Tu pentru ce LUPTI?

czc

Istoria ne apartine fie ca suntem mandri de faptele poporului nostru sau nu.  Parerile sunt impartite, unii sunt mandri si nu ar schimba nimic, altii isi condamna stramosii pentru „greselile” lor in timp ce altii inteleg ca noi, cei din prezent nu avem dreptul sa condamnam stramosii, ci poate doar sa analizam faptele lor si sa tragem invataturi.

Trăim într-o societate democratica?

Teoretic da, si este sustinuta ideea ca regimul democratic este cel mai bun de pana acum. Dar fiecare, nu de puţine ori, ne-am pus întrebarea: „Care este motivul cpentru care lucrurile merg totuşi aşa de prost în Romania?” Răspunsul vine singur de parca am pune o intrebare retorica: „Din cauza conducerii!”. Însă conducerea este  aleasa de noi?

Undeva, sistemul democratic în care trăim, are defectele lui. Nu avem dreptul moral să ne resemnăm şi să spunem: „Aşa ne-a fost dat !”. Trebuie să fim conştienţi că democraţia nu este o stare ultimă şi desăvârşită a societăţii, ci un  continuu process de perfectionare.Suntem datori, faţă de noi şi de copiii noştri, să contribuim la îmbunătăţirea sistemului politic actual.  Idealul democraţiei este ca poporul să conducă cu adevărat, prin intermediul aleşilor săi. Cu toţii cerem de la guvernanţi pricepere şi responsabilitate. Ce insemna putere si cum era poporul in raport cu regimul politic in vremea comunismului stim prea bine. Dam timpul inapoi si cum spuneam mai sus inercam sa preluam din istorie tot ce e mai bun si mai valoros. Sunt cateva principia care ne atrag atentia cand spunem “Miscarea Legionara”. Principii care daca ar fi respectate poate ar exista un echilibru precis.

C.Z. Codreanu spunea: “Va trebui sa organizam intreaga noastra generatie, s-o crestem si s-o educam intr-un spirit eroic.

– Erou in sens razboinic – pentru ca sa poata prin lupta sa-si impuna parerea.
– Erou in sens social – incapabil dupa victorie de a exploata munca altuia.
– Erou al muncii – uriasul creator prin munca al tarii sale…
Pe acest om il asteptam, pe acest erou, pe acest urias… “

Ajunsi in democratie, nu am evoluat spiritual. Eroul e mort in noi si nu a ramas decat umbra unei triple ipostaze in care s-a aflat candva. Nici vrednic razboinic nu mai e, decat daca ii oferi certitudinea ca va fi bogat cand se intoarce, nici pe plan social nu mai e capabil sa fericeasca pe altii pentru ca se gandeste la el, iar munca o face de nevoie, rar cu placer pentru a lasa ceva in urma.

Legionarii respectau cele 10 porunci, care nu erau ca poruncile de la religie pe care le stim dar nu le insusim, nu le simtim. Erau sfinte si nimeni nu intentiona macar sa le incalce.

1. Nu crede in nici un fel de informatii, de vesti, de pareri despre Miscarea Legionara… Legionarul nu crede decat in ordinul si cuvantul sefului sau …

2. Da-ti bine seama pe cine ai in fata. Si cantareste-l cum trebuie si cand este inamic care vrea sa te insele si cand este prieten prost pe care l-a inselat inainte un inamic.
3. Pazeste-te ca de o mare nenorocire de omul strain, care te indeamna sa faci ceva. El are un interes si voieste sa-si faca interesul prin tine, sau sa te compromita in fata celorlalti legionari.

4. Daca vrea cineva sa te ademeneasca sau sa te cumpere: scuipa-l in ochi. Legionarii nu sunt nici prosti, nici de vanzare.

5. Fugi de cei ce voiesc sa-ti faca daruri. Nu primi nimic.

6. Indeparteaza-te de cei ce te lingusesc si te lauda.

7. Unde sunteti numai trei legionari, traiti ca fratii intre voi: UNIRE, UNIRE si iar UNIRE.
Sacrifica tot, calca-te pe tine in picioare cu toate poftele si cu tot egoismul din tine, pentru aceasta unire. Ea, unitatea, ne va da biruinta.
Cine este contra unitatii, este contra biruintei legionare.

8. Nu-ti vorbi de rau camarazii. Nu-i pari. Nu sopti la ureche si nu primi sa ti se sopteasca.

9. Nu te speria daca nu primesti ordine, vesti, raspunsuri la scrisori, sau daca ti se pare ca lupta stagneaza …

10. In singuratatea ta, roaga-te lui Dumnezeu, in numele mortilor nostri, pentru ca sa ne ajute sa suferim toate loviturile pana la capatul suferintelor si pana la marea inviere si biruinta legionara.

Unitatea la care visau strabunicii nu mai e. Nu mai e nici cat era. I-am dezamagit oare? Si daca da, tu cel care spui da, ce astepti? Putini sunt cei ce simt ca dezamagesc prin tacere si mai putini sunt cei care accepta ca dezamagesc prin simplul fapt ca nu progreseaza ci sfarama ce a mai ramas. Si de ce ne-ar pasa de ei? Toti au luptat pentru mine, pentru tine, pentru noi dar s-au dus. Nu ma apuc sa plang mortii, nu?  Ideea nu e sa ii plangem, ci sa ii facem mandri, daca acceptam ipostaza de invinsi in fata progresului cel putin sa ducem mai departe ce era.

Ce exista atunci si acum nu mai exista? Unitate, solidaritate, iubire neconditionata fata de neam. “Miscarea Legionara este o involburare a intregului neam romanesc si ea urmareste sa formeze un alt suflet pentru acest neam.  Caci ceea ce trebuie schimbat in primul rand la noi, este sufletul.  Cand vom fi un neam cu sufletul sanatos si curat, atunci vom putea fi tari.  Prin puterea noastra vom putea fi stapani in tara noastra. “

Asadar, aceste cateva idei daca ar fi luate in serios, am schimba perceptia tuturor fata de istorie si fata de menirea noastra pe Pamant. Pentru ca pe langa faptul ca te nasti, cresti apoi iti faci o familie, la final mri. Mori, dar oare nu simti ca e nevoie sa lasi ceva in urma ta? Nu ne mai anima nimic in afara de avutie. Toti dorim bogatia cu rice pret si cu banul este “ochul dracului”, nu ne ramane decat sa recunoastem ca ne-am lasat manipulati si transformatii in fiare.

„Tot ce-si poate imagina mintea noastra mai frumos ca suflet, tot ce poate rodi rasa noastra mai mandru, mai inalt, mai drept mai intelept, mai puternic, mai curat, mai muncitor si mai viteaz, iata ce trebuie sa dea scoala legionara! Un om nou, in care sa fie dezvoltata pana la maximum toate posibilitatile de marire omeneasca ce se afla sadite de Dumnezeu in sangele neamului nostru.”

Articol de Bianca C. – Redactia Nationalisti.ro

Support our work and projects via PayPal ([email protected]) or trough BitCoin: 1MqCFNpGrjTJJmntE7Q9QEoi8ZJF9bCT3a

Loading...

Related posts

1 Comment

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.