Facebook a furnizat Guvernului român date despre utilizatori

Facebook a publicat un raport în care dezvăluie că guverne din 74 de ţări, printre care şi România, i-au cerut date suplimentare despre anumiţi utilizatori.

La nivel global, Facebook a primit 20.000 de cereri cu privire la 38.000 de utilizatori, datele fiind necesare autorităţilor pentru a rezolva cazuri de furt, răpiri sau altele.

SUA au trimis de departe cele mai multe cereri, 11.000, iar compania a răspuns la 79% dintre ele, trimiţând datele cerute guvernului. Pe locurile următoare s-au clasat India (3.000 de cereri), Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia (cu 1.500 de cereri fiecare).

Autorităţile române au trimis către Facebook un număr de 16 solicitări legate de 36 de utilizatori, iar cea mai mare reţea de socializare din lume a răspuns afirmativ la 63% dintre ele. Pe de altă parte, Ungaria a trimis 25 de cereri, Turcia – 96, iar Bulgaria şi Serbia, câte una.

Facebook numeşte acest raport unul “de transparenţă”, însă menţionează doar cifre, fără a preciza exact motivele pentru care guvernele au cerut date suplimentare despre respectivii utilizatori.

Sursa: Mediafax

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *