“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENATIONALNOUTATISTIRI

Voiculescu – CONDAMANT la 10 ANI de inchisoare – decizie definitiva

CONGRES EXTRAORDINAR PC

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Sentinta a fost data vineri dupa-amiaza si este definitiva si executorie.

De asemenea, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la 8 ani de inchisoare. Totodata, si Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat tot la 8 ani de inchisoare, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit 7 ani de inchisoare.

Vlad Savulescu si Jean-Catalin Sandu au fost condamnati la cate 6 ani de inchisoare.

Procesul in care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) s-a incheiat, marti, dupa aproximativ 12 ore de audieri.

Judecatorii Camelia Bogdan si Mihai-Alexandru Mihalcea le-au dat termen pana joi avocatiilor sa depuna concluziile finale.

Dan Voiculescu a sustinut, in ultimul cuvant in fata instantei, ca rechizitoriul dosarului ICA este “incorect” si “bazat pe falsuri, nu pe probe”. Totodata, el a afirmat ca intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa sa pentru ca timp de un an si trei luni a fost “vanat” de procurori, fara a fi chemat la DNA.

La sedinta maraton care a avut loc luni, care a durat mai bine de 11 ore, procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Dan Voiculescu – zece ani de inchisoare.

Ritm rapid la Curtea de Apel

Avocatii lui Dan Voiculescu si ai celorlalti 12 inculpati au incercat sa obtina noi amanari, inclusiv prin contestarea completului de judecata, dar toate solicitarile au fost respinse.

Noul complet de judecata a mers in ritm alert si nu a tinut cont de inceperea vacantei magistratilor, stabilind termene stranse de judecata.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat in luna iunie ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa existe o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care “treneaza judecata”.

Voiculescu a demisionat de doua ori din Senat

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC “Bioprod” SA Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului, “in perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre Grivco SA (firma lui Dan Voiculescu), a pachetului de actiuni detinut de Administratia Domeniului Statului la I.C.A., la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala, in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare”.

In plus, anchetatorii aratau ca, in iulie 2003, Corneliu Popa (judecat si el in dosar), in calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, ar fi aprobat ilegal declansarea procesului de privatizare a I.C.A, stabilind o valoare a pachetului de actiuni de 94,5 ori mai mica decat valoarea comerciala reala a acestuia.

La licitatia aranjata ar fi participat doar firma Grivco a lui Voiculescu si, in nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al A.G.A. al I.C.A. S.A, dar si membru al Partidului Conservator inca din 1991.

Dan Voiculescu a demisionat de doua ori din Senat pentru a tergiversa procesul, in conditiile in care parlamentarii erau judecati doar de Inalta Curte conform vechiului Cod Penal.

In septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.