“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Toți șoferii sunt vizați! Ce se întâmplă cu impozitul auto

austriaauto10 w4c

În fiecare an, cei care dețin în proprietate un autoturism trebuie să plătească impozitul auto. Pentru cei care și-au vândut mașina sau își cumpără una nouă, trebuie respectate anumite condiții.

Proprietarii auto au obligaţia să achite prima tranşă din impozitul auto pe anul în curs până la 31 martie 2019, chiar dacă între timp şi-au vândut maşina. Și asta pentru că, potrivit Codului fiscal, cei care erau proprietari pe mijloace de transport până la sfârşitul lui 2018, sunt datori cu impozitul pe tot anul 2019 pentru acestea. Cât despre cei care cumpără anul acesta maşini, ei nu sunt obligaţi să plătească nimic în 2019.

Dacă eşti proprietar al unui mijloc de transport ce trebuie înmatriculat/înregistrat în România, trebuie să plăteşti anual impozit pentru el. Acest lucru este valabil şi în cazul în care ai cumpărat o maşină în leasing. Impozitul pe maşini se datorează pe perioada cât acestea sunt înmatriculate sau înregistrate în ţara noastră, plata acestei taxe făcându-se la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde proprietarul îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.

Impozitul auto se plăteşte în două etape: la 31 martie şi 30 septembrie 2019. Cel care cumpără o maşină în cursul acestui an e obligat să depună însă la Fisc o declaraţie, în termen de 30 de zile de la data înmatriculării/înregistrării. Abia din 2020 se plăteşte impozit pe respectiva maşină de către noul proprietar.

Impozitul auto se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului (cmc), prin înmulţirea fiecărei grupe de 200 cmc sau fracţiune din aceasta cu o sumă corespunzătoare din Codul fiscal. Spre exemplu, pentru autoturismele cu capacitatea cilindrică între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv, suma fixă luată în calcul la stabilirea impozitului este de 18 lei/200 cmc, la cele cu capacitatea cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv – 72 lei/200 cmc, la cele cu capacitatea cilindrică între 2.601 cmc şi 3.000 cmc inclusiv – 144 lei/200 cmc, iar la cele cu capacitatea cilindrică de peste 3.001 cmc suma de luat în calcul la stabilirea impozitului este de 290 lei/200 cmc. În ceea ce priveşte motocicletele şi autoturismele cu capacitatea cilindrică de până la 1.600 cmc, valoarea este de 8 lei/200 cmc.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.