? Vladimir Putin avertizează din nou statele care vor să se implice militar în războiul cu Ucraina | Avem arme cu care nimeni nu se poate mândri, lovitura va fi fulgerătoare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis o nouă avertizare tuturor statelor care vor să sprijine militar Ucraina. Potrivit liderului de la Kremlin, într-o astfel de situație, toate armele din dotarea Rusiei, nucleare, biologice, vor fi folosite fără nicio ezitare, scrie publicația rusă Kommersant.

„Dacă cineva dorește să intervină din exterior în situația din Ucraina și creează o amenințare strategică inacceptabilă pentru Rusia, răspunsul va fi fulgerător, deciziile în acest sens au fost luate. Avem arme cu care nimeni nu se poate mândri. Nu vrem să ne lăudăm cu ele, dar le vom folosi. Lovitura va fi fulgerătoare!”, s-a exprimat Putin, miercuri, 27 aprilie, la o întâlnire cu membrii Consiliul Legislatorilor, potrivit sursei citate.

Avertismentul se îndreaptă în mod special către statele occidentale, mai ales în contextul în care secretarului american al Departamentului Apărării, Lloyd Austin, a spus la Kiev că NATO va oferi toate echipamentele necesare Ucrainei pentru a ieși învingătoare în războiul cu Rusia. Totodată, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a recunocut că „pericolul unui război mondial este real” și pentru evitarea acestuia se vor continua negocierile pentru pace cu Ucraina.

Citiți și:  Cutremur total după ultimul anunț făcut de Zelenski. E fără precedent ce va urma

Serghei Lavrov a fost în contradictoriu cu șeful Organizațiilor Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, imediat după Paști, marți, 26 aprilie. Ultimul a susținut în fața jurnaliștilor că nu poate fi vorba despre o „operațiune militară specială” în Ucraina, așa cum susține Rusia, ci de o „invazie” în adevăratul sens al cuvântului.

„Potrivit Federației Ruse, avem de-a face cu o operațiune specială, cu obiectivele deja anunțate. Potrivit Națiunilor Unite, în conformitate cu rezoluțiile adoptate de Adunarea Generală, invazia rusă din Ucraina constituie o încălcare a integrității sale teritoriale și o încălcare a Cartei ONU”, a declarat Antonio Guterres în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul Lavrov, relatează Digi24.

Putin susține că nu există alternativă la combustibilul rusesc
Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns în cea de-a 63-a zi. Polonia și Bulgaria nu mai primesc gaz rusesc în mod oficial, dar Rusia susține că „independența” energetică a statelor din UE este, practic, imposibilă. Alternativele la combustibilul rusesc vor genera costuri mai mari pentru consumatorii finali, în opinia lui Putin.

Citiți și:  Generalul Ben Hodges, ipoteză cutremurătoare despre MOTIVUL pentru care Rusia va continua masacrul în Ucraina

„Pur și simplu nu există volume de rezervă pe piața globală, iar livrările din alte țări, în principal din SUA, care pot fi trimise în Europa, vor costa consumatorii mult mai mult”, a declarat Putin, citat de BBC.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu