Şi tu bei ”otravă” la un leu? Iată ce conține cafeaua de la automat!

cafea-automat

Specialiştii atenționează că o cafea de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate.

Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea. Înainte, ingredientele cafelei de la automate erau ţinute la secret. Acum, producătorii sunt obligaţi să le afişeze. Aşa s-a aflat că un sortiment cu lapte (caffe latte) conţine: apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia.

Aceleaşi substanţe se regăsesc şi în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar şi alţi „intruşi” greu de pronunţat, printre care agent de îngroşare (carboximetilceluloză), din care se face hârtia.

„Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele. Forţează stomacul. Producătorii recurg la ea ca să îngroaşe lichidul. În loc să pună frişcă sau spumă de lapte, le înlocuiesc cu chimicale”, explică doctorii, conform doctorulzilei.ro.

VEZI SI: Mărturiile medicilor: cele mai amuzante răspunsuri ale pacientelor despre sex

Un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu.

Cei care beau două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de opt ore, depășesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

VEZI SI: Anunț șocant făcut de Lidl! Două produse vândute într-un magazin din Timiș pot să curenteze sau să explodeze

Daca ti-a placut articolul, te rugam sa dai un Like. Multumim!
Loading...

Related posts

3 Comments

  1. Malanca Răzvan

    Carboximetilceluloză, sau CMC pe scurt se foloseşte în procesul tehnologic de fabricare a hârtiei, nu se face hârtie din el. Este un liant ce se foloseşte în adaos cu pasta de celuloză şi în anumite concetraţii se foloseşte la încleiat hârtia. Nu este sub nicio formă toxic. Eu folosec CMC în restaurare hârtie şi alte suporturi, în general ca adeziv slab, care se îndepărtează uşor. Nu spun acum că ar trebui să fie ingerat. Doamne fereşte. Voiam doar să lămuresc câteva aspecte, cum ar fii faptul că şi erbivorele sunt mamifere.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.