fbpx
Filme Online Subtitrate

28 Filme bune Netflix mai puțin cunoscute

filme bune netflix (4)

Filme bune Netflix. Sunt sau nu sunt? Netflix fie îți pare că n-are nimic nou să-ți ofere, că-s aceleași filme ca și ieri sau săptămâna trecută, fie îți dai seama că în adâncurile lui sunt multe filme bune pe care algoritmul nu ți le aduce niciodată în față și prin urmare nici nu le vezi. În oricare dintre situații te-ai afla, ți-am pregătit mai jos 28 filme bune Netflix care merită timpul tău.

1. The Best Offer / Ofertă irezistibilă (2013)

the best offer filme prime video_The Best Offer este genul de film pe care să îl vezi atunci când simţi nevoia să îţi exteriorizezi o pasiune şi nu ştii cum. 🙂 Filmul are o atmosferă veche, însă este ca un vin vechi de 50 de ani, păstrat în butoiaş de stejar: este de valoare şi se degustă numai la ocazii.

Într-o perioadă în care se merge numai la sigur prin tradiţionala poveste în care răul este învins de bine, în care există fântâni fără fund de efecte speciale (90% din film fiind făcut pe calculator), iar personajele sunt ori umane cu puteri supranaturale, ori fiinţe magice cu trăsături umane, regizorul italian Giuseppe Tornatore devine un excentric apelând la opusul acestui stereotip, adică un film al cărui sfârşit nu îl ghiceşti din primele 10 minute şi care face uz de replici inteligente, acţiuni subtile şi pline de şarm, mesaje cu dublu înţeles, personaje care nu sunt aşa cum par. Citește mai mult în recenzia noastră The Best Offer.

2. Poveștile familiei Meyerowitz (2017) – film original Netflix

the meyorwitz stories filme netflix pe care nu le ai vazutUn film despre cât de complicate sunt relațiile dintr-o familie din New York dar, de fapt, un film despre orice familie de pe lumea asta 🙂 , cu actori excelenți și dialoguri bune, dar un pic cam întortocheate.

Dacă ți-a plăcut sau te-a intrigat Barbie, e bine de știut că poți vedea 3 filme pe NETFLIX scrise și regizate de Noah Baumbach, cel care a scris și povestea filmului Barbie. Cele trei filme sunt: White Noise (2022) – al cărui scenariu l-a adaptat după o carte, Marriage Story (2019) – pe care probabil l-ai văzut, cu Adam Driver și Scarlett Johansson, dar și mult mai puțin cunoscutul Poveștile familiei Meyerowitz.

Filmul Poveștile familiei Meyerowitz e o dramă comedică cu Adam Sandler, Dustin Hoffman, Emma Thomson și Ben Stiller în rolurile principale, despre o familie disfuncțională, în mod special despre doi frați. Cei doi sunt interpretați de Adam Sandler și Ben Stiller, fiecare cu frustrările lui, născute dintr-o copilărie complicată, în umbra tatălui lor (Dustin Hoffman), un artist de un oarecare succes din New York.

Poveștile Familiei Meyerowitz este unul dintre cele două filme care au intrat în competiția pentru Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de Film de la Cannes. Vezi trailerul Poveștilor Familiei Meyerowitz.

3. Groundhog Day – știai că a intrat pe Netflix pe 15 august?

Groundhog-Day-1993O comedie care intră în categoria comedii clasice, cu siguranță ai auzit de ea, dar știai că a fost preluată de Netflix în grila sa?

Ziua cârtiței / Groundhog Day a crescut în preferințele publicului, de la momentul lansării până azi. Și trebuie să recunoaștem că unii dintre noi revenim la ea, mai ales atunci când nu știm ce să mai vedem.

Așadar, cum ar fi să retrăiești aceeași zi la nesfărșit? Bill Murray ne demonstrează că poate fi foarte distractiv, mai ales pentru spectatori. Dacă vă place stilul lui Bill Murray, încercați și alte filme de comedie în care joacă. Câteva sugestii ar fi Ghostbusters, Rushmore sau Broken Flowers.

4. Per cel Norocos / A Fortunate Man (2018)

a fortunate man filme buneBazat pe romanul în 8 volume al danezului Henrik Pontoppidan, câștigător al Nobelului pentru literatură, Per cel Norocos este un film plin sau, cum s-ar spune în engleză, “epic” 🙂 Este ca o Iliadă sau Epopee modernă, urmărind viața unui personaj interesant, cu suișurile și coborâșurile ei, inclusiv amoroase.

Per este un tânăr dintr-o familie extrem de modestă și credincioasă, acceptat la Universitatea din Copenhaga la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ambițios și inteligent, Per gândește un plan de modernizare prin electricitate a țării, pe care elita politică nu îl acceptă. În paralel, marea lui dragoste se complică din cauza diferențelor de clasă socială. Iar acesta e doar o mică parte a poveștii 🙂

5. Dream Horse (2020) 

dream horse filme noiUnul dintre cele mai simpatice și emoționante filme disponibile pe NETFLIX, Dream Horse / Un cal de vis este o comedie cu accente dramatice bazată pe o poveste reală, despre un cal crescut de o comunitate săracă, pentru a deveni un cal de curse de succes.

Un film fără fițe, cu actori care nu par actori ci oameni dintr-un mic oraș galez, în care actrița principală este Toni Collette, o femeie la vârsta a doua care servește la mese într-un mic bar și lucrează, în același timp, într-un supermarket, dar nu și-a pierdut speranța într-un viitor mai bun. În film joacă și Damian Lewis (Homeland, Billions).

Dacă ți-a plăcut The Lost King / Regele pierdut, pe HBO, pe care ți l-am recomandat acum câteva săptămâni, o să-ți placă și Dream Horse / Un cal de vis, pe NETFLIX.

6. Here Today (2021)- pe NETFLIX din 2 august

here-today-top filme 2021

Un feel good movie co-scris, regizat și jucat de Billy Crystal. Partenera lui în acest film este haioasa Tiffany Haddish, pe care o puteți vedea și într-o serie de stand-up pe NETFLIX, denumită Tiffany Haddish prezină: Sunt pregătite, dar și în minunatul film The Card Counter, pe HBO Max.

Deși co-scris de un septuagenar (Billy Crystal) :), este un film mult mai simpatic și cu glume mai naturale decât majoritatea filmelor de azi, la care n-ai cum să râzi decât crispat. 😀

Vezi trailerul Here Today. Here Today a intrat pe NETFLIX din 2 august.

7. Children of Men – din 16 august pe NETFLIX

1693236168 958 28 Filme bune Netflix mai putin cunoscute

Intr-o lume tot mai ameninţată de suprapopulare, Children Of Men propune un univers de coşmar în care umanitatea este pe cale de dispariţie din cauza infertilităţii. Cum întrega societate umană este construită pe ideea de progres, de mai mult şi mai bine pentru cei ce vor veni, certitudinea că cei încă în viaţă sunt ultima generaţie de oameni care va vedea lumina zilei antrenează dispariţia vechilor structuri sociale care vor fi înlocuite de anarhie, terorişti şi un ultim regim totalitar rămas în picioare în Marea Britanie. 

Children of Men nu este o poveste lipsită de speranţă, în centrul ei aflându-se o femeie însărcinată pe care Theo Faron (Clive Owen), un funcţionar anonin, va încerca să o scoată dintr-o ţară în care toţi imigranţii erau vânaţi şi trimişi în lagăre de exterminare sub privirile impasibile ale britanicilor. Vezi trailerul Children of men. Disponibil pe Netflix incepând cu 16 august 2023.

8. Host Autumn Fall (2015)host autumn fall filme netflix noi

Un film bun Netflix, Host Autumn Fall este o producție perfectă pentru toamnă. Ne-a plăcut această comedie norvegiană intimă, cu personaje îndrăgostite de cărți, într-un Oslo în plină toamnă. 🙂 Recomandarea noastră este să îi dați o șansă.

