JEG ORDINAR: Ion ILIESCU: „Nu îmi asum venirea minerilor, nu am de ce”

iliescu-mineri-jeg-ordinar

„Nu îmi asum ( n.r. venirea minerilor), nu am de ce. A fost pur şi simplu o ieşire spontană. A apărut şi personajul acesta cu ambiţiile lui, Miron Cozma, pe care nu vreau să-l menţionez. M-am dus (să vorbesc cu ei, n.r.) tocmai ca să-i conving să părăsească Capitala, prezenţa lor aici era un factor perturbator, am apelat la simpatia de care mă bucuram ca să-i conving să plece. Era o chestie de autoritate personală pe care am folosit-o cât am putut ca să atenuez porniri de acest fel” a comentat Ion Iliescu.

El a susţinut că evenimentele s-au datorat pe de o parte, agresivităţii unei opoziţii care a căutat să facă din Piaţa Unviersităţii un moment de alimentare a unei stări de încordare şi, pe de alta, pornirea minerilor ce se simţeau exponentul proletariatului avansat care face ordine. „Nu aveam cum să frânăm aşa ceva”, a subliniat Iliescu. În privinţa incendierilor de autobuze, fostul preşedinte a spus că nu exclude să fi fost provocări: „Eu nu exclud că au fost şi provocări care să caute să genereze reacţii, să declanşeze o stare de incordare generală în ţară. Nu a fost o misiune uşoară pentru mine, pentru noi să atenuăm aceste efecte”

Daca ti-a placut articolul, te rugam sa dai un Like. Multumim!
Loading...

Related posts

12 Comments

 1. aidos

  Cind e vorba de JIVINA asta, de multa vreme NIMIC nu trebuie sa mai mire PE NIMENI !! Unul din marile blesteme aduse de istorie pe capul nostru …..

  Reply
 2. dorint65

  Ordinarul asta de kgb-ist chiar ne crede prosti sau fara memorie , dar sper din tot sufletul sa nu dea coltu'" , pana nu o sa fie condamnat pentru crimele diabolice impotriva poporului roman. Macar o zi, o saptamana, o luna, un an de puscarie, ar arata justitia din Romania ca exista si dreptate pe lumea asta si ca nimeni nu este deasupra legii.

  Reply
   1. dorint65

    Multumesc, dar chiar ma revolta acesti criminali, care profita de naivitatea poporului roman si de faptul ca-n ultimii 25 de ani ne-au transformat intr-o masa inerta, fara vlaga, care nu mai reactioneaza la nimic .
    Nu inteleg de ce nu sunt condamnati pentru fapte evidente , criminale si tot se tergiverseaza mereu aceasta.
    Oare trebuie sa dispara toti securistii din structurile de conducere, sa ne putem primeni si noi ca natiune?

    Reply
  1. tsizan777

   pai suntem prosti caci si acum dupa 25 de ani cand intrebi idiotii de ce au votat cucriminalul spun ca nu aveau cu cine vota !!! asa ca ne meritam soarta , dar asta nu ma oporeste sa le fut muma in cur de cretini si sa ma pis pe criminalul de Iliescu !!!

   Reply
 3. George

  Ordinarule , și zici ca nu ai nici o treabă cu venirea minerilor ? Dar când le-ai mulțumit pentru sprijinul acordat, și ziceai ca sunt oameni de nădejde, să transmită salutari acasă , criminalule , ai omorât oameni nevinovați doar pentru ca nu mai voiau comuniști ??? Nici un scuipat nu meriți, CRIMINALULE

  Reply
 4. Emil

  Sa moara-n puscarie criminalul,hotul,el i-a chemat pe mineri ,le-a multumit pentru ajutorul acordat, Miron Cosma poate confirma.sper Ca macar o data sa se faca dreptate

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.