REVOLTATOR: Romanii au ajuns sa se dea drept tigani pentru 500 de lei si ceva de mancare!

În goana după bani, românii se vând și pentru 500 de lei. S-a întâmplat în cadrul unui proiect european derulat sub sloganul ”Dă-mi o şansă” ce se adresa romilor, persoanelor cu dizabilităţi şi femeilor vulnerabile. Potrivit datelor obținute de jurnaliștii de la „Adevărul” citați de B1.ro, mai multe persoane care nu sunt de etnie romă s-au declarat astfel pentru a intra în grupul ţintă al proiectului.

„Măsuri inovatoare pentru facilitarea acccesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile”, este denumirea unui proiect finanţat de Uniunea Europeană cu aproximativ două milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor de etnie romă. Proiectul a vizat diminuarea discriminării şi includerea pe piaţa muncii a acestora. În cadrul proiectului, s-au ţinut cursuri de lucrător comerciali pentru integrarea acestora pe piaţa muncii.

Cursanţii au beneficiat de un prânz gratuit şi de 500 de lei. În goană după bani, s-au declarat ca fiind romi chiar şi persoane care nu au această etnie. Mai mult chiar, Universitatea de Vest din Timişoara s-a ocupat în acest proiect de partea de formare teoretică şi practică.

cantina-ajutor-social

Ca atare, cursanţii au făcut şi practica la trei magazine alimentare. Conform celor de la „Adevărul” însuşi patronul unui magazin a făcut cursul de vânzător. „Dacă aşa am declarat, aşa sunt. Dacă a fost cursul pentru romi. Nu-s tot oameni şi ţiganii şi romii?”, a spus bărbatul. O vecină l-a dat însă de gol. „E țigan? Oltean îi, dar ţigan nu-i. E sămânţă de oltean. Oltean şi bănăţean”

Responsabil cu formarea cursanţilor, din partea Universităţii de Vest din Timişoara, Sorin Predescu a susţinut că nimeni nu poate contesta etnia unei persoane atâtat timp cât persoana respectivă se declară de o anumită etnie. (sursa: cyd.ro)

VEZI SI: Tinerii plecati la munca in strainatate sunt asteptati sa se intoarca in tara pentru a lua 50.000 euro de la UE

Support our work and projects via PayPal ([email protected]) or trough BitCoin: 1MqCFNpGrjTJJmntE7Q9QEoi8ZJF9bCT3a

Loading...

Related posts

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.