9. The King (2019)

28 Filme bune Netflix mai putin cunoscute

Ascensiunea lui Henric al V-lea ca rege după moartea tatălui său nu e un subiect hot pentru toată lumea. Însă personajul e întruchipat de Timothée Chalamet :). Iar încercările de a face față noilor îndatoriri în politică și războiului sunt interesante. Mai ales că în același timp e nevoit să-și împace convingerile mai degrabă pacifiste, dar și obiceiurile de petrecăreț și să gestioneze relațiile din perioada anterioară.

Cuvântul „rege” evocă imaginea unui om responsabil, matur, de obicei înaintat în vârstă, purtând o coroană. Ideea de a arunca rolul unui băiat minunat precum Chalamet pare a fi surprinzătoare, ca să fim blânzi. În realitate, e vorba de secolul al XV-lea, pe când oamenii nu trăiau foarte mult (Henry V a murit când avea 35 de ani), iar faptul că regii și reginele erau de multe ori, hmm, doar niște copii, era destul de comun.

The King, în regia lui David Michôd (Animal Kingdom), în loc să trateze monarhul ca pe o prezență iconică, recunoaște că regalitatea în sine a fost uneori mai degrabă o fraudă. Cineva a trebuit să poarte acele bijuterii și costume și să se prefacă că este conducătorul atotputernic al unei națiuni. De fapt, erau doar oameni obișnuiți, cărora nimic din ce e omenesc nu le era necunoscut. Și acesta e substratul psihologic al poveștii.

Pentru fanii luptelor istorice ar merita menționat faptul că scenele de război sunt comparabile cu cele din Braveheart. 🙂

10. Hunger (2023)

hunger-filme noi netflixAm mai încercat să vedem filme tailandeze pe Netflix, dar n-am reușit 🙂 Hunger este cu siguranță diferit, mult mai bine realizat și jucat, dar cu o temă deja explorată în ultimul timp: lumea fine dining-ului, cu lipsa totală de democrație din bucătăria chef-ului și diferențele sociale uriașe între cei care vin să deguste și cei care fac ca mâncarea specială să ajungă pe masă.

Oricum ar fi, Hunger se evidențiază clar printre filmele bune Netflix, așa că vă recomandăm să vedeți această dramă-thriller. Te va ține în suspans, te va pune pe gânduri cu câteva reflecții din dialogurile dintre personaje și te va distra.

11. Adulți iubitori / Loving Adults (2022)

loving adults thrillere netflixNetflix ni-l tot împingea la recomandări dar nu ne-a atras din prima. Nu faceți aceeași greșeală ca noi 😛 Primul film original Netflix danez e un thriller cum numai nordicii se pricep să facă, unul care-ți îngheață sângele în vene.

Jucat impecabil, Adulți iubitori e un thriller Netflix despre cum dragostea se poate transforma în ură și chiar moarte. Tensiunea din interiorul unei căsnicii a fost dramatizată în nenumărate filme, dar Loving Adults reușește să-ți dea niște fiori de toată frumusețea 🙂

12. Hustle / Marea încercare (2022) 

hustle filme bune netflix

Continuăm lista cu filme bune Netflix cu unul în care Adam Sandler descoperă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA…

Așteptam Hustle mai ales după excepționalul Uncut Gems, tot cu Adam Sandler și tot pentru Netflix. La fel ca și în Diamante neșlefuite, Adam Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american, plus Queen Latifah în rolul nevestei lui Sandler.

13. Monty Python’s Life of Brian / Viața lui Brian 

life of brian filme vechi

Confuzia de identități (qui pro quo-ul), este unul dintre cele mai folosite procedee în comedii, însă atunci când un Brian oarecare este confundat cu Isus doar pentru că a avut (ne)norocul de a se naşte în aceeaşi zi, în staulul de vizavi, e clar că avem de-a face cu o comedie ieşită din tipare. Bugetul filmului nu a fost prea mare, însă umorul este de calitate, iar absurdul intrigii este bine pus în valoare de regizor care reuşeşte să facă din scena biblică a crucificării, un mini-concert în care victimele  cântă Always  Look on the Bright Side of Life.  

14. Jungla tragică (2020) – film de artă

Tragic-Jungle_filme netflix noi

E un film de artă de fantezie, care are șanse mari să te prindă în mrejele lui. Misterul junglei de la limita dintre Mexic și Belize se împletește cu misterul femeii virgine care-și descoperă puterea senzualității și miturile mayașe despre un demon feminin care pândește în junglă și atrage bărbații la pieire.

Jungla tragică nu e un film care să ofere satisfacție rapidă, e un film încet, cu personaje nu suficient de dezvoltate, fără o poveste complexă, dar asta nu îl face mai puțin magic. Misterul junglei, la fel ca în alte filme de referințe ca Aguirre, The Wrath of God sau Apocalypse Now, e întotdeauna la fel de puternic și nu îi poți rezista, trebuie să te lași absorbit de acest univers în sine, atât de străin nouă, celor așa zis “civilizați”. Jungla e cu siguranță cel mai puternic și expresiv personaj al filmului.

15. Le fils de francais / Fiul francezului (1999) 

1693236170 543 28 Filme bune Netflix mai putin cunoscute

E o comedie franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, în timp pe cealaltă n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii – gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

16. Fiicele doctorului March

Little-Women-1994 filme netflix buneNetflix a înlocuit ecranizarea romanului Little Women / Fiicele doctorului March a regizoarei-actrițe Greta Gerwig din 2019, cu ecranizarea clasică, din 1994.

Ecranizarea unui roman (semi)autobiografic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women a adunat laolaltă o distribuție incredibilă și în 1994: de la Winona Ryder, Kirsten Dunst și Christian Bale până la Susan Sarandon și Claire Danes.

Fiicele doctorului March e unul din acele drame pozitive despre familie, despre dragoste și găsirea drumului în viață, așa cum Hollywoodul nu prea mai produce de ceva timp.

17. Atlantique / Atlantics (2019) – film de artă

atlantique filme bune netflixEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Este o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

18. The Hand of God / Mâna lui Dumnezeu (2021) – producție Netflix

THE HAND OF GOD cele mai bune filme netflix
Credit: Photo by Gianni Fiorito/Netflix

Unele filme sunt un univers în sine. Sau reușesc să oglindească o lume întreagă. Așa este Mâna lui Dumnezeu. Da, este despre adolescența unui tânăr din Napoli-ul anilor ’80. De fapt, este un film inspirat chiar din viața regizorului, dar e mai mult de atât. Vei trăi pentru două ore, prin mici scene, gesturi, schimburi de replici, chiar în Italia acelor ani. Mâna lui Dumnezeu are această putere extraordinară de a te absorbi în universul cinematografic, așa cum o fac filmele lui Fellini dar în Italia altei perioade.

The Hand of God e un film frumos și de multe ori cu note umoristice despre familie, maturizare, pierdere, atracție fizică, realizat de câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin, Paolo Sorrentino.

După două seriale pentru HBO The Young Pope și The New Pope, regizorul Paolo Sorrentino a fost cooptat pentru acest film incredibil, cel mai personal film al său de până acum. Cine e Sorrentino? Posibil să-i fi văzut unul dintre filmele cele mai recente: La Grande Bellezza sau Tinerețe.

19. Tick Tick … Boom! (2021) 

tick tick boom filme noi netflix

Tick tick … Boom! e un film cu multă energie pozitivă și se concentrează pe procesul de creație – despre cât de încâlcit, dificil, deprimant dar și minunat, optimist și divin poate fi să creezi ceva de la zero.

