Țara uriașă sufocată de emigranți. Cândva, populația ei era ca a României

Un drum de mai puţin de 20 de kilometri, între Sydney şi Bondi Beach, o cunoscută zonă de plajă, îl parcurgi astăzi în mai mult de o oră, notează Bloomberg într-o analiză privind Australia.

Este paradoxal pentru o ţară care ocupă locul şase în lume, ca întindere, şi nu are încă 25 de milioane de locuitori, iar acum doar câţiva ani avea o populaţie similară cu României.

Pentru ţara cât un continent a început să devină, însă, prea mult, având în vedere că mare parte din teritoriul ei, de peste 7,5 milioane de kilometrii pătraţi,  este format din deşert.

Printre ţările dezvoltate, Australia a cunoscut cea mai mare explozie a populaţiei, exclusiv din emigrare. Între 2000 şi 2017, populaţia Australiei a urcat cu 28%, de două ori mai rapid decât cea Canadei, a doua mare destinaţie pentru emigranţi.

„Pentru cei care locuiesc în marile oraşe ale Australiei, în mod normal considerate printre oraşele care oferă o calitate ridicată a vieţii, traiul de zi cu zi devine dificil. Preţurile locuinţelor cresc agresiv, sălile din şcoli sunt supraglomerate, salariile stagnează. Mulţi dintre australieni dau vina pe emigranţi pentru asta„.

VEZI SI: ULTIMA ORA! REDUCERI  MARI la eMAG.

Loading...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.