Schimbare radicală în FARMACII: Ce trebuie să știe TOTI ROMANII

Parlamentarii pregătesc o schimbare radicală. S-ar putea modifica o importantă lege care vizează în mod direct milioane de români. Este vorba despre un proiect de act normativ care va ajunge foarte curând la Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, farmaciile vor avea voie să vândă online medicamentele care se acordă fără prescripție medicală. Totuși, vânzarea va fi permisă doar în condițiile ce vor fi stabilite de Ministerul Sănătății.

Măsura este prevăzută de un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008. Acesta a trecut deja de Senat în 2016, iar în curând va ajunge la votul decisiv al Camerei Deputaților, fiind propus pentru adoptare. Ca să se aplice, documentul are nevoie de votul favorabil al deputaților și de semnătura șefului statului, scrie avocat.net.

Până acum, doar farmaciile autorizate puteau face asta. Potrivit legii, comercializarea medicamentelor prin intermediul unor site-uri care nu aparțin farmaciilor autorizate se sancționează cu amendă între 10.000 și 20.000 de lei, precum și suspendarea site-urilor.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.