E o dramă, mai mult chiar, o dramă biografică. Ba chiar una muzicală realizată de creatori de pe Broadway (regizat de super talentatul Lin Manuel Miranda cunoscut pentru Hamilton) despre unul de al lor: un compozitor și scriitor american pe nume Jonathan Larson. Acesta din urmă crea și se lupta pentru a pune în scenă un spectacol pe Broadway în timp ce lucra într-o cafenea pe timpul zilei, într-un New York fără suflet, ca orice oraș mare. După ani de încercări, Larson moare la doar 35 de ani din cauza unui anevrism de aortă în dimineața zilei în care musicalul său, Rent, urma să își aibă premiera pe Broadway. Rent a fost un succes, jucându-se timp de 12 ani pe Broadway.

Poate nu sunteți fani musicaluri, nici noi, dar filmul ăsta are atâta voie bună și substanță încât merită văzut oricum. Iar momentele muzicale sunt foarte bune și nu au artificialitatea obișnuită din musicaluri. Așa că treceți peste această reținere și încercați să-l vedeți. Ah, și am uitat să vă spun cine interpretează rolul principal: e vorba despre Andrew Garfield (cunoscut pentru filmele Spider-Man), care ne-a cucerit total cu acest personaj.

20. 4L (2019)

4l filme bune netflix 3Cum poate fi decât minunat un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi. Cu siguranță un must see dintre filmele bune disponibile pe Netflix.

21. Spune-mi când…

spune mi cand filme noi netflixE un film din 2021 pe care noi l-am descoperit de curând pe Netflix. Este o comedie romantică mexicană, deci în limba spaniolă. Dar e fresh și simpatică în glume și situații, plus bine jucată.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mult mai complicate. El, introvertit, ea – extrovertită, el – fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: n film Netflix pe care să nu-l ocolești, mai ales într-o seară ploioasă când nu poți sta la terasă 😀

22. O fată ușoară / Une fille facile (2019)

une fille facile filme de dragoste noiVei sorbi pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de frumusețe pură, senzualitate, tinerețe și vară din Une fille facile. Corpurile încălzite de soare, Riviera Franceză mereu însorită, plajele, apa azurie, mesele pe terasă lângă mare o să-ți ofere o doză de frumusețe și hedonism de care avem cu toții nevoie din când în când.

Dar filmul nu e superficial, nu e doar o poveste de vară. Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

Une fille facile e un film despre auto-descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film despre atracții și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului.

23. Georgetown (2019)

georgetown filme bune pe netflixGeorgetown merită văzut pentru spectacolul actoricesc pe care doi mari actori ni-l oferă în fiecare minut al acestui film: Christoph Waltz și Vanessa Redgrave. Când Hollywood-ul ajunge să facă numai superproducții de zeci și sute de milioane de dolari, ajungem să vedem mici bijuterii de film în genul Georgetown pe Netflix.

Georgetown, un cartier select al Washington-ului, dă numele acestui film, despre parvenire socială și escrocherie. Christoph Waltz, aflat în acest film în rolul principal, dar și pentru prima dată în postura de regizor, joacă rolul unui intern trecut de prima tinerețe ajuns în lumea politică a Washington-ului. Fără să aibă prea mare succes, în ciuda pasiunii și energiei de care dă dovadă, Ulrich ajunge să parvină prin soția lui.

Elsa (Vanessa Redgrave) are foarte multe conexiuni în lumea politică și reușește să îl lanseze pe Ulrich într-o încrengătură în care nu mai știi dacă el chiar are o contribuție efectivă sau e un mare escroc. Dacă-ți plac poveștile de genul Talentatul Domn Ripley, dar mai la senectute :D, încearcă Georgetown, e un film bun pe care-l găsești pe Netflix (nu știm pentru cât timp, dar deocamdată e în grila lor).

24. Scufundări la Marea Roșie / Red Sea Diving Resort (2019)

scufundari la marea rosie filme bune pe netflixPentru că rareori avem ocazia să vedem thrillere extraordinare, precum No country for old men sau Se7en, se fac 1-2 pe decadă, ne mulțumim și cu thrillere mai călduțe, dar care sunt suficient de bune pentru o seară distractivă.

