27 de persoane saltate de DIICOT, 32 de PERCHEZITII, 13 județe împânzite de MASCATI

27 de persoane, duse la audieri în urma percheziţiilor făcute de poliţişti şi procurori DIICOT Gorj în 13 judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Un număr de 27 de persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor făcute, miercuri, de poliţişti şi procurori DIICOT Gorj în 13 judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. De asemenea, la percheziţii au fost găsite fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, cannabis, comprimate Xanax, bani şi alte bunuri.

Potrivit Poliţiei Române, în urma celor 32 de percheziţii făcute de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Gorj, au fost găsite două pistoale tip airsoft, 750 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, 13 grame de cannabis, 57 de comprimate Xanax, 5 ţigarete confecţionate artizanal, 5 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, 7 cântare, 10 grindere, 28 de telefoane mobile, un laptop, o tabletă, 2 hard-discuri, 18.000 de lei şi înscrisuri.

27 de persoane au fost duse la sediul poliţiei, urmând a fi prezentate procurorilor DIICOT Gorj.

Din anchetă au rezultat indicii că, în anul 2018, în judeţul Gorj, un bărbat de 33 de ani, din oraşul Rovinari, ar fi iniţiat şi, împreună cu alte două persoane din localitate, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

„Astfel, la intervale regulate de timp, folosind societăţi de curierat rapid, aceştia ar fi comandat cantităţi importante de droguri şi produse susceptibile a avea efecte psihoctive, de la două persoane din judeţul Cluj. Marfa ar fi fost ulterior porţionată şi distribuită pe raza judeţului Gorj. Totodată, în urma activităţilor efectuate, au rezultat indicii că cele două persoane din judeţul Cluj ar fi distribuit, în mod repetat, pe parcursul anului 2018, prin societăţi de curierat rapid, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza a 11 judeţe din ţară”, arată Poliţia Română.

Poliţiştii fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au făcut, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în anul 2018, trei suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă urmată de săvârşirea în mod repetat a infracţiunii de efectuare, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza judeţului Gorj. În concret, membrii grupului, prin intermediul unei aplicaţii, au comandat diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la doi suspecţi din municipiul Cluj-Napoca, persoane care au aderat şi sprijinit grupul infracţional organizat mai sus menţionat”, anunţa DIICOT.

Produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăţi comerciale. De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relaţia cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activităţii infracţionale şi identificarea acesteia de către organele de urmărire penală.

Potrivit procurorilor, coletele erau preluate de membrii grupului infracţional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracţională, folosind la rubrica contact destinatar posturi telefonice aparţinând acestora, cât şi unor persoane interpuse. După ridicarea coletelor, produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porţionate şi ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali din judeţul Gorj.

Pe parcursul urmăririi penale, s-a mai stabilit faptul că membrii grupului au expediat prin intermediul firmelor de curierat, produse psihoactive noi şi către persoane din judeţele Mureş, Sibiu, Vâlcea, Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin. În cauză au fost puse în aplicare 35 de mandate de aducere.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *