Se trezește ARMATA? Un grup de OFIȚERI în rezervă vor să lanseze un partid care să „ELIBEREZE ROMÂNIA” și să schimbe „drumul țării”. Citește apelul către militari

Un grup de șase ofițeri în rezervă ai Armatei Române s-au constituit în Comitetul de Inițiativă pentru constituirea Partidului Național „Pentru Patrie” și au lansat deja două apeluri către colegii lor din sistemul de apărare și către românii de pretutindeni.

Mesajul către colegii lor se dorește a fi „o chemare la unitate de acțiune pentru a elibera România și pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncați”.

În apel, aceștia arată că România era între primele 10 țări din Europa ca infrastructură industrială, dar totul a fost distrus.

Militarii afirmă că industria siderurgică a țării „trebuia lichidată, ca un „bonus” pentru admiterea în UE”. Acești îi acuză pe guvernanții din ultimii 25 de ani că au „oferit pe tavă” economia străinilor care „au făcut lobby pentru integrarea României în Uniunea Europeană”. Ofițerii consideră că românii s-au transformat „în servitori europeni”.

„Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii… 
Aşa nu se mai poate! Globalizarea nu ne este favorabilă. Este timpul să ne trezim!”, scriu inițiatorii în apel.

Cei șase ofițeri le scriu colegilor lor că „globalizarea nu ne este favorabilă” și „trebuie schimbat drumul țării”. Pentru aceasta, e nevoie de o nouă Constituție, scriu ei.

„Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat din temelie. 
Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna„, se arată în apel.

APELUL Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

APELUL

Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea

 PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

Către toţi militarii în rezervă şi în retragere din structurile

Sistemului Naţional de Apărare din întreaga Ţară

DRAGI CAMARAZI ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE!

 Ne adresăm tuturor rezerviştilor din Sistemul Naţional de Apărare, fie  indivizi, fie membri în alte forme de asociere civică în care am fost obligaţi a ne înscrie pentru a ne apăra drepturile.

Dorim ca acest apel sa fie o chemare la unitate de acţiune pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncaţi. Am trăit, un coşmar de un  sfert de secol cu speranţe năruite..

Când s-au dus anii ?! Suntem mai săraci, mai vîrstnici, dar am rămas lucizi… Statul e  bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimentează, investiţiile scad vertiginos, capitalismul autohton şi democraţia românească par a nu se adecva intereselor poporului roman.

Citeste si:  Florin Călinescu, OUT! A luat deja decizia!

La 25 de ani de la Revoluţie, România nu a atins standardele aşteptate. Nu a devenit nici “tigru”economic şi nici democraţie autentică.. Cine a împiedicat dezvoltarea şi progresul ? Nu veţi găsi răspunsuri pe reţelele de socializare. Cauza stă în lipsa capacităţii şi valorilor trebuitoare unei clase politice româneşti parcă ruptă de popor şi neiubitoare de ţară!

În 1989, infrastructura industrială situa România între primele 10 ţări din Europa.

Exista platforma “Pipera”, creată de francezi, unde se construiau calculatoare; autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane; avioanele Rombac erau construite în ţară cu motoare  cumpărate de la englezi; locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian; la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania; Centrala nucleară de la Cernavodă provenea din Canada. Cum să nu fim nostalgici, că atunci ajunsesem la o integrare acceptabilă cu economiile mari ale lumii iar acum aproape că nu contăm.Atunci România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone.  Doar două ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.

Acum totul s-a distrus. Nu a existat o viziune  a  dezvoltării, ci doar una a distrugerii. Misiunea de distrugere a fost îndeplinită de guvernanţi ca într-o teorie a conspiraţiei, cu exces de zel.

Uniunea Europeană, creată pe baza unei comunităţi economice a cărbunelui şi oţelului,  nu putea primi o Românie cu industrie  siderurgică, de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată, ca un “bonus” pentru admiterea în UE.

Au apărut din senin ca să ne ofere ajutor Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi multe societăţile de consultanţă străine, care mai degrabă au dictat decât să ajute, iar politicienii şi guvernele au promovat interese cu origine necunoscută. Practic, economia naţională a fost oferită pe tavă, fără nici o logică şi fără a se spune, cel puţin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut “lobby” pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Ne-au impus condiţii înjositoare pentru a ne accepta în lumea lor cea “bună”, iar noi, naivi, am crezut în promisiuni, am îndeplinit cerinţele şi ne-au acceptat. Dar cu ce preţ ! Curând nu vom mai avea nimic al nostru…

Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii…

    Aşa nu se mai poate!   Globalizarea nu ne este favorabilă.  Este timpul să ne trezim!

Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat  din temelie.

Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.

O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.

Citeste si:  BREAKING NEWS Este ANUNTUL MOMENTULUI!

În ce priveşte Constituţia, câţiva dintre noi ne-am alăturat Mişcarii pentru Constituţia Cetăţenilor, si am participat la proiectarea unei Constituţii  prin care vrem să facem din România un stat modern şi prosper, administrat după cele mai eficiente principia economice, un stat în care toţi cetăţenii apţi şi dornici de muncă să fie acţionari. Aşteptăm în continuare şi opiniile voastre.

DRAGI CAMARAZI !

Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit,

ne-am adus în mod substanţial contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare.

Am ajuns în situaţia când noi trebuie să implementăm schimbarea.

Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor.

De aceea ne adresăm vouă, stimaţi camarazi !

Vom deveni astfel mulţi – atât de mulţi încât să putem bloca erorile şi nepriceperea, dacă nu chiar reaua voinţă, ale actualilor guvernanţi  care ne împing spre distrugere.

Dragi camarazi, am fost sacrificaţi şi aruncaţi din

Breasla Apărătorilor de Ţară pentru ca Armata Ţării

“să poată încăpea pe un stadion”,

ca statul să rămână fără apărare şi pentru ca mulţi dintre cei ce au guvernat în acest sfert de secol să-şi poată vedea în linişte de afacerile lor oneroase şi de trădarea acestei Naţii !

Noi, am ajuns “pensionari nesimţiţi”! Încercările generoase ale unor lideri rezervişti de a redresa situaţia prin acţiuni sindicale sau ale asociaţiilor pe care le coordonează s-au dovedit insuficiente.

Stimati camarazi, a sosit clipa sa ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !

De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai spera la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc,  să ni se alăture !

Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţializează configurarea unui nou partid politic ai cărui membri să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice, cultural şi de orice altă natură licită ale românilor .

Denumirea partidului, statutul, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.

Dragi camarazi,

PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE !”

vă aşteaptă !

Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile şi punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale.

De unde îi vom lua?

Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?

Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un camarad, cinstit, corect, respectat de oameni care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”.

LUPTÂND  ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE  !

SERVIM PATRIA !

Loading...

123 Comments

 1. dron vasile

  Este esential sa se tina cont de multa seriozitate tenacitate si fara influente care sa ,,perturbe,, demersul grupului de organizare.Nu se va dori o falanga patriotica de specialisti ,,pensionari,, care sa readuca principiile traditionale si de unitate national a tuturor romanilor de pretutindeni.Ma asociez si as fi onorat ca experienta mea profesionala si demnitatea personala sa contribuie la constituirea si dezvoltarea noului partid al reintregirii nationale.

  Reply
 2. Gh. Cucu.

  Ebine si mai tarziu decat niciodata.sant deacord cu demersul grupului de organizare,si cu toata inima ca pensionar militar ma asociez si eu cu ei.

  Reply
 3. Arion Nicolae

  Daca va fi nevoie, contati (si) pe mine, pentru formarea Oastei in Barlad. Astept de multa vreme o astfel de initiativa si, totodata, astept fapte concrete. Onoare si Patrie!

  Reply
 4. Stefanica grigorie

  Vreau sa cunosc numele celor 6 camarazi,care au initiat aceasta acțiune,sa îi pot aborda si discuta cu dumnealor ,probleme diverse de interes national.
  NU VREAU SA CRED CA ACEASTA ACTIUNE ESTE O DIVERSIUNE,SAU O CACEALMA CA LA POKER!
  Cu respect Cpt. rez.Grigorie Stefanica

  Reply
 5. Sorin Negulescu

  Corect spus ! Onoare și patrie ! Sau Lege și Onoare ! Pentru că noi , prin jurământul depus pentru patrie avem onoare ! Și pentru că tot vorbim de onoare , m-ar onora să vă fiu alături într-un astfel de demers !!!!
  Vă stă oricând alături în zona Brașov col. (r) Sorin Negulescu !

  Reply
 6. Sergiu Tzivilu

  Zdrazpiti tovarsci! KGB-ul e cu voi! Mai exact …. voi! Care-i treaba? V-a luat Putin la rost ca sunteti ….. "pasivi"?

  Reply
 7. Sorin Negulescu

  Corect spus ! Onoare și patrie ! Sau Lege și Onoare ! Pentru că noi , prin jurământul depus pentru patrie avem onoare ! Și pentru că tot vorbim de onoare , m-ar onora să vă fiu alături într-un astfel de demers !!!!
  Vă stă oricând alături în zona Brașov col. (r) Sorin Negulescu !

  Reply
 8. Sorin Negulescu

  Corect spus ! M-ar onora să vă fiu alături într-un astfel de demers !!!!
  Vă stă oricând alături în zona Brașov col. (r) Sorin Negulescu !

  Reply
 9. Azis Engil

  Respect pentru curajul si doresc si eu sa ma inscriu sunt roman si doresc ca sa mor pe pamntul nostru stramosesc democratia si minciuna partidelor ce se afla la putere ne forteaza noi ca romani sa mergem sa slugarim in tari straine lasndune a nimanui sunt de acord cu fruntea sus sa fiu demn si corect fata de tara mea urasc minciuna rautatea si an ce hal nea adus sistemul asta democrat siau batut joc de noi cat sa mai anduram neau adus droguri prostitutie infractori fabrici vandute au colaborat cu hoti de au vadut fabricile la fier vechi chir fost presedintele romaniei traian Basescu nascut la mine in Basarabi al credeam un cetatean al romaniei dar nea dezamagit enorm nu am scoal studi inalte dar am o gandire mai buna ca un cetatean cu studi analte vorbesc 5 linbi straine la perfectie fara studi dar sunt un roman si ma doare foarte rau sa vad atata durere an propria noastra tara va rog din suflet sa salvam romania din mana hotilor antrebati copi din ziua de Horia Closca si Crisan sau de Alexandru Ioan Cuza sa uitat de traditile noastre si de tara frumoasa care o aveam ne duce spre distrugere europa si cei de la Nato fac ce vor din tara noastra rog sa fim toti romani doritori sa colaboram la refacerea romaniei sa ne antoarcem in tara noastra natala traiasca romania traiasca partidul care doriti sal infitati respect pentru curaj

  Reply
 10. Miya Scort

  Numai Biserica si Armata mai pot salva Romania din ghearele criminalilor mondiali si a tradatorilor interni

  Reply
 11. Teo

  Ca să le reușească purificarea asta, ar trebui să mute România pe altă planetă 🙁
  Altfel, cu greu sau imposibil s-o smulgă din haznaua politico-economică în care au scufundat-o ””mirobolanții”” noștri guvernanți

  Reply
 12. Ilie Alupei

  Ideea este interesanta . Ca sa fie pusa in practica ori Dumnezeu face o minune si ne scapa de acesti corupti, ori izbucneste un razboi sa ne aduca cu picioarele pe pamant, ori, armata sa organizeze o lovitura de stat, sa preia controlul pana cand tara va fi pusa pe traiectoria corecta. Iesirea din structurile euro atlantice va inlatura posibilitatea de a obtine finantari de la Fondul monetar, Banca Mondiala etc. Intreb. De unde bani pentru reindustrializare? In rest totul suna frumos. Nu am facut armata, dar puteti conta si pe mine ca pe un camarad de arme. Tin la valorile spirituale foarte mult. Va doresc mult succes. Dumnezeu sa va ajute !

  Reply
 13. Azis Engil

  Respect pentru curajul si doresc si eu sa ma inscriu sunt roman si doresc ca sa mor pe pamntul nostru stramosesc democratia si minciuna partidelor ce se afla la putere ne forteaza noi ca romani sa mergem sa slugarim in tari straine lasndune a nimanui sunt de acord cu fruntea sus sa fiu demn si corect fata de tara mea urasc minciuna rautatea si an ce hal nea adus sistemul asta democrat siau batut joc de noi cat sa mai anduram neau adus droguri prostitutie infractori fabrici vandute au colaborat cu hoti de au vadut fabricile la fier vechi chir fost presedintele romaniei traian Basescu nascut la mine in Basarabi al credeam un cetatean al romaniei dar nea dezamagit enorm nu am scoal studi inalte dar am o gandire mai buna ca un cetatean cu studi analte vorbesc 5 linbi straine la perfectie fara studi dar sunt un roman si ma doare foarte rau sa vad atata durere an propria noastra tara va rog din suflet sa salvam romania din mana hotilor antrebati copi din ziua de Horia Closca si Crisan sau de Alexandru Ioan Cuza sa uitat de traditile noastre si de tara frumoasa care o aveam ne duce spre distrugere europa si cei de la Nato fac ce vor din tara noastra rog sa fim toti romani doritori sa colaboram la refacerea romaniei sa ne antoarcem in tara noastra natala traiasca romania traiasca partidul care doriti sal infitati respect pentru curaj

  Reply
 14. Ion Rotaru

  Sunt alaturi de acest comitet de initiativa. Trebuie sa identificati o modalitate concreta de promovare a acestei actiuni folosind, in primul rand, Internetul … Contati si pe aportul meu.

  Reply
  1. Laurean Tima

   Nu cred că realizați ce se întâmplă folosind internetul. Abia serviciile aservite noilor puteri interne dar mai ales internaționale, vor controla orice încercare de organizare a forțelor cu adevărat patriotice și vor avea grijă să le scoată din luptă, mai înainte de a deveni operaționali. Dacă se vrea cu adevărat organizarea unei forțe patriotice, trebuie lucrat „dela om la om”, cu toate măsurile de protecție și prevenire a infiltrărilor și provocărilor….

   Reply
 15. Diaconescu Mariana

  Contați și pe noi col (r) Diaconescu Marinel și plt adj. pr. (r) Diaconescu Mariana din Hunedoara.

  Reply
 16. Diaconescu Mariana

  Contați și pe noi col (r) Diaconescu Marinel și plt adj. pr. (r) Diaconescu Mariana din Hunedoara.

  Reply
 17. Alexe Adrian

  Pentru Targoviste jud. Dambovita contati pe mine cpt.[rez] Alexe Adrian.Servesc patria nu hotii actuali

  Reply
 18. Petre Doanca

  Domnilor military de cariera, viu cu niste observatii si intrebari……numele este Partidul National Pentru Patrie, este frumos si expresiv, dar,…1-seamana cu numele fostului partid PPP, al unor tineri, ce se considerau urmasi ai miscarii legionare……2-de ce veniti asa tirziu? nu cumva este o diversiune de a face ca voturile sa fie iarasi imprastiate la mai multe partied mici si in final sa cistige tot aia vechi? asa au facut si cei de la PIN , cu Cozmin Gusa, sau mai nou USR, cu Nicusor al lor…..am totusi niste dubii la infiintarea acestui partid si tocmai acuma…….3-de ce ati stat ca military in rezerva pina acuma si ati privit pasiv la distrugerea tarii?……4- daca vreti , nationalism, si va considerati nationalisti adevarati si patrioti, va intreb de ce nu va alaturati celor de la Partidul Noua Dreapta, care sint nationalisti, sint infintati ca partid cu filiale in toata tara,(daca va aliati lor, se intareste partidul si tara, si nu se dezbina poporul), si de ce nu participate cu adevarat linga ei la toate miscarile pe care le-au facut contra coruptiei si contra celor ce vor debinarea tarii si secesiune Romaniei? de exemplu, acuma la 01 Decembrie vor fi multi romani la Sfintul Gheorghe acolo unde stiti ff bine ca este o miscare de secesiune…….intreb.. DE CE NU SINTETI ALATURI LOR, CA BUNI NATIONALISTI ROMANI SI MILITARI ROMANI? daca puteti raspunde, poate va cred, in caz contrar ma abtin sa mai am incredere in domniile vostre……cu respect…..Petre…ps- eu ca bun roman, as face alianta cu oricine vrea binele tarii, nu as cauta dezbinare sau interes personal..

  Reply
  1. Tabarca

   Este foarte probabil sa ai dreptate,nu vreau sa fiu ,,gica contra,, dar tot ce mai putem face acum este SA PLECAM CAT MAI REPEDE DIN ROMANIA ,sunt atat de multi iubitori de tara incat ma sperie gandul ca daca se vor alia toti o sa curga lapte si miere ,sa fim seriosi .

   Reply
 19. Valcea iacob

  Sint deacord cu initiativa militarilor,sint singurii cu pregatire sa poata scoate tara din inpas. Daca pot sa ajut sint prezent.

  Reply
 20. Voicu ioan

  Daca este o initiativa cu adevrat pentru Ronania sunt de acord si vreau sa fac parte din aceasta. Este timpul ca noi toti romani de buna credinta sa ne salvam patria si neamul din situatia jalnica in care a ajuns. PENTRU PATRIE cu toata dragostea si puterea noastra SUS ROMANIA …SUS ROMANI.

  Reply
 21. Emanuil T.

  Cei sase domni si camarazi,credeti ca nu e prea tarziu pentru aceasta initiativa extraordinar de bune ? Eu cred ca e un pic cam tarziu,dar…cu disciplina,cu iubire de tara si de poporul roman care sufera din zi in zi tot mai mult si gandindu-ne la juramantul depus la inceputul carierei si cu o mobilizare exemplara si dorinta de a aduce Romania din nou la cel putin nivelul anilor 1990,eu cred ca se poate.Bunul Dumnezeu sa ne ajute la aceasta. Slava si onoare Patriei, ROMANIA .

  Reply
 22. SURLARU EMIL

  Col (r) MApN, Prof. Univ. Dr. SURLARU EMIL
  Stimați camarazi,
  Inițiativa este lăudabilă! Dacă este prea târziu? Da! Dar decât niciodată? Eu am propus la Buzău această acțiune de mai mulți ani, dar principala obiecție a fost că, deja, foarte mulți militari în rezervă și retragere sunt ”înregimentați” în partide importante!? După părerea mea, nu este un impediment prea mare; ei pot ”degaja” dacă statutul noului partid este pe placul lor. Pentru început, cel puțin câteva idei cred că sunt importante, prioritare, de discutat. Orice acțiune importantă trebuie precedată de un proiect, de o strategie științifică, realistă. Principalul element deficitar în cadrul strategiei partidului este cel intitulat ”Resurse”, în special resursele materiale, financiare, dar problema poate fi rezolvată prin calitatea resurselor umane; greu, dar se pot găsi soluții! Cele mai multe greutăți întâmpinate vor fi cele din ”lupta cu sistemul”, care se va opune din toate puterile (și nu sunt deloc de neglijat) pentru înființarea și ”creșterea” unui asemenea partid! Denumirea partidului este și ea importantă; după părerea mea, nu este bine domnule Petre Doancă; nu ”Dreapta”! Nici ”Stânga”! ci un partid pentru patrie, pentru România! Nu trebuie ocolite ideile bune care vin din alte direcții; pot să adere și oameni din alte partide și cetățeni care aparțin altor naționalități dacă acceptă principiile stabilite… Trebuie elaborate obiective clare, precise, comprehensibile, realiste, pe termene (scurt, mediu, lung). Trebuie spus clar și ce nu va face partidul, pentru că vom fi etichetați ca ”cei care urmăresc o lovitură militară de stat!” Este necesară o politică realistă față de românii din afara granițelor României, față de vecinii țării, față de organizații ca: ONU, NATO, CE, OMS și multe altele… Cu voință, înteligență, răbdare și pricepere pot fi rezolvate bine aproape toate problemele Așa să ne ajute Dumnezeu!

  Reply
 23. ION RADU

  Pe mine , ca si pe multi ROMANI , banuiesc , ma framanta o intrebare….unde era si ce-a facut spuma ARMATEI ROMANE , in anii 90 , ca ROMANIA sa nu o ia pe un drum gresit ?…..se vedea de la o posta ca era gresit drumul pe care apucase….oare nu erau si BARBATI printre ei?….daca imi raspunde cineva , va rog fara bla-bla si limba de lemn…..P.S……se simte miros de ciolan in aer?

  Reply
 24. ION RADU

  Pe mine , ca si pe multi ROMANI , banuiesc , ma framanta o intrebare….unde era si ce-a facut spuma ARMATEI ROMANE , in anii 90 , ca ROMANIA sa nu o ia pe un drum gresit ?…..se vedea de la o posta ca era gresit drumul pe care apucase….oare nu erau si BARBATI printre ei?….daca imi raspunde cineva , va rog fara bla-bla si limba de lemn…..P.S……se simte miros de ciolan in aer?

  Reply
 25. Gore

  Absolut de acord. dar lasati-o mai usor cu "regele" Mihai. Eu sunt monarhist, dar nu orice rege e bun. Acest Hohenzolern (familie de evrei, o spune Nicolae Iorga) a trimis peste 100.000 de militari romani in prizonierat si la moarte. Nu avem nevoie de o dinastie straina. Uitati-va cat de slinosi sunt in lupta lor intestina pentru bani, cum se bat la propriu membrii acestei familii. Unde e demnitatea poporului roman? Nu uitati ca acest "rege" si-a prelungit prin toate mijloacele sederea pe tron si a fost decorat de Stalin. Mai dati-mi un exemplu de rege decorat de Stalin. Ma bucur pentru constituirea acestui partid si pentru numele luat (prietenii stiu de ce ). A mai existat un partid cu acest nume si in anii `90. Mult succes!

  Reply
 26. Doru Dascalu

  A zburat puiul cu aţa, vorba aia. Armata română a avut momentul ei de glorie începând cu 21 decembrie 1989 până în iunie 1990, când ar fi trebuit să ia puterea în România. Şi cu unchiul Sam aflat în două locaţii pe teritoriul coloniei numite România, intenţia celor care vor să tragă ţara înapoi de pe marginea prăpastiei, va rămâne doar la stadiul de vorbe.

  Reply
 27. Lazar V-DrTrSeverin

  Acest partid,prescurtat PNPP,exista deja cel putin din 2015,despre ce comitet de initiativa se vorbeste acum?.Am gasit pe Google.Ca initiativa este una buna si mai trebuie un lider de mare anvergura,la fel si in judete.Timp ar fi pana la viitoarele alegeri si trebuie contactate asociatiile judetene ale pensionarilor militari ,totodata si consensul sindicatelor in domeniu….

  Reply
 28. Gavril

  Niste bashinosi fosti militari in regimul Ceasca. N-au luptat decat impotriva poporului roman. Iai si acum pensii grase si nemeritate si-i manca in fund sa faca jocul rusilor.Romania va ramane ancorata acolo unde-i este locul: alaturi de fortele euro-atlantice.

  Reply
 29. Cpt.rez.Stefanica

  Vreau sa cunosc numele celor 6 camarazi,care au initiat aceasta acțiune,sa îi pot aborda si discuta cu dumnealor ,probleme diverse de interes national
  Sunt deacord cu initiativa dstra.Era de asteptat sa ne trezim odata la realitate
  Poate ca ar fi fost mai bine daca aveați aceasta inițiativă mai devreme,dar nici acum nu e prea tarziu!Ca o sugestie;aveti grija sa nu creadă lumea ca in acest partid sunt doar pensionari militari!
  Doresc mai multe informatii!

  Reply
 30. I.I.

  M-as bucura de o asemenea initiativa cu rezultate finale conform cu proiectul dar ganditi-va ca cei mai multi dintre colegii initiatorilor deja sunt intrati in clica celor de la putere si daca s-ar inscrie aici, ar fi numai de a spiona si deturna tot ce initiatorii gandesc pentru binele poporului roman. Dar oricum daca romanii care nu fac inca parte dintre partidele care isi fac bine doar membrilor lor, s-ar uni in aceasta noua forma de organizare, Dumnezeu, poate ne-ar da o sansa. Succes si asteptam detalii despre coptare.

  Reply
 31. I.I.

  M-as bucura de o asemenea initiativa cu rezultate finale conform cu proiectul dar ganditi-va ca cei mai multi dintre colegii initiatorilor deja sunt intrati in clica celor de la putere si daca s-ar inscrie aici, ar fi numai de a spiona si deturna tot ce initiatorii gandesc pentru binele poporului roman. Dar oricum daca romanii care nu fac inca parte dintre partidele care isi fac bine doar membrilor lor, s-ar uni in aceasta noua forma de organizare, Dumnezeu, poate ne-ar da o sansa. Succes si asteptam detalii despre coptare.

  Reply
 32. marin

  As vrea sa cunoastem grupul de in itiativa,nominal daca se poate.Daca incepe cu Dogaru,Abraham sau ati abonati la antena 3 sau romania tv.atunci scuze,nu mai comentez nimic.

  Reply
 33. BOZ GAN GHEORGHE

  Vietnamul comunist,ras aproape de pe suprafata pamantului de bombardamentele americane,are incepand cu anul 2015 PIB-ul mai mare decat ..Romania de azi. .Idealurile Revolutiei din decembrie 1989 au fost deturnate, revolutia a deventi CONTRAREVOLUTIE, care a dus la prabusirea Romaniei. Doar 8 % din economia Romaniei mai reprezinta capital romanesc, Numai o miscare de REZISTENTA NATIONALA mai poate opri dezastrul,care trebuie sa inceapa cu ELIMINAREA BAZELOR MILITARE STRAINE DIN ROMANIA SI RETRAGEREA MILITARILOR ROMANI DE PE TERITORIUL ALTOR STATE.

  Reply
 34. BOZ GAN GHEORGHE

  Vietnamul comunist,ras aproape de pe suprafata pamantului de bombardamentele americane,are incepand cu anul 2015 PIB-ul mai mare decat ..Romania de azi. .Idealurile Revolutiei din decembrie 1989 au fost deturnate, revolutia a deventi CONTRAREVOLUTIE, care a dus la prabusirea Romaniei. Doar 8 % din economia Romaniei mai reprezinta capital romanesc, Numai o miscare de REZISTENTA NATIONALA mai poate opri dezastrul,care trebuie sa inceapa cu ELIMINAREA BAZELOR MILITARE STRAINE DIN ROMANIA SI RETRAGEREA MILITARILOR ROMANI DE PE TERITORIUL ALTOR STATE.

  Reply
 35. Voinea

  Salut sunt voinea Laurentiu Emilian sunt de acord cu această inițiativă dar fără securisti eu pot un reprezentat al sectorului 5 din București si sincer vreau sa cunosc tot grupu si sunt unu din luptatori grupului Steaua

  Reply
 36. SERGIU

  UNDE MAI GASIM UN STEFAN GUSA ASTAZI ?. E GREU . PATRIOTII SUNT RARI . AR FI BUN ABRAHAM. MAI PATRIOT DECAT 5 PLUTOANE DE GENERALI DE CARTON , AR FI D-NUL ARAFAT . SPER SA NU FIE OPREA,DOGARU SI ALTII CA EI .DACA VOI IESI LA INAINTARE SI-MI VOR PLACEA ,,NUMELE” LOR , CONTATI SI PE MINE:CPT(R) SERGIU SULTANA DE LA PITESTI .

  Reply
 37. Tudose Vasile

  Bună ziua eu va pot aduna câteva 100 chiar mii de susținătorii sunt cunoscut în comunele alăturate și respectat.Varsta de 36 de ani și gata sa ma lupt pentru drepturile noastre și al copilor noștri.0738132135 (Tulcea)

  Reply
 38. Ilie Alupei

  Ideea este interesanta . Ca sa fie pusa in practica ori Dumnezeu face o minune si ne scapa de acesti corupti, ori izbucneste un razboi sa ne aduca cu picioarele pe pamant, ori, armata sa organizeze o lovitura de stat, sa preia controlul pana cand tara va fi pusa pe traiectoria corecta. Iesirea din structurile euro atlantice va inlatura posibilitatea de a obtine finantari de la Fondul monetar, Banca Mondiala etc. Intreb. De unde bani pentru reindustrializare? In rest totul suna frumos. Nu am facut armata, dar puteti conta si pe mine ca pe un camarad de arme. Tin la valorile spirituale foarte mult. Va doresc mult succes. Dumnezeu sa va ajute !

  Reply
 39. Teo

  Ca să le reușească purificarea asta, ar trebui să mute România pe altă planetă 🙁
  Altfel, cu greu sau imposibil s-o smulgă din haznaua politico-economică în care au scufundat-o ””mirobolanții”” noștri guvernanți

  Reply
 40. Ion Rotaru

  Sunt alaturi de acest comitet de initiativa. Trebuie sa identificati o modalitate concreta de promovare a acestei actiuni folosind, in primul rand, Internetul … Contati si pe aportul meu.

  Reply
  1. Laurean Tima

   Nu cred că realizați ce se întâmplă folosind internetul. Abia serviciile aservite noilor puteri interne dar mai ales internaționale, vor controla orice încercare de organizare a forțelor cu adevărat patriotice și vor avea grijă să le scoată din luptă, mai înainte de a deveni operaționali. Dacă se vrea cu adevărat organizarea unei forțe patriotice, trebuie lucrat „dela om la om”, cu toate măsurile de protecție și prevenire a infiltrărilor și provocărilor….

   Reply
 41. Sorin Negulescu

  Corect spus ! M-ar onora să vă fiu alături într-un astfel de demers !!!!
  Vă stă oricând alături în zona Brașov col. (r) Sorin Negulescu !

  Reply
 42. Sergiu Tzivilu

  Zdrazpiti tovarsci! KGB-ul e cu voi! Mai exact …. voi! Care-i treaba? V-a luat Putin la rost ca sunteti ….. "pasivi"?

  Reply
 43. Stefanica grigorie

  Vreau sa cunosc numele celor 6 camarazi,care au initiat aceasta acțiune,sa îi pot aborda si discuta cu dumnealor ,probleme diverse de interes national.
  NU VREAU SA CRED CA ACEASTA ACTIUNE ESTE O DIVERSIUNE,SAU O CACEALMA CA LA POKER!
  Cu respect Cpt. rez.Grigorie Stefanica

  Reply
 44. Valcea iacob

  Sint deacord cu initiativa militarilor,sint singurii cu pregatire sa poata scoate tara din inpas. Daca pot sa ajut sint prezent.

  Reply
 45. Voicu ioan

  Daca este o initiativa cu adevrat pentru Ronania sunt de acord si vreau sa fac parte din aceasta. Este timpul ca noi toti romani de buna credinta sa ne salvam patria si neamul din situatia jalnica in care a ajuns. PENTRU PATRIE cu toata dragostea si puterea noastra SUS ROMANIA …SUS ROMANI.

  Reply
 46. Petre Doanca

  Domnilor military de cariera, viu cu niste observatii si intrebari……numele este Partidul National Pentru Patrie, este frumos si expresiv, dar,…1-seamana cu numele fostului partid PPP, al unor tineri, ce se considerau urmasi ai miscarii legionare……2-de ce veniti asa tirziu? nu cumva este o diversiune de a face ca voturile sa fie iarasi imprastiate la mai multe partied mici si in final sa cistige tot aia vechi? asa au facut si cei de la PIN , cu Cozmin Gusa, sau mai nou USR, cu Nicusor al lor…..am totusi niste dubii la infiintarea acestui partid si tocmai acuma…….3-de ce ati stat ca military in rezerva pina acuma si ati privit pasiv la distrugerea tarii?……4- daca vreti , nationalism, si va considerati nationalisti adevarati si patrioti, va intreb de ce nu va alaturati celor de la Partidul Noua Dreapta, care sint nationalisti, sint infintati ca partid cu filiale in toata tara,(daca va aliati lor, se intareste partidul si tara, si nu se dezbina poporul), si de ce nu participate cu adevarat linga ei la toate miscarile pe care le-au facut contra coruptiei si contra celor ce vor debinarea tarii si secesiune Romaniei? de exemplu, acuma la 01 Decembrie vor fi multi romani la Sfintul Gheorghe acolo unde stiti ff bine ca este o miscare de secesiune…….intreb.. DE CE NU SINTETI ALATURI LOR, CA BUNI NATIONALISTI ROMANI SI MILITARI ROMANI? daca puteti raspunde, poate va cred, in caz contrar ma abtin sa mai am incredere in domniile vostre……cu respect…..Petre…ps- eu ca bun roman, as face alianta cu oricine vrea binele tarii, nu as cauta dezbinare sau interes personal..

  Reply
  1. Tabarca

   Este foarte probabil sa ai dreptate,nu vreau sa fiu ,,gica contra,, dar tot ce mai putem face acum este SA PLECAM CAT MAI REPEDE DIN ROMANIA ,sunt atat de multi iubitori de tara incat ma sperie gandul ca daca se vor alia toti o sa curga lapte si miere ,sa fim seriosi .

   Reply
 47. ION RADU

  Pe mine , ca si pe multi ROMANI , banuiesc , ma framanta o intrebare….unde era si ce-a facut spuma ARMATEI ROMANE , in anii 90 , ca ROMANIA sa nu o ia pe un drum gresit ?…..se vedea de la o posta ca era gresit drumul pe care apucase….oare nu erau si BARBATI printre ei?….daca imi raspunde cineva , va rog fara bla-bla si limba de lemn…..P.S……se simte miros de ciolan in aer?

  Reply
 48. SURLARU EMIL

  Col (r) MApN, Prof. Univ. Dr. SURLARU EMIL
  Stimați camarazi,
  Inițiativa este lăudabilă! Dacă este prea târziu? Da! Dar decât niciodată? Eu am propus la Buzău această acțiune de mai mulți ani, dar principala obiecție a fost că, deja, foarte mulți militari în rezervă și retragere sunt ”înregimentați” în partide importante!? După părerea mea, nu este un impediment prea mare; ei pot ”degaja” dacă statutul noului partid este pe placul lor. Pentru început, cel puțin câteva idei cred că sunt importante, prioritare, de discutat. Orice acțiune importantă trebuie precedată de un proiect, de o strategie științifică, realistă. Principalul element deficitar în cadrul strategiei partidului este cel intitulat ”Resurse”, în special resursele materiale, financiare, dar problema poate fi rezolvată prin calitatea resurselor umane; greu, dar se pot găsi soluții! Cele mai multe greutăți întâmpinate vor fi cele din ”lupta cu sistemul”, care se va opune din toate puterile (și nu sunt deloc de neglijat) pentru înființarea și ”creșterea” unui asemenea partid! Denumirea partidului este și ea importantă; după părerea mea, nu este bine domnule Petre Doancă; nu ”Dreapta”! Nici ”Stânga”! ci un partid pentru patrie, pentru România! Nu trebuie ocolite ideile bune care vin din alte direcții; pot să adere și oameni din alte partide și cetățeni care aparțin altor naționalități dacă acceptă principiile stabilite… Trebuie elaborate obiective clare, precise, comprehensibile, realiste, pe termene (scurt, mediu, lung). Trebuie spus clar și ce nu va face partidul, pentru că vom fi etichetați ca ”cei care urmăresc o lovitură militară de stat!” Este necesară o politică realistă față de românii din afara granițelor României, față de vecinii țării, față de organizații ca: ONU, NATO, CE, OMS și multe altele… Cu voință, înteligență, răbdare și pricepere pot fi rezolvate bine aproape toate problemele Așa să ne ajute Dumnezeu!

  Reply
 49. Doru Dascalu

  A zburat puiul cu aţa, vorba aia. Armata română a avut momentul ei de glorie începând cu 21 decembrie 1989 până în iunie 1990, când ar fi trebuit să ia puterea în România. Şi cu unchiul Sam aflat în două locaţii pe teritoriul coloniei numite România, intenţia celor care vor să tragă ţara înapoi de pe marginea prăpastiei, va rămâne doar la stadiul de vorbe.

  Reply
 50. Lazar V-DrTrSeverin

  Acest partid,prescurtat PNPP,exista deja cel putin din 2015,despre ce comitet de initiativa se vorbeste acum?.Am gasit pe Google.Ca initiativa este una buna si mai trebuie un lider de mare anvergura,la fel si in judete.Timp ar fi pana la viitoarele alegeri si trebuie contactate asociatiile judetene ale pensionarilor militari ,totodata si consensul sindicatelor in domeniu….

  Reply
 51. ION RADU

  Pe mine , ca si pe multi ROMANI , banuiesc , ma framanta o intrebare….unde era si ce-a facut spuma ARMATEI ROMANE , in anii 90 , ca ROMANIA sa nu o ia pe un drum gresit ?…..se vedea de la o posta ca era gresit drumul pe care apucase….oare nu erau si BARBATI printre ei?….daca imi raspunde cineva , va rog fara bla-bla si limba de lemn…..P.S……se simte miros de ciolan in aer?

  Reply
 52. Cpt.rez.Stefanica

  Vreau sa cunosc numele celor 6 camarazi,care au initiat aceasta acțiune,sa îi pot aborda si discuta cu dumnealor ,probleme diverse de interes national
  Sunt deacord cu initiativa dstra.Era de asteptat sa ne trezim odata la realitate
  Poate ca ar fi fost mai bine daca aveați aceasta inițiativă mai devreme,dar nici acum nu e prea tarziu!Ca o sugestie;aveti grija sa nu creadă lumea ca in acest partid sunt doar pensionari militari!
  Doresc mai multe informatii!

  Reply
 53. Gavril

  Niste bashinosi fosti militari in regimul Ceasca. N-au luptat decat impotriva poporului roman. Iai si acum pensii grase si nemeritate si-i manca in fund sa faca jocul rusilor.Romania va ramane ancorata acolo unde-i este locul: alaturi de fortele euro-atlantice.

  Reply
 54. Tudose Vasile

  Bună ziua eu va pot aduna câteva 100 chiar mii de susținătorii sunt cunoscut în comunele alăturate și respectat.Varsta de 36 de ani și gata sa ma lupt pentru drepturile noastre și al copilor noștri.0738132135 (Tulcea)

  Reply
 55. Voinea

  Salut sunt voinea Laurentiu Emilian sunt de acord cu această inițiativă dar fără securisti eu pot un reprezentat al sectorului 5 din București si sincer vreau sa cunosc tot grupu si sunt unu din luptatori grupului Steaua

  Reply
 56. marin

  As vrea sa cunoastem grupul de in itiativa,nominal daca se poate.Daca incepe cu Dogaru,Abraham sau ati abonati la antena 3 sau romania tv.atunci scuze,nu mai comentez nimic.

  Reply
 57. SERGIU

  UNDE MAI GASIM UN STEFAN GUSA ASTAZI ?. E GREU . PATRIOTII SUNT RARI . AR FI BUN ABRAHAM. MAI PATRIOT DECAT 5 PLUTOANE DE GENERALI DE CARTON , AR FI D-NUL ARAFAT . SPER SA NU FIE OPREA,DOGARU SI ALTII CA EI .DACA VOI IESI LA INAINTARE SI-MI VOR PLACEA ,,NUMELE” LOR , CONTATI SI PE MINE:CPT(R) SERGIU SULTANA DE LA PITESTI .

  Reply
 58. dron vasile

  Este esential sa se tina cont de multa seriozitate tenacitate si fara influente care sa ,,perturbe,, demersul grupului de organizare.Nu se va dori o falanga patriotica de specialisti ,,pensionari,, care sa readuca principiile traditionale si de unitate national a tuturor romanilor de pretutindeni.Ma asociez si as fi onorat ca experienta mea profesionala si demnitatea personala sa contribuie la constituirea si dezvoltarea noului partid al reintregirii nationale.

  Reply
 59. Arion Nicolae

  Daca va fi nevoie, contati (si) pe mine, pentru formarea Oastei in Barlad. Astept de multa vreme o astfel de initiativa si, totodata, astept fapte concrete. Onoare si Patrie!

  Reply
 60. Gh. Cucu.

  Ebine si mai tarziu decat niciodata.sant deacord cu demersul grupului de organizare,si cu toata inima ca pensionar militar ma asociez si eu cu ei.

  Reply
 61. Gore

  Absolut de acord. dar lasati-o mai usor cu "regele" Mihai. Eu sunt monarhist, dar nu orice rege e bun. Acest Hohenzolern (familie de evrei, o spune Nicolae Iorga) a trimis peste 100.000 de militari romani in prizonierat si la moarte. Nu avem nevoie de o dinastie straina. Uitati-va cat de slinosi sunt in lupta lor intestina pentru bani, cum se bat la propriu membrii acestei familii. Unde e demnitatea poporului roman? Nu uitati ca acest "rege" si-a prelungit prin toate mijloacele sederea pe tron si a fost decorat de Stalin. Mai dati-mi un exemplu de rege decorat de Stalin. Ma bucur pentru constituirea acestui partid si pentru numele luat (prietenii stiu de ce ). A mai existat un partid cu acest nume si in anii `90. Mult succes!

  Reply
 62. Emanuil T.

  Cei sase domni si camarazi,credeti ca nu e prea tarziu pentru aceasta initiativa extraordinar de bune ? Eu cred ca e un pic cam tarziu,dar…cu disciplina,cu iubire de tara si de poporul roman care sufera din zi in zi tot mai mult si gandindu-ne la juramantul depus la inceputul carierei si cu o mobilizare exemplara si dorinta de a aduce Romania din nou la cel putin nivelul anilor 1990,eu cred ca se poate.Bunul Dumnezeu sa ne ajute la aceasta. Slava si onoare Patriei, ROMANIA .

  Reply

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.