MENINGITA FACE RAVAGII IN ROMANIA. Încă o copilă a murit

Au fost descoperite încă două cazuri de meningită. De această data, boala a fost depistată la o fetiță din Italia, care a venit în vizită în Botoșani și la o altă adolescentă în vârstă de 15 ani, care a fost trimisă în stare gravă la un spital din judeţul Iaşi.

UPDATE: Adolescenta de 15 ani, transportată în comă la Iași, a murit la spital. Ea a fost diagnosticată cu meningită meningococică și a fost inițiată transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu suspiciune de colică renală, informează Libertatea.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost adusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi.

„Am fost anunţaţi de reprezentanţii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situaţia la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. Am început propria anchetă epidemiologică şi urmează să aşteptăm rezultatele analizelor”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Citeste si:  DOLIU in PSD. A MURIT PRIMARUL. Detalii teribile

Știrea inițială

Starea fetei din Italia este stabilă. A fost internată la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Botoșani. Tânăra are 16 ani și a venit în vizită din Italia. Momentan nu se poate despre un focar al acestei boli.

Săptămâna trecută, în numai câteva ore, meningita a ucis o elevă a liceului „Gheorghe Lazăr” din Capitală.

Cu toate acestea, vaccinul împotriva meningitei nu va fi introdus în schema obligatorie de vaccinare, a anunţat ministrul sănătăţii.

Vineri, cursurile de la liceu au fost suspendate și în weekend 18 elevi s-au prezentat la Institutul „Matei Balş” pentru a li se recolta probe. Luni, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că toate probele luate de la elevi au ieșit negative.

Meningita are simptome asemănătoare pneumoniei sau amigdalitei, însă odată apărută rigiditatea coloanei cervicale, intoleranţa la lumină şi durerea în capul pieptului, pacientul nu poate să se ridice brusc sau să se aplece în faţă. Netratată, boala e fatală la copii. Descoperirea la timp a bolii este crucială şi orice întârziere poate avea repercusiuni care pot pune în pericol viaţa copilului: surditate, retardul mental şi chiar moartea.

Confundată adesea cu o răceală puternică, meningita este o afecţiune care poate genera complicaţii grave la nivelul creierului.

De fapt, meningita este o inflamatie a meningelui – cele trei membrane care iînvelesc creierul si măduva spinarii (duramater, piamater si arahnoida) – şi care e produsă fie de către un virus, caz în care se numeste meningita aseptica, fie de către o bacterie.

Citeste si:  Doctor de la Spitalul Pantelimon, despre cum se aleg pacienții care sunt lăsați să MOARA

La bebeluşi de 2-3 luni, meningita poartă denumirea de „meningită neo natală”. La copii cu vărsta de peste un an, meningita virala are de obicei forme usoare si dispare de la sine in decurs de 10 zile.

Loading...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x