“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

România va fi lovită crunt. Va fi prăpăd pentru toți românii

e oficial noul numar al populatiei romaniei in 2018 surpriza chiar si pentru ins statistica 282587

Vin scumpirile și România va fi lovită crunt. Se preconizează creșteri de prețuri la energie, combustibili, carne și electrocasnice. Prognozele sunt sumbre. Românii vor fi nevoiți să scoată sume considerabile din buzunare. Totul se va putea vedea, în scurt timp, pe facturile de plată.

Românii nu au scăpat bine de pandemie că află încă o veste prostă. Scumpirile se anunță să lovească crunt țara noastră. Se anunță creșteri de prețuri la mai toate produsele indispensabile. Spre exemplu, prețul energiei crește pe bursa de profil și ar putea ajunge și în facturile românilor. Majorarea prețului petrolului aduce scumpirea carburanților. Creșterea prețului porumbului va duce la creșterea prețului la carnea de porc. Prețul electricității au putea crește cu 10% după 1 iulie, iar cel al gazelor naturale, cu 20%, potrivit unui studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă.

Prognozele mai arată o scumpire cu 10% a prețului lemnelor de foc și cu 50% a energiei termice, în situația eliminării subvențiilor. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), energia electrică consemna în luna martie o creștere de preț de 18,22% față de decembrie 2020. Prețul energiei a ajuns luni, 10 mai, la 356 de lei pe fiecare MWh de electricitate, după ce un reactor nuclear de la Cernavodă a fost oprit pentru mentenanță, iar România a ajuns să importe peste 20% din consumul său.

Crește prețul carburanților
Potrivit ZF.ro, care citează datele OPCOM – bursa de energie, prețul mediu al electricității pe luna aprilie a fost de 63 de euro pe un MWh, față de 26 de euro în aceeași lună a anului trecut. O serie de consumatori industriali au fost deja notificați de creșterea prețurilor. Prețul petrolului este în creștere, ceea ce ar putea antrena și creșterea prețurilor la carburanți.

Urmează să crească și prețul carburanților. Conform INS, în luna martie, combustibilii erau mai scumpi cu 6,38% față de luna decembrie 2020. Prețul petrolului este așteptat să crească în perioada următoare, pe măsură ce economiile lumii se redeschid tot mai mult, ca urmare a vaccinării, dar și a apropierii sezonului turistic.

Val de scumpiri la carne și electrocasnice
Carnea de porc urmează și ea să se scumpească. Acest lucru vine după ce și porumbul s-a scumpit pe bursele mondiale. Ioan Ladoși, președintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, spune că prețul cărnii de porc urmează aceeași curbă cu cea a petrolului.

Laurențiu Plosceanu, președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO), a arătat, conform Libertatea care sunt scumpirile cu care se confruntă acum constructorii. Oțelul-beton a înregistrat o creștere de preț de 110% între noiembrie 2020 și martie 2021 bitum – 15% în același interval ciment – 10% lemn – 20% polietilena, folosită pentru țevi și interioare, a cunoscut o creștere de 40% petrol – 34%. Pe medie, materialele de construcții înregistrează acum costuri mai mari cu 15-20%, ceea ce mai departe duce la creșterea prețului final, atât în contractele pe care constructorii le au cu statul, cât și în devizele privaților.

Dacă ne dorim să cumpărăm electrocasnice vom scoate mai mulți bani din buzunar. Scumpirea oțelului nu aduce probleme doar constructorilor, ci și producătorilor de electrocasnice. Grupul american Whirlpool a anunțat deja la nivel mondial că va crește prețurile unor electrocasnice cu procente între 5% și 12%, conform Yahoo Finance.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.