“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZEGENERALNATIONALNOUTATIOPINIISOCIETATESTIRI

Mafia retrocedarilor isi face de cap in Romania

În timp ce presa şi sistemul judiciar au pândit politicienii corupţi, o mafie discretă a acţionat în surdină, producând prejudicii imense României. Mafia retrocedărilor nu are culoare politică şi a reuşit să îmbolnăvească sistemul judiciar într-un mod absolut pervers. A viciat ireversibil ideea reparării răului făcut de regimul comunist, a injectat corupţie în sistem şi a produs nenorociri incredibile. Zilele acestea un clan din Timişoara, Cârpaci, a purces la evacuarea medicilor şi asistentelor din Spitalul de Copii. Liderii clanului au reuşit să devină proprietari pe clădirea retrocedată în care este spitalul. Situaţia nu e unică în capitala Banatului. Aproape întreaga zonă centrală a Timişoarei a intrat în posesia a trei clanuri de analfabeţi care au acces la resurse financiare incredibile şi sunt beneficiarele celor mai dubioase retrocedări. Clanul Cârpaci este cel mai puternic dintre ele.

De ani de zile, zeci de baştani (aşa îşi spun membrii clanurilor care au foarte mulţi bani) au derulat afaceri în valoare de zeci de milioane de euro, fără ca responsabilii cu evaziunea fisacală sau combaterea crimei organizate să mişte un deget. Aşa s-a ajuns la situaţia în care clanurile scot afară dintr-o clădire ditamai spitalul. Până ca instituţii de stat să fie victime ale mafiei, sute de timişoreni au constatat cu stupefacţie cum mereu aceiaşi baştani sunt “mandatari” ai unor moştenitori pe care nimeni nu i-a văzut la faţă. Sute de oameni s-au plâns degeaba autorităţilor judiciare.

carpaci

Mafia a fost intangibilă. În urmă cu mai mulţi ani, o anchetă a Parchetului Curţii de Apel Timişoara, care îl viza pe Ionelaş Cârpaci, a scos la iveală legăturile puternice ale clanurilor şi metodele lor de acţiune. Ancheta a descoperit moştenitori inventaţi în Ungaria şi boschetari deveniţi peste noapte rude ale celor de la care statul comunist confiscase imobile. Cu decizii de retrocedare falsificate, clanul Cârpaci a reuşit să fure chiar şi un teren al Primăriei. S-a ajuns şi la o informaţie şi mai relevantă. Mafia îşi perfectase afacerile penale chiar în cabinetul notăriţei Safta Criste, soţia unui fost procuror general al României, Mircea Criste. Un personaj puternic şi acum în sistemul judiciar, prin legăturile pe care le are în mediul universitar.

Aşadar, rădăcinile unei filiere a mafiei retrocedărilor ajungeau până la un fost procuror general, până la vârful statului. Ancheta care a urmat a fost incompletă. Nimeni nu a verificat întreaga arhivă cu lucrări ale notarului şi nici restul proceselor de retrocedare. Ionelaş Cârpaci a fost arestat preventiv şi trimis în judecată într-un grup de 11 persoane implicate în fraudarea retrocedărilor, dar soţia fostului procuror general a scăpat cu o amendă anulată ulterior în instanţă. Pe măsură ce timpul a trecut şi procesul s-a tot amânat, Cârpaci a reuşit să părăsească arestul şi să-şi vadă iar de afacerile dubioase. Procurorul de caz s-a pensionat şi sentinţa întârzie să apară. Pe acest fond aflăm că o altă aripă a clanului Cârpaci dă afară cu tupeu ditamai spitalul.

Cazul de la Timişoara nu este singular. În toată România retrocedările au fost pervertite de clanuri mafiote care s-au îmbogăţit şi au infectat cu corupţie administraţia şi Justiţia. Dacă statul ar dispune verificarea tuturor retrocedărilor, am putea avea surprize de proporţii şi identifica averi uriaşe construite pe fraude. Averi care, confiscate, ar aduce bugetului sumele de care este atâta nevoie. De Malin Bot – Evenimentul Zilei

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.