Scufundări la Marea Roșie, cu Chris Evans în rolul principal, intră cu brio în această ultimă categorie. Pe noi ne-a ținut în suspans, în timp ce am aflat noi moduri de operare reale ale serviciului de spionaj israelian, Mossad, în încercarea de a salva evrei etiopieni – așa cum din România îi scoteau pe românii evrei prin răscumpărarea de la regimul comunist.

25. Operation Finale (2018)

operationfinale filme inspirate din fapte realeE un film de acțiune cu spioni și un film de epocă, în același timp. Acțiunea se petrece după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, când agenția de spionaj a Israelului, Mossadul, face tot posibilul pentru a-l captura în Argentina pe Adolf Eichmann, omul din spatele Holocaustului. Punerea în aplicare a planului de capturare te va ține lipit în fotoliu, oferind entertainment de calitate. Nu e o capodoperă cinematografică, dar e un film bun. Foarte bine realizat și foarte bine jucat de Oscar Isaac, Ben Kingsley și Melanie Laurent. Merită văzut pe Netflix.

26. Okja (2017)

Okja-cele mai bune filme netflixȘtiți deja probabil, premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2020 a fost câștigat de un film coreean, Parasite. Pare de-a dreptul ireal, dar nu vă gândiți că membrii Academiei Americane de Film au văzut un film coreean atât de bun încât nu au putut să nu îi dea premiul, pur și simplu. Nu. Regizorul Parasite, pe numele lui Bong Joon Ho, era deja bine cunoscut la Hollywood și în State, de unde și aplecarea Academiei pentru producția lui.

Una dintre filmele lui realizate în Statele Unite este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja e o dramă emoționantă, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor. Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate. Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații. Așa cum pentru unii dintre noi filmul lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre, Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

27. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

The Ballad of Buster Scruggs cele mai bune filme netflixFrații Coen, doi dintre cei mai talentați și originali regizori de la Hollywood (alături de Tarantino și Woody Allen), au renunțat la marele ecran și au semnat un film pentru Netflix, liderul serviciilor de divertisment online. Și le-a ieșit un film de antologie extraordinar de bine făcut, pe care îl poți vedea singur, cu familia sau prietenii. Tot odată sau în seri diferite, pe bucăți.

Filmul e un western cu șase povești diferite care te vor amuza, pune pe gânduri și te vor surpinde plăcut. Deși simple, geniul Fraților Coen în a spune o poveste cu tâlc este inegalabilă în cinematografia actuală. Eficiența cu care creează atmosfera, personajele, leagă ițele poveștii și livrează umor, dramă, empatie și multe alte emoții nu este egalată de niciun alt regizor, după umila noastră părere. Cel puțin când vorbim de regizorii de la Hollywood. Cu siguranță The Ballad of Buster Scruggs este unul dintre cele mai bune filme ale lui 2018. National Board of Review, o organizație din State care selectează filmele cu cel mai mare merit, l-a inclus printre cele mai bune filme din 2018.

28. Furie / Get In / E casa mea! (2019)

furie-filme 2019 netflixUn thriller de groază nebun cum numai filmele franțuzești pot fi. O familie cu un copil se întoarce din vacanță doar pentru a afla că aceia pe care i-au lăsat să aibă grijă de casă nu îi mai lasă să intre în propria locuință…Se pare că semnaseră un contract prin care ocupanții se angajau să plătească facturile de utilități… Și atâta timp cât aceștia sunt niște “chiriași” model, nu pot fi dați afară… Și, uite așa, familia liniștită rămâne pe drumuri și se refugiază într-un parc de rulote…Dar ăsta e doar începutul nebuniei…

Acestea sunt 28 de filme bune Netflix mai puțin știute. Când ai timp, dă-le o șansă celor care ți-au trezit interesul. 🙂

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.