“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALNOUTATIPOLITICA

Rusia si Ungaria au stabilit planurile strategice pentru viitor. Motive de ingrijorare pentru Romania?

Rusia va participa la proiectul axat pe modernizarea şi creşterea capacităţilor centralei nucleare maghiare Paksi, care este estimat la aproximativ 10 miliarde de euro şi va asigura finanţarea celei mai mari părţi a lucrărilor. La rândul său, Ungaria va îndeplini obligaţiile privind participarea la construcţia gazoductului South Stream.

Acestea sunt principalele rezultate ale întâlnirii preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu premierul maghiar, Viktor Orban, care a avut loc la Moscova.

Paksi, singura centrală nucleară din Ungaria, care a fost construită cu trei decenii în urmă cu ajutorul specialiştilor sovietici, asigură în prezent aproape o jumătate din necesităţile ţării de energie electrică. Dar capacităţile centrale nucleare Paksi nu mai sunt de ajuns şi ea are nevoie de o modernizare tehnică serioasă. Până de curând, Guvernul maghiar planifica să anunţe o licitaţie internaţională pentru participarea la modernizarea acestui obiect-cheie şi construirea a două blocuri suplimentare.

În final, s-a decis că dreptul la tot complexul de lucrări trebuie dat Rusiei, care este cel mai profitabil şi sigur partener, care va asigura respectarea tuturor cerinţelor privind securitatea şi cele mai noi standarde tehnologice.

Vladimir Putin a dat o înaltă apreciere dinamicii cooperării dintre cele două ţări, ţinând cont de faptul că Rusia cel mai mare partener economic şi comercial al Ungariei în afara UE.

„Sunt mulţumit de faptul că contactele noastre au un caracter de lucru şi regulat. Ele se dezvoltă în toate direcţiile. Am în vedere economia şi legăturile interparlamentare şi contactele politice. Evident, este pozitiv faptul că în timpul vizitei dumneavoastră, colegii noştri au pregătit spre semnare documente, care vor fi un pas nou serios în dezvoltarea relaţiilor noastre”.

Ungaria participă la proiectul internaţional South Stream, a cărui punere în aplicare va permite livrarea gazelor naturale de pe teritoriul Rusiei pe fundul Mării Negre în Europa, ocolind unele ţări de tranzit. Porţiunea maghiară va avea 229 de kilometri şi va fi dată în exploatare în anul 2017. Viktor Orban a confirmat faptul că Ungaria va îndeplini toate obligaţiile privind acest proiect.

Orban i-a mulţumit preşedintelui rus pentru invitaţia de a vizita Moscova şi a reamintit că în urmă cu un an ei au avut deja posibilitatea de elabora planuri de cooperare pe termen lung.

„Rusia este un partener foarte importat pentru Ungaria. Pot numi strategică cooperarea noastră economică. În afara UE, Rusia este un partener economic şi comercial important pentru Ungaria. Vedem un progres în această direcţie. În urmă cu un an ne-am înţeles să lărgim legăturile economice şi am reuşit să facem acest lucru. În domeniul comerţului progresul nu are analog. Doresc să vă mulţumesc pentru acest lucru. Sper că documentele semnate vor fi pasul următor”.

Premierul maghiar a urat preşedintelui Vladimir Putin şi tuturor ruşilor succes la Jocurilor Olimpice de la Soci şi a exprimat recunoştinţă pentru eforturile Rusiei pe arena internaţională. De Ilia Harlamov – Vocea Rusiei

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.