FEMEIA A MURIT! Ce a scris MEDICUL din Targu-Jiu pe foaia pacientei de 63 de ani care nu i-a dat SPAGA. E ireal ca i-a trecut prin cap asa ceva!

Ieri, Romania a fost socata de o noua eroare medicala a unui doctor specializat care, din cauza salariului mic, a refuzat sa trateze o pacienta.

Ce a scris medicul din Targu-Jiu pe foaia pacientei de 63 de ani care nu i-a dat spaga. Femeia de 63 de ani era suspecta de pneumonie acuta. A fost trimisa de medicii de la Camera de Garda la un medic specializat, pentru a o consulta acesta, informeaza stirileprotv.ro.

Din nefericire, medicul a refuzat sa o trateze pentru ca nu a primit spaga de la pacienta. Cu toate ca are un salariu de 15.000 de lei pe luna, medicul a vrut bani. Acesta a scris pe foaia de observatie motivele pentru care refuza sa trateze pacienta primita de la Camera de Garda.

″În legătură cu decesul care a survenit la clinica din Craiova pentru pacienta care a fost transportată de la SJU Târgu-Jiu, noi regretăm că pacienta respectivă a decedat. Referitor la stadiul rezultatului analizei care s-a făcut la noi la spital, pot să vă spun că aşteptăm o concluzie de la Colegiul Medicilor în această cauză şi aşteptăm rezultatul Comisiei de cercetare disciplinară, care a fost constituită după avizul de etică dat de către Consiliul de Etică. Va trebui Comisia de cercetare disciplinară să ia legătura instituţional şi cu spitalul din Craiova şi concluzia finală sper să o avem cât mai repede, dar vedeţi, este o situaţie care trebuie analizată cu maximă prudenţă şi cu maxim profesionalism”, a declarat, luni, managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă.

Femeia a murit la un spital din Craiova deoarece a tratamentul a fost administrat prea tarziu. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a dispus efectuarea de verificări în cauză.

Componenţa Comisiei de Etică în cazul doctoriţei care ar fi refuzat să consulte un pacient şi a scris în foaia de observaţie nemulţumirile sale legate de salariu şi de lipsa de personal a fost modificată la solicitarea acesteia, a declarat săptămâna trecută, managerul SJU Târgu Jiu.

″În data de 31 ianuarie, doamna doctor a prezentat o hârtie în care solicita ca unul dintre membrii Consiliului de Etică, în speţă doamna jurist Horhoianu să nu participe la această analiză întrucât, spune dumneaei în hârtie, că a avut unele probleme personale cu respectiva şi că doreşte să fie asistată de un avocat. În baza hârtiei, Consiliul de Etică ne-a prezentat nouă, Comitetului Director, o solicitare pentru înlocuirea doamnei Horhoianu din comisia respectivă (…). Am primit un aviz de etică de la Comisia de Etică şi acolo au fost depistate anumite vulnerabilităţi”, a spus Gigel Capotă.

Managerul SJU Târgu-Jiu a declarat că a fost convocată Comisia de etică, a fost sesizat Colegiul Medicilor şi a fost constituită şi o comisie interdisciplinară.

“Am convocat în regim de urgenţă Comisia de etică pentru a face o analiză privind aspectele semnalate, cât şi de a veni cu propuneri şi măsuri în consecinţă. Totodată, a fost sesizat şi Colegiul Medicilor, pentru analiză şi măsuri. Suplimentar de măsurile respective, având în vedere evenimentele deosebite care au fost în ultimul timp, cu evoluţia agravantă a unor cazuri de afecţiuni bronhopulmonare cronice, am constituit şi o comisie de analiză interdisciplinară din care face parte directorul medical, care este medic specialist pe Infecţioase, cu un medic primar de la Dispensarul TBC, cu preşedinta Colegiului Medicilor, cu şeful de la Urgenţe şi cu şeful ATI-ului. Printre altele, comisia respectivă va analiza situaţia punctuală prezentată în media privind modul de acordare a îngrijirilor medicale de specialitate către unele categorii şi cazul respectiv la care s-a făcut referire”, a precizat, pe 29 ianuarie, Gigel Capotă.

Daca ti-a placut articolul, te rugam sa dai un Like. Multumim!
Loading...

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.