?? ?? ?? RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce pățesc soldații americani care luptă împotriva rușilor – FOTO / VIDEO

Doi americani, voluntari în cadrul forțelor armate ale Kievului, au fost răniți, miercuri, 27 aprilie, de focuri de artilerie în timpul luptelor din sud-estul Ucrainei.

Doi americani, voluntari în cadrul forțelor armate ale Kievului, au fost răniți, miercuri, 27 aprilie, de focuri de artilerie în timpul luptelor din sud-estul Ucrainei.

„Manus e în stare gravă”
Cei doi așteptau ca tancul să apară pe un drum, când un proiectil de artilerie a lovit în apropierea celor doi, a declarat Gray prin intermediul unui mesaj text. McCaffrey a suferit răni grave provocate de explozie, la nivelul feței, capului, umerilor și trunchiului. Un zid de beton a căzut și peste Gray, rănindu-l la piciorul stâng, informează Web Times.

„Manus e în stare gravă”, a spus Gray, adăugând că se afla la aproximativ cinci metri de McCaffrey când proiectilul a lovit. „Nu l-am putut ajuta pentru că un zid de beton a căzut pe picioarele mele. El a continuat să vorbească tot timpul. Este un tânăr extrem de dur și puternic”.

Citiți și:  Frisoane la București: Pregătiri de război în Transnistria

Originar din Ohio, McCaffrey (20 de ani) a servit în Regimentul 75 Ranger al armatei SUA și a fost trimis în Afganistan. Gray, care este originar din Texas, a fost trimis de trei ori în Irak ca soldat în cadrul Diviziei 101 Aeropurtată. Ambii nu mai fac parte din forțele armate americane și erau civili atunci când s-au oferit voluntari pentru a se înrola în forțele armate ale Ucrainei, pe căi legale.

Operați de urgență
Cei doi au servit în cadrul unei unități ucraineene de operațiuni speciale și au lucrat împreună ca echipă, vizând tancuri și vehicule rusești cu rachete antitanc Javelin de producție americană.

Citiți și:  NATO ne aruncă în război. România, obligată să doneze armament Ucrainei

Gray și McCaffrey sunt internați într-un spital și tratați corespunzător. Medicii l-au operat deja pe McCaffrey pentru a îndepărta șrapnelul.

Gray, care locuiește în Ucraina de mai bine de un an, s-a oferit voluntar în forțele armate ucrainene imediat după invazia pe scară largă a Rusiei, la 24 februarie. McCaffrey a călătorit în Ucraina după începerea războiului la scară largă pentru a servi ca soldat voluntar. Ambii au luptat într-o unitate ucraineană în timpul bătăliei de la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Pacat ca yankeii au scapat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *