Judecator german suspendat din funcţie fiind suspectat de “neo-nazism”

skins

Un judecător din landul Bavaria va apărea în faţa unei instanţe superioare din Bamberg, de data aceasta el fiind cel acuzat. Maik B., numele întreg nefiind dezvăluit de presa germană, este suspectat că ar fi participat “la activităţi neo-naziste” şi până la lămurirea situaţiei a fost suspendat marţi din funcţie.

Bărbatul fusese numit în 1 noiembrie 2013, pentru o perioadă de probă de doi ani, ca judecător la Tribunalul din Districtul Lichtenfels din regiunea bavareză Franconia Superioară.

Presa, la indiciile oferite de un ofiţer de poilţie, a dezvăluit că în perioada în care a studiat Dreptul în Brandenburg judecătorul a fost solist în mai multe trupe naţionaliste, cântând inclusiv în proiecte muzicale identitare precum “Hassgesang”, informează Deutsche Presse-Agentur. Bărbatul fusese urmărit de serviciile secrete pentru activităţile sale politice din perioada studenţiei.

“În Bavaria şi în sistemul nostru judiciar nu este loc pentru extremismul de dreapta, antisemitism sau xenofobie”, a spus luni ministrul de justiţie din Bavaria, Winfried Bausback.

În urma scandalului, miniştrii regionali de justiţie şi interne, membri ai partidului Uniunea Creştin-Socială, aliaţii bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel, au cerut reintroducerea “Decretului împotriva extremismului” (Radikalenerlass), abolit în urmă cu 20 de ani.

Decretul antidemocratic a fost introdus în Germania de vest în 1972 şi îi viza pe funcţionarii publici care aveau “opţiuni politice radicale” în vederea reglementării “incompatibilităţii” acestora. Iniţial au fost vizaţi simpatizanţii teroriştilor comunişti de la Facţiunea Armatei Roşii iar acum apologeţii reinstaurării acestei legi consideră că ar fi utilă în combaterea “extremismului de dreapta”. Sursa: FrontPress.ro

Loading...

Related posts

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.