Fără precedent! Jurnalist cunoscut CONCEDIAT pentru că a scris articole critice la adresa Laurei Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi face victime printre jurnaliști. Adulată de unii, criticată de alții, fostul procuror șef al DNA se pregătește pentru funcția la care visează de mult timp, cea de procuror european. În acest context, articolele negative nu-i fac deloc bine, astfel că s-a ajuns la concedierea celor care sunt critici cu ea.

Cunoscutul corespondent Deutsche Welle, Horaţiu Pepine, a transmis că va fi concediat de la publicaţia unde a scris în ultimii ani pentru că a criticat-o pe fosta şefă a DNA. „Ca să nu se creeze neînţelegeri este bine să precizez că DW nu mi-a transmis nicio decizie formală de concediere. Totuşi ceea ce a scris Traian Ungureanu este, în spirit, perfect adevărat, căci, după lungi şi repetate discuţii pe mai multe subiecte, redactorul-şef al secţiei româneşti mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata ”ca orice corespondent DW”. Mă limitez la acest scurt citat, căci nu pot intra acum în detaliile unei corespondenţe private. Prin urmare aveam de ales: să retractez tot ce spusesem de vreo doi-trei ani încoace (de fapt mult mai mulţi) sau să plec pur şi simplu. Cred însă că somaţia care mi-a fost adresată este echivalentul moral al unei concedieri. Un ziarist nu poate fi un simplu executant sau un copist al unor ”texte” elaborate în altă parte”, ne-a declarat Horaţiu Pepine pentru Active News.

Este pentru prima dată când un jurnalist care scrie la Deutsche Welle a recunoscut că îi este impusă politica editorială şi că este practic obligat să transmită către public informaţii cu care el nu este de acord.

Loading...

Related posts

1 Comment

  1. Piet

    …decat sa scrii prostii, mai bine nu scrii nimic, cel putin sub antetul Deutsche Welle. Pareirile tale personale impotriva dnei Kövesi le poti afisa la antena 3, Gadea va fi bucuros.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.