TIGANII ar putea provoca revolte ale populatiei in Anglia, spune un fost ministru de Interne britanic

Un fost ministru de Interne britanic se asteapta ca fluxul de migranti tigani sa produca la un moment dat frictiuni violente cu populatia locala, daca nu se actioneaza din timp.

Comportamentul antisocial al tiganilor din Sheffield a produs tensiuni „de inteles” printre locuitorii zonei pe care trebuie sa le aplanezi, a spus David Blunkett, fost ministru de Interne britanic, potrivit The Telegraph.

Migrantii tigani din Slovacia trebuie „sa-si schimbe cultura”, sa-si trimita copiii la scoala si sa se opreasca din a mai arunca gunoi pe strazi pentru a nu mai provoca tensiuni, a spus acesta.

Altminteri, comunitatea locala ar putea exploda in acelasi fel in care orasele din nord au fost confruntate cu violente intre comunitatile asiatice si vecinatatea alba in vara lui 2001, spune Blunkett.

Marea Britanie a devenit in ultimii ani caminul a 200.000 de tigani, una dintre cele mai mari populatii din vestul Europei, conform unui studiu recent. Cei mai multi au venit din tari ale Europei de Est incepand cu 2004, iar numarul lor creste in continuare.

Sapte sute de familii de tigani traiesc intr-un cartier din Sheffield. Vecinii lor englezi au instituit insa patrule stradale ca raspuns la atitudinea anti-sociala a migrantilor.

„Daca totutl ar da in clocot, daca s-ar intampla ceva urat, comunitatea va fi devastata”, spune Blunkett. In 2001, orasele englezesti Bradford, Oldham si Burnley au fost confruntate cu revolte masive dupa ce tensiunile intre comunitatile in crestere de asiatici si grupurile radicale de dreapta au escaladat.

Citeste si:  O mare amenințare la adresa securității statului? Suveranii născuți vii, cei care vor în afara oricărei reguli. Se întâmplă acum în România

Magazine au fost incendiate, sute de politisiti raniti si mai mult de 200 de oameni au fost arestati. Falia culturala intre tigani si comunitatea existenta este cu 50% mai mare decat cea dintre britanicii albi si migrantii pakistanezi care au venit in Anglia cu o generatie in urma, a spus Blunkett.

„Tinerii tigani au o formare mult mai diferita din punct de vedere cultural, pentru ca ei au trait la marginea padurilor, nu s-au dus la scoala, nu au fost obisnuiti cu normele vietii citadine. Trebuie sa schimbam asta”, spune el.

Politistii locali trebuie sa ii convinga pe rromi sa „nu-si mai petreaca toata ziua pe strazi” si sa ii descurajeze sa mai arunce gunoaie sau sa traiasca in case supraaglomerate. Localnicii au tot dreptul sa murmure cand vad influxul de migranti, „dar nu ar trebui sa lase ura sa se dezvolte”, a mai spus Blunkett.

Loading...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x