STIREA MOMENTULUI: VIOLENTE EXTREME la PROTESTUL din Piata Universitatii – GARDURILE puse de JANDARMI, doborate la pamant

La protestele din București sunt la care sunt aşteptaţi mii de oameni din toată ţara, iar sosirea lor a generat şi primele incidente. Un număr mare de jandarmi s-au poziționat la ieșirile de la metrou și nu lasă cetățenii să participe la manifestații.

UPDATE 18:27 – Bulevardul Magheru este blocat, iar protestarii au răspuns acțiunilor inițiate de jandarmi și au dat gardurile de protecție la o parte. Oamenii au ocupat, în acest moment, bulevardul Magheru. În Piață, cifra oamenilor care ajung crește. În acest moment, sunt în jur de 2000 de cetățeni care protestează față de modificările legilor justiției.

UPDATE 18:21 – În paralel, la Timișoara sunt aproximativ 300 de oameni care protestează. Între timp, jandarmeria a oferit primele cifre estimate: 1500 de cetățeni sunt în Piața Universității.

UPDATE 18:13 – Jandarmii au îmbrâncit protestatarii la ieșirea de la metrou în stația Universitate. Oamenii care vor să ajungă în Piața Universității afirmă că jandarmii nu îi lasă la manifestație.

UPDATE 18:10 – Mascații au apărut la Universitate, iar forțele de ordine au montat gardurile de protecție. Declarația purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei spune tot despre temerile organelor de ordine. „Jandarmii au montat panourile de protecţie în primul rând pentru protecţia oamenilor care s-au strans deja la protest, dar şi pentru a nu încurca circulaţia în zonă. Ne vom lua toate masurile pentru a nu avea persoane accidentate, pentru a nu avea incidente”, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache

UPDATE 18:05 – Jandarmeria a sporit, în ciuda vremii nefavorabile, numărul forțelor de ordine care să asigure liniștea. 3000 de jandarmi sunt detașați pentru protestele din București și pe drumurine din jurul Capitalei, informează Digi24.

Loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.