32.000 de angajați, vaccinați cu forța. Ce vor păți refractarii

Ford Motor va cere angajaților din SUA să fie vaccinați împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie sau să intre în concediu fără plată.

Producătorul auto a trimis marți un mesaj celor aproximativ 32.000 de angajați despre această regulă.

Ford va lua în considerare scutiri religioase și medicale pentru angajații care nu se pot vaccina, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei, Monique Brentley.

Scutiri medicale și religioase, luate în considerare
Producătorul auto a trimis marți un mesaj celor aproximativ 32.000 de angajați ai Ford despre mandat. Ford va lua în considerare scutiri religioase și medicale pentru angajații care nu pot primi vaccinurile, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei, Monique Brentley.

În acest moment, angajații care refuză să se vaccineze și nu au o scutire medicală sau religioasă aprobată vor fi trimiși în concediu fără plată, cu protecție a locului de muncă, de până la 30 de zile, a spus compania într-un comunicat trimis prin e-mail. Nu este imediat clar ce se va întâmpla după acele 30 de zile.

Anumite părți din activitățile Ford sunt clasificate ca fiind un contractor federal, potrivit lui Brentley. Astfel de contractori vor avea o marjă largă de a pune în aplicare mandatul președintelui Joe Biden privind vaccinarea împotriva Covid-19, conform noilor îndrumări publicate luni de Casa Albă.

Producătorii americani de automobile au fost reticenți în a impune vaccinarea împotriva Covid-19 înainte de noua regulă, care le va acoperi și forța de muncă mare, sindicalizată, scrie CNBC.

Atât Ford, cât şi General Motors și Stellantis (Fiat-Chrysler) solicitau anterior angajaţilor salariaţi să îşi prezinte documentul de vaccinare. GM nu a răspuns imediat pentru comentarii cu privire la orice modificare a politicilor sale de vaccinare pentru lucrătorii salariați. Stellantis nu a implementat un mandat de vaccin anti-Covid, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *