazia.”

Ponta, un elev minor din România, reuşeşte să se descurce la Paris cu ajutorul unor români. Doarme în gară, în parcuri, pe stradă. Faptul că un elev minor din România nu s-a întors acasă nu trezit nimănuni suspiciuni. Explicaţia este că mama lui Ponta a aprobat această vagabonţeală a fiului ei: “Mama avea o veche prietena la Paris si am sunat-o a doua zi; am constatat ca nu o ducea deloc bine si s-a speriat cumplit ca o sa stau pe capul ei, asa ca a facut mari eforturi sa ma convinga sa plec acasa.”

Prietena mamei lui Ponta nu este nimeni alta decât Nadia Marcu (Pandrea), fiica lui Petre Pandrea, ilegalist comunist, avocat ilustru şi scriitor, nepoata de sora a lui Lucretiu Patrascanu, stabilita din 1988 in Franta. Deci mama lui Ponta avea ca prietena foarte bună un personaj bine ancorat în grupul restrâns care a format în ilegalitate Partidul Comunist din România!

La Paris, Ponta a trăit o perioadă boemă, de vagabond. Făcea bani culegând fise din cărucioare, a încercat să se înroleze în Legiunea Străină, cu toate că avea 17 ani şi se afla ilegal în Franţa (“am mers cu alti romani la Centrul de recrutare al Legiunii Straine de langa Paris, am trecut testele medicale, dar cand am aflat conditiile (contract de minim 5 ani) am  dat inapoi inainte sa semnez, si bine am facut!”). Apoi a primit drept temporar de muncă, probabil chiar după ce împlinise 18 ani şi a început să lucreze într-un fast food.

O mare parte din detaliile prezentate de Ponta par neverosimile. Să nu uităm că e vorba de un elev de clasa a 11-a în Franţa, înainte de intrarea în UE şi chiar după revoluţie, când era extrem de dificil să locuieşti, darămite să lucrezi în occident, mai ales ca minor.

Ponta se mută din casa Nadiei Pandrea, la un fost elev al aceleiaşi profesoare de franceză, Felicia, un anume Mihai: “El m-a ajutat enorm, am ramas pana azi foarte atasat de el si, chiar daca nu ne mai vedem prea des, o sa-i fiu toata viata recunoscator pt ce am invatat de la el.

Acest episod este prezentat diferit de senatorul Valer Marian, care afirmă că Mihai era defapt un agent al SIE, pe numele său real Marin Bobeică, cunoscut ca fiind homosexual.

2. Ponta a terminat liceu cu pile, ajutat de Ministrul Educaţiei

Ponta stă 8 luni la Paris, ratând anul şcolar 1990 – 1991, lucru care nu pare să o deranjeze nici pe mama sa, nici pe profesoara de franceză. Mai mult, potrivit declaraţiilor Nadiei Pandrea, atât mama lui Ponta, cât şi mătuşa sa Veronica Naum (căsătorită Nacea), ar fi vizitat-o la Paris:

“Dar eu, sfatuita de buna mea prietena, VERONICA NAUM (acum NACEA), ca si de sora acesteia, CORNELIA NAUM (fosta PONTA si revenita, prin divort, la numele de fata), care mi-au facut mai multe vizite, in cea mai mare parte pe cheltuiala mea, la Paris, nu m-am intors, cum ar fi fost normal, in Tara. Ideea pe care au reusit sa mi-o fixeze bine in minte cele doua surori, ca si fiul CORNELIEI NAUM, pe atunci de 18-19 ani, nimeni altul decit actualul secretar de Stat si sef al Corpului de Control al primului-ministru, VICTOR PONTA, pe care l-am gazduit mai multe luni, ca transfug, la diferite adrese, inclusiv la locuinta mea din Paris”

Motivul real al plecării lui Victor Ponta la Paris, din tabara de la Nancy, este unul cât se poate de simplu şi va fi dezvăluit la punctul următor.

Ponta se întoarce la Bucureşti în 22 ianuarie 1991, ratând începutul anului şcolar şi intrând direct în clasa a 12 semestrul 2. Cu toate că Ponta a fugit dintr-o tabără şi nu s-a prezentat la şcoală, este primit la cursuri datorită unor intervenţii la nivel înalt:

“Desi trimestrul al doilea al liceului incepuse deja, am primit (sigur, prin cunostinte si rugaminti, ca la noi) de la Ministrul Educatiei de atunci (Mihail Sora cred, ii multumesc desi habar nu are cine sunt) o dispensa speciala sa nu pierd un an.”

Tănărul Ponta, acum de 18 ani, făcea ilegalităţi încă de la liceu! Cine a intervenit pentru ca Victor să poată reîncepe şcoala şi să îşi dea BACul e simplu de ghicit: fie mama sa, cu relaţii în nomenklatura comunistă, fie mătuşa sa Veronica Naum cadru universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila’ – Bucuresti, sefa Catedrei de chimie anorganica. Un amănunt îl greşeşte aici Ponta: ministru nu a fost Mihail Şora, marele filozof, care fusese ministru până în 27 iunie 1990 şi apoi fondase Grupul pentru Dialog Social. În guvernarea lui Petre Roman, al cărui tată fusese şi el ilegalist, ministrul era un anume Gheorghe Stefan (28 iunie 1990 – 16 octomrie 1991).

Reintrat la liceu cu pile, Ponta reuşeşte să îşi dea BACul şi apoi, după doar 2 săptămâni de studiu, întră în mod suprinzător la Facultatea de Drept, în condiţiile în care 5000 de absolvenţi şe băteau pentru 280 de locuri, iar tânărul Ponta hoinărise mai mult de jumătate din clasa a 12-a şi abia apucase să înveţe pentru examen.

3. Mama şi sora lui Ponta, afacerea casei de la Buşteni

Pentru a înţelede de ce Ponta a fost trimis de mama lui la Nadia Pandrea în Paris, deci nu “fugise”, trebuie să înţelegem cine este Cornelia Naum, care fusese căsătorită cu Ninel Ponta şi apoi a divorţat.

Potrivit unor dezvăluiri făcute de Vocea Vâlcii, tatăl Corneliei Naum a fost evreul rus Naumovici, un personaj de frunte al PCR. Trimis la studii de comunişti la Moscova, proaspătul colonel Naumovici este încadrat la DIA – Direcţia de Informaţii a Armatei şi apoi în anii 1960 devine apropiat al S. Nikonov. Apoi, din noiembrie 1960 şi până în decembrie 1963, Nikonov îndeplineşte funcţia de şef al Direcţiei de Control din Ministerul Forţelor Armate, unde îl ia şi pe protejatul său, colonelul Naumovici. În decembrie 1963, cei doi sunt scoşi la pensie. În acea perioada Niconov şi Naumovici colaborau excelent cu generalul-maior Alexandru Sergheevici NICOLSCHI, din Direcţia Generală a Securităţii Poporului , dar cei doi colaborau excelent şi cu celebrul “PANTIUŞA”, general-locotenent Ghe. PINTILIE.

Această investigaţie genealogică explică de ce mama lui Ponta, cu numele schimbat în Naum, era în relaţii de prietenie cu fiica lui Petre Pandrea, nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu. Toate indiciile arată că Ponta a jucat la Paris doar un rol, acela de a o convinge pe Nadia Pandrea să nu se întoarcă în România şi să vândă mătuşii lui Victor o proprietate de la Buşteni. Ce declara Nadia Pandrea pentru revista România Mare:

“Dar eu, sfatuita de buna mea prietena, VERONICA NAUM (acum NACEA), ca si de sora acesteia, CORNELIA NAUM (fosta PONTA si revenita, prin divort, la numele de fata), care mi-au facut mai multe vizite, in cea mai mare parte pe cheltuiala mea, la Paris, nu m-am intors, cum ar fi fost normal, in Tara. Ideea pe care au reusit sa mi-o fixeze bine in minte cele doua surori, ca si fiul CORNELIEI NAUM, pe atunci de 18-19 ani, […] VICTOR PONTA,”

“Cit despre-proprietatea mea de la Poiana Tapului (Busteni), de care am fost deposedata, mai intii, prin nemernicia si necinstea unor oameni pe care i-am socotit prieteni (si care, in cazul profesoarei universitare VERONICA NACEA, de la inaltimea catedrei universitare, ar trebui sa fie si exemplu de moralitate pentru generatiile de studenti, romani si straini, cu care a venit si vine inca in contact) si, apoi, prin “justitiabili’ din specia domnului ALEXE COSTACHE IVANOV, sint hotarita sa merg pina la capat pentru recuperarea ei. Si cind spun asta, sper sincer ca nu va trebui sa-mi gasesc aceasta dreptate tocmai la Tribunalul International de la Strasbourg. Oare chiar nu mai exista dreptate in Romania?”

În fapt, Nadia Pandrea a fost convinsă să vând o vilă de la Buşteni către mătuşa lui Ponta. Veronica Nacea avea un contract de închiriere pe 3 ani pentru vila respectivă înainte de 1989, dar a fost convinsă că vila avea să fie confiscată de noul regim de la Bucureşti datorită originii comuniste a Nadiei: aceasta cedează şi întocmeşte un contract de vânzare cumpărare fictiv cu Veronica Naum, pentru a proteja proprietatea, pe sumă modică care nu a fost achitată. Încercările ulterioare de recuperea a vilei au fost sortite eşecului.

4. Dubla incompatibilitate a lui Ponta, ca procuror

Ponta devine student la drept şi apoi procuror, după absolvirea facultaţii în 1995. Până în 1998 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București, iar între 1998 și 2002, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, secția Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică. Între 2000 și 2001 a ocupat funcția de coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor.

Aici aveţi o înregistrare cu tânărul procuror Ponta, la o emisiune a lui Tatulici din 1997. Este hilar că Ponta, la 25 de ani, arată ca un adolescent de 16 ani. În acest an Ponta este racolat de SIE în mod ilegal şi trimis în lume la seminarii şi congrese: http://reportaj.stirileprotv.ro/victor-ponta-candidat/

Despre lansarea lui Ponta a povestit și Emil Hurezeanu la Digi 24 în luna iulie: Domnul Tatulici îmi prezintă câțiva tineri învingători într-un concurs care se numea „Are șanse România să intre în NATO?”. Primul dintre ei, un tânăr slăbuț, cu ochelari cu două lentile, nu ca Dan Voiculescu, cu acnee tardivă pe obraz, dar inteligent, viu – noi eram câțiva în fața avionului, ciocneam pahare pentru semieșec sau pentru reușite. Acest tânăr aproape că ne lua autografe, tânărul aspirant la concursurile Pro TV răsplătit cu un premiu și cu transportul în capitala NATO se numea Victor Ponta. Atunci a fost descoperit Victor Ponta, atunci a intrat în viața publică, câștigătorul unui concurs la Pro TV. Bănuiesc că se cunoaște de multă vreme cu dl. Sârbu

Însă procurorul incompatibil Ponta mai are un secret: în perioada când a fost procuror acesta a încălcat încă o dată Constituţia, fiind administrator de firmă! Investigaţia completă aici: http://investigatiicenzurate.wordpress.com/tag/cornelia-naum/

La doar un an după intrarea la Drept, în 1992, Ponta înfiinţează o firmă ce produc generatoare cu aburi: Sieco SRL. Această firmă avea să obţină multe contracte cu statul român, dar mai important, Victor Ponta este administrator al acestei firme din 1993 până în 2002, când era şi procuror şi agent al SIE. – Sursa: NapocaNews

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. "Este hilar că Ponta, la 25 de ani, arată ca un adolescent de 16 ani."

    HILÁR1, -Ă, hilari, -e, adj. (Anat.) Care se referă la hil, care aparține hilului. – Din fr. hilaire.
    HIL, hiluri, s. n. 1. (Anat.) Porțiune la suprafața unui organ pe unde pătrund vasele sangvine și nervii. 2. (Bot.) Cicatrice aflată pe învelișul seminței, în locul unde aceasta s-a desprins de piciorușul ovulului. – Din fr. hile, lat. hilum.

    ILÁR adj. v. amuzant, comic, hazliu, nostim, vesel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *