“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICGENERAL

TOP 10 CELE MAI PROFITABILE CULTURI AGRICOLE PENTRU 2018!

Cele mai profitabile culturi agricole in 2018

Cele mai profitabile culturi agricole din 2018 sunt acele culturi care reușesc să aducă venituri și câștiguri importante chiar și când sunt cultivate pe suprafețe mici. Afacerile agricole profitabile pot aduce bani chiar și din exploatarea unui hectar de teren agricol dacă planta aleasă este una cu producție căutată pe piață.

Investiția într-o cultură profitabilă în 2018 trebuie să aibă la bază nu doar suprafața agricolă și costurile inițiale, ci și o strategie corectă și eficientă pentru valorificarea producției agricole.

Fie că vorbim despre vânzarea directă a recoltei sau de o minimă procesare, asigurați-vă că aveți cui să vindeți sau că planul dumneavoastră de afaceri poate susține afacerea dacă ea nu vă aduce rezultatele așteptate încă din primul an.

Iată care sunt cele mai profitabile culturi agricole în 2018

Murul

Murul este cultura profitabilă a anului 2018 pentru suprafețe mici. Se poate numi așa după ce, anul trecut, murele au devenit cele mai apreciate fructe de pădure achiziționate de supermarketuri și care își păstrează prețul, dar și prospețimea la raft mult mai mult decât zmeura sau căpșunile.

Plantația de mur poate fi profitabilă și pe o suprafață de un hectar, singura capcană fiind nevoia unei valorificări rapide în cazul în care nu dispuneți de posibilitatea păstrării la rece a fructelor culese. De asemenea, nu vă culcați pe o ureche și așteptați să vă vină cineva la poartă să vă dea un preț mare pe kilogramul de mure. Dacă vreți să vindeți cu profit, luați în calcul să ambalați direct murele la caserole pentru a le livra către supermarketuri din apropiere. Surplusul de mure se poate transforma în dulceață, siropuri sau chiar vin de mure.

Roșiile românești

Cultura de roșii românești este una profitabilă în 2018, la fel și cea de roșii ecologice, adică crescute fără chimicale. Afacerea cu roșii are avantajele și dezavantajele sale. Astfel, la punctele forte ale culturii de roșii autohtone putem lua în calcul tehnologia cunoscută, faptul că vorbim despre o plantă la care bolile și problemele ce pot apărea sunt comune și pentru care există soluții diverse, inclusiv stropiri eco. În plus, găsiți ușor informații despre creșterea roșiilor și chiar dacă sunteți la început de drum în agricultură, nu veți avea dificultăți în găsirea surselor de informare. Iar cel mai mare avantaj al roșiilor eco și al roșiilor românești este că nu au nevoie de reclamă: dacă au gust, oamenii le cumpără!

Cultura de roșii românești are și câteva minusuri: este foarte greu să găsești semințe de calitate și puteți fi ușor păcăliți de pliculețele care vă promit legume autohtone și, de fapt, conțin hibrizi străini care vor rodi tomate…de plastic. Totodată, pentru a începe o afacere cu roșii în 2018 aveți nevoie de un solar, ceea ce face ca investiția inițială să depășescă suma de 10.000 de euro chiar și dacă mizați pe un spațiu protejat de numai 500 de metri pătrați. Solarul vă va ajuta însă să aveți recolte bune aproape tot timpul anului!

Citeste continuarea articolului pe Agrointel.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.