23 August 1944 – Ziua in care am devenit curve

România a întors armele şi s-a alăturat Naţiunilor Unite în lupta împotriva Germaniei

In ziua de 23 august 1944, Romania a intors armele impotriva aliatului de pana atunci, Germania hitlerista, trecand in tabara SUA, Marea Britanie si URSS.

In dimineata zilei de 23 august 1944, Regele Mihai i-a convocat la Palat pe Ion Antonescu, primul-ministru al guvernului, dar si autoproclamatul “Conducator al statului”, si pe cativa dintre principalii colaboratori ai acestuia. In fata refuzului maresalului de a semna armistitiul cu Natiunile Unite, regele, sustinut de membrii Blocului National Democrat, format din PNT, PNL, PSD si PCR, a ordonat arestarea acestuia, numind un alt prim-ministru, in persoana generalului Constantin Sanatescu.

Istoriografia comunistă, dar şi cea “democartică”, au adoptat poziţii laudative faţă de lovitura de stat, coordonată de regele Mihai, o parte a armatei şi Blocul Naţional Democrat (alcătuit din liberali, ţărănişti, social-democraţi şi comunişti!), împotriva şefului statului, Ion Antonescu, care a fost arestat şi predat ruşilor. Acest lucru a însemnat pentru România, care era bombardată de americani şi ruşii ajunseseă în Basarabia şi Bucovina, abandonarea totală în ghearele sovieticilor şi întoarcerea armelor împotriva foştilor aliaţi germani. Naivitatea politicienilor, care credeau că astfel românii vor fi trataţi la sfârşitul războiului drept parte a coaliţiei “antifasciste”, a fost dovedită de istorie. România a capitulat practic şi am fost trataţi ca învinşi şi stat agresor, la fel ca ungurii şi slovacii care au luptat până la capăt împotriva sovieticilor, deşi după 23 august armata română a înregistrat pierderi de 170.000 de oameni (morţi, răniţi sau dispăruţi) şi a ajuns până aproape de Praga în luptele împotriva puterilor Axei! Mai mult, aproximativ 130.000 de soldaţi şi ofiţeri români au fost deportaţi în Siberia.

CITESTE SI:

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

13 comentarii

 1. Cât tupeu are Mihai 1 să revină în tara și vrea sa își reocupe tronul. Cum se poate ca un rege care și-a trădat tara sa mai și vrea sa conducă cetățenii după ce i-a trădat și i-a lăsat fie stăpâniți de comuniști.
  Cei mai mari trădători sunt și cei care îl susțin pe rege deși eu cred ca știu adevărul cu privire la 23 aug. 1944? Regaliști sunt niște trădătorii din moment ce susțin un rege trădător. Ce mai vrea stafia aia la peste 80 de ani de la România de când ne-a aruncat direct în ghearele bolșevicilor?

  • Esti mai prost decat prevede legea! Pai atunci in '44 noi aveam jumatate din transilvania ocupata de rusi de aia regele Mihai a facut o alegere inteleapta si ne-am aliat cu rusi care ne-am inapoiat teritoriul transilvanean + aceasta alegere de ne alia cu ei trebuia sa fie mai demult pt a lupta impotriva nazismului si pt a se incheia al II- lea razboi cat mai repede, sau tu vroieai ca dominatia nazista sa fie la nesfarfist? Apoi in '47 cand a abdicat si a lasat pe comunisti nu s-a avut de ales pt ca asta a fost scopul razboiului rece ca rusia sa faca presiuni pe guvernele din est si sa implanteze comunismul ceea ce s-a intamplat in multe tari nu numai la noi, si pe de cealalata parte in razboiul rece a fost SUA care e era cu capitalismul care a fost mai bine daca ne uitam in occident.

 2. Regele era doar o marioneta si jongla intre Antonescu si comunistii,din pacate comunistii au presat mai mult iar Antonescu,care a facut cele mai multe in tara,a pierdut. Dar si in institutiile de azi se intampla asta. Nu poate sta la putere un om serios pt. ca e mancat de hienele care fura continuu. TREBUIE SCHIMBATI TOTI DE LA PRIMUL PANA LA ULTIMUL OM!

 3. Curva si tradator a fost fostul rege,si ma vine sa ne fure ce a ma i ramas

 4. panzergrenadier

  Au ajuns un popor de curve ,au tradat pe maresal (liderul poporului) pentru ca romanii nu au spirit razboinic ,barbatesc, marea majoritatea romanilor cred intr-o religie care ii invata ca tradtia stramosasca este un pacat(pacatul stramosesc), si sa se duca sa se roage la poporul si tara sfanta (aia cu steluta albastra),sa intoarca si celalalt obraz atunci cand este lovit,sa primeasca strainul in casa,sa nu care cumva sa fie mandri si binenteles sa nu cumva sa isi atinga femeia ca intra in iad. Un popor care accepta o astfel de religie mincinoasa devine o gloata de slugi.

 5. Niculae Visan

  Numi un imbecil poate crede ca Romania a tradat Germania. Noi nu le eram aliati ci supusi. NU rusii au furat Basarabia si Bucovina ci nemtii, NU ungurii au furat Ardealul ci nemtii, NU bulgarii au furat sudul Dobrogei ci nemtii. Ei le-au furat si le-au facut cadou celorlalti. Astia sunt aliati? Romania nu a acceptat intrarea trupelor germane (o Germanie deja agresoare la adresa noastra) de buna voie ci sub amenintare, pe principiul ''ne primiti sau dam navala?''. Cu un astfel de ''aliat'' nu te poti purta decat intr-un singur fel : l-ai prins cu garda jos, ii dai in cap. Intoarcerea armelor impotriva Germaniei a fost un act just si de minima demnitate si nu o tradare !

 6. Daca tot a venit vorba de acest fal rege….. de ce nu spun istoricii nimic de prigoana inceputa impotriva armatei romane in perioada 1945 – 1947 sub directa indrumare a bolsevicilor ( unii din tara ) si a acestui asa zis rege. Tacere….Bravo domnilor istorici era sa scriu lingai.
  Un adevarat conducator moare pentru cauza sa ( Decebal, Brancoveanu….) nu se da cu cine este mai tare pe moment. Acum din moment ce a semnat abdicarea ( intr-um fel sau in altul ) are doar calitatea de simplu cetatean.
  Daca avea verticalitate murea pentru cauza sa decat sa semneze abdicarea.
  In alta ordine de idei stiti de ce a renuntat la numele de familie ( aviz istoricilor )? Traditia familiei sale impune ca mostenitor primul nascut baiat. A renuntat la nume nu pentru Romania ci pentru a putea lasa mostenire toata averea pe care statul i-a dat-o cica inapoi.

 7. Probabil, autorul articolului (nu isi da numele , foarte curajos din partea lui!) se refera in titlul articolului la el si la familia lui de kgb-isti infecti.

 8. Titlul articolului e chiar just ! Tocmai fapte mârșave ca astea, ale regelui,mă fac să nu fiu deloc mândru că sunt născut aici .Trădarea e cuvântul specific unei părți bune din nația asta,fara sa generalizam,dar începând cu trădarea lui Ferdinand și a reginei Maria,din Primul Război Mondial, fata de tratatul Triplei Alianțe semnat de MS Carol I,în fapt, față de răposatul Rege .

 9. și continuând desigur cu trădarea fata de Mareșalul Antonescu și față de cei 250000 de soldați ai REICHULUI cazuri ptr Basarabia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *