De ce vizita Papei Francisc în România și, cu deosebire, în Ardeal?

Motto: „Zic vouă: Dacă vor tăcea aceştia, pietrele vor striga.” (Ev. Luca, vers. 456)

Între 31 mai-2 iunie a.c., Papa Francisc va efectua o vizită oficială în România și va merge la București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc Cunoscând personalitatea Papei Francisc, exprimată și documentată prin cuvântări și dese „ieșiri la rampă”, drept un vajnic susținător și propovăitor a înțelegerii dintre oameni, a iubirii, a păcii și toleranței între toate rasele și neamurile Pământului, românii privesc vizita acestuia în România ca o confirmare, prin faptă, a acestor înalte aspirații ale umanității.

Dar să înserăm comunicatul lui Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhidiocezei Romano-Catolice din România, dat la Digi24, care oferă detalii despre această vizită: „Vizita de la Blaj va avea însemnătate pentru credincioșii greco-catolici, pentru că acum 20 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea, când a venit în România, s-a oprit doar la București. Toți credincioșii au venit la București. Acum, Papa va merge la ei. Va merge la greco-catolici la Blaj, va merge la romano-catolicii de limbă română la Iași și, de asemenea, pentru romano-catolicii de limbă maghiară, care sunt destul de numeroși în Transilvania, va vizita Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.”

Cum un comunicat oficial care să cuprindă programul complet al vizitei Papei Francisc în România, nu este accesibil, aflăm, din diverse surse posibile, crâmpeie de știri care completează această lacună.

În revista „ARTEMIS” din, 5 februarie 2019, d-l Ion Măldărescu, în articolul „Anomaliile ca normalitate”, punctează:

„Corolarul anomaliilor îl va deţine însă preconizata vizită a Papei Francisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe 7 mai 1999, pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054, un papă – Papa Ioan Paul al II-lea – a vizitat o ţară preponderent ortodoxă – România. În cadrul anunţatei vizite papale, pe teritoriul României, dar nu oriunde, în Transilvania, Suveranul pontif va fi întâmpinat de Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei (sugestia fiind evidentă, cea de gazdă la ea acasă). Despre eveniment, P.S. Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei menţiona la finalul lui ianuarie: «Este inadmisibil într-un Stat Român de unde toți politicienii iau salariu, să-l întâmpine pe Papa Francisc primul ministru al Ungariei. Marea rușine a românilor! Marea rușine a românilor! […] În presa românească locală nu s-a vorbit despre venirea, sau mai bine spus, vizita papei în România […] Din veștile pe care le am – vă rog să vă deschideți ochii sufletului și să vedeți lucrurile clare -, din veștile pe care le am până la ora actuală (26 ianuarie 2019), nu s-a anuțat în zona Miercurii Ciucului, când papa va veni la Șumuleu Ciuc, nici venirea președintelui, nici a primului ministru, nici a unui deputat român. […] Papa va fi întâmpinat de prim-ministrul Ungariei, împreună cu alți deputați maghiari! Cuvântul papei nu va fi tradus decât în limba maghiară!…». În Imperiul Haosului anomaliile au căpătat statut de «normalitate».”
În revista „Justițiarul”, în articolul „Vizita programată a Papei Francisc la Șumuleu-Ciuc și întâmpinarea sa de către premierul Ungariei”, sub semnătura lui Gheorghe Funar, apar și alte informații, cum că: „… Papa Francisc se va deplasa apoi la Iași, Blaj și într-un cartier al Municipiului Miercurea-Ciuc (județul Harghita), numit Șumuleu-Ciuc, unde se află o Mănăstire Franciscană și o statuie mare reprezentând-o pe Maica Domnului. Programul neoficial, stabilit în mare secret cu autoritățile de la Budapesta și acceptat de Vatican, prevede că Papa Francisc va fi întâmpinat pe teritoriul României, la Miercurea-Ciuc, municipiu de reședință al județului Harghita, numai de către Premierul Ungariei, antiromânul Viktor Orban, de miniștrii și numeroși parlamentari din Parlamentul de la Budapesta, iar cuvântarea Papei va fi tradusă numai în limba maghiară… Papa Francisc a fost de acord ca la adunarea ecumenică de la Miercurea-Ciuc să fie arborate numai drapele ale Ungariei, steaguri cu stema Ungariei mari și steagul ilegal al așa-zisul «ținutului secuiesc», care nu are în fapt niciun secui…”

Să se înțeleagă faptul că în Ardeal, pământ românesc din vremuri imemoriale, lucru pe care Papa Francisc îl știe, cu siguranță, (mai jos înserez unele din informațiile documentate pe această temă), cu oblăduirea sa, se exclude limba română în acțiunea de translare a discursului său în fața enoriașilor, se arborează drapele ale Ungariei în România, făcând jocul murdar al iredentismului ungar, și nu numai, și acceptă ca un strain de pământ românesc să-i facă primirea oficială???

Dacă este așa, numai de mesaje de pace, înțelegere între oameni, toleranță între toate rasele și neamurile Pământului nu este vorba. Și atunci te-ntrebi, deci, pe bună dreptate, care este scopul vizitei Papei Francisc în Ardeal???

Și acuma, reiterez întrebarea: ce mesaje de pace, înțelegere aduce Papa Francisc în Ardeal???

Se mai vehiculează informația potrivit căreia, Papa Francisc va dona o sumă de cca. 100 de mii de dolari pentru Catedrala Neamului.

Dar, cu deosebire, ceea ce Măria Sa Poporul Român așteaptă de la Papa Francisc este ca acesta să returneze României CODEX AUREUS, partea I-a, exemplarul original, care, în mod ilegal, a ajuns la Vatican „predate” fiind de Guvernul Ponta 3, odată cu Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia!!!

Citeste si:  Alertă în PSD! Cine va sfârși ca Liviu Dragnea

În acest context se amintește faptul că, între 7-9 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizită ecumenical la București, ea fiind prima vizită a unui suveran pontif în România. În ziua venirii în România, în 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a sărutat pământul și a numit țara noastră Grădina Maicii Domnului. Papa a fost întâmpinat de președintele Emil Constantinescu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist și Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu. Sfântul Părinte a rostit un discurs în limba română în care a spus că se roagă pentru cicatrizarea rănilor produse în perioada comunistă, în relația dintre catolici și ortodocși. În data de 9 mai, a oficiat o celebrare euharistică în Parcul Izvor din București, la care au participat sute de mii de persoane. Papa a rostit, se accentuează, predica în limba română și a oