15 ambulanţieri, suspectaţi de omor din culpă. Mergeau cu viteze mici la pacienţi ca să consume puţin combustibil ca apoi sa-l FURE

15 ambulanţieri din Corabia sunt urmărţi penal pentru că ar fi furat combustibil din cota lunară alocată autospecialelor. Mai mult, potrivit prim-procurorului Parchetului Corabia, în dosar se efectuează cercetări pentru omor din culpă.

Luni, 3 decembrie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penală față de 15 ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals.

O zi mai târzu, s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpaţi, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile.

Prim-procurorul Parchetului Corabia a declarat că în dosarul furtului de combustibil se efectuează şi cercetări pentru ucidere din culpă.

Mai exact, procurorii spun că cel putin opt oameni ar fi murit in 2013-2018 din cauză că angajatii ambulantei s-ar fi deplasat cu viteza redusa la evenimente pentru a consuma mai putin combustibil.

„În dosar se efectueaza cercetari pentru ucidere din culpa, investigam 8 decese survenite in intervalul 2013-2018 care ar putea fi in legatura de cauzalitate cu interventia la aceste evenimente. Urmeaza sa stabilim daca aceasta deplasare cu viteza redusa e in legatura de cauzalitate cu decesele”, a declarat, la Digi24, prim-procurorul Parchetului Corabia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *