“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

Scenariul unei bătălii între SUA şi Rusia după unirea Moldovei cu România

ads

Un manual de benzi desenate, intitulat „Ruina tăcută“, care are drept scenariu o înfrângere a NATO într-un conflict cu Rusia, a fost realizat pentru armata americană de către Institutul de Cibernetică al Armatei de pe lângă celebra Academie Militară West Point.

Institutul de Cibernetică al Armatei (ACI) al Academiei Militare West Point a publicat un manual de benzi desenate având ca scenariu înfrângerea trupelor NATO într-un conflict cu Rusia.

Acest manual, intitulat „Ruina Tăcută“, îşi propune să încurajeze armata americană să se gândească la viitoarele războaie şi la cea mai bună pregătire pentru astfel de conflicte.

Conform scenariului acestei cărţi de benzi desenate, în 2027 Moldova şi România decid să se unească şi, prin urmare, să încalce „linia roşie“ a Moscovei. Tensiunile degenerează, Rusia şi NATO desfăşoară exerciţii de-a lungul ambelor frontiere. La un moment dat, unele unităţi se abat de la planul de acţiune, roboţii militari se angajează în luptă. Este declanşat un conflict la scară mare.

Lupta este rapidă pentru că Rusia dispune de mijloace pentru un război tehnologic. Moscova declanşează un cyberatac care dezactivează dronele NATO, atacă tancurile Alianţei Nord-Atlantice. Apoi, trupele ruseşti capturează un consulat american dintr-unul din oraşele ocupate.

„Misiunea noastră este de a preveni o surpriză strategică pentru armată“, a declarat un asociat al (ACI), locotenent-colonelul Natalie Vanatta, citat de revista IEEE Spectrum.

Potrivit acesteia, manualul este destinat soldaţilor şi studenţilor de la acadeniile militare. În ciuda acestui format neobişnuit, benzile desenate îi ajută pe militari să înţeleagă lucrurile deosebite, a adăugat Vanatta.

Institutul de Cibernetică al Armatei (ACI) a mai publicat şi alte astfel de manuale în format benzi desenate: „Dark Hammer“, „Engineering a Traitor“.

La prima vedere, Dark Hammer (Ciocanul întunecat) arată foarte mult ca orice altă carte de benzi desenate science-fiction: Pe coperta frontală, o dronă zboară peste un râu care împarte un oraş cu clădiri deteriorate şi arse. Dar această scurtă poveste în formă grafică vine de la Institutul Cyber ​​Army al West Point, New York. ACI a fost creat pentru a cerceta provocările cibernetice şi acţionează ca o punte între diferitele agenţii de apărare şi de informaţii şi cercurile academice şi industriale.

“Misiunea noastră este de a preveni surpriza strategică pentru armată … pentru a ajuta cu adevărat armata să vadă ce urmează”, explică Lt. Col. Natalie Vanetta, şeful adjunct al departamentului de cercetare al ACI. Dark Hammer este prima din cele patru cărţi de benzi desenate recent lansate care descriu unele dintre ameninţările emergente identificate de ACI.

Cărţile sunt gratuite şi pot fi descărcate de toţi, dar sunt destinate în primul rând “soldaţilor şi tinerilor ofiţeri pentru a-i face să se gândească – cum ar fi, dacă următorii 10 ani nu arătau ca ultimii 80?”, spune Vanetta. Alegerea formatului este neobişnuită, dar nu departe de precedentele, adaugă ea. “Armata are într-adevăr o istorie vastă de folosire a romanelor grafice sau a ficţiunii pentru a ajuta viitorii ofiţeri să înţeleagă concepte oarecum intangibile”.

“Creem scenarii despre ameninţări posibile peste 10 ani “, spune Johnson. “Ameninţări la adresa securităţii naţionale, ameninţări la adresa economiei, ameninţări la adresa civilizaţiei. Iar odată ce le-am stabilit, atunci ne uităm înapoi şi spunem: “Cum distrugem şi atenuăm aceste ameninţări?”, spune el.

În aceste manuale, forţele americane nu ajung să obţină întotdeanuna victorii şi uneori suferă pierderi semnificative. În Dark Hammer, de exemplu, forţele americane trebuie să ţină piept suficient de mult timp unei armate nord-coreeane invadatoare din partea de nord a râului Han, pentru a evacua civilii răpiţi din Seul.

Explicarea unor astfel de eşecuri a fost un angajament deliberat pentru a contracara autosuficienţa în rândul forţele americane, spune Vanetta. “Am fost întotdeauna victorioşi. Ce se întâmplă dacă acest lucru nu va continua în viitor? Cum ne pregătim pentru asta? ” – Sursa: Adevarul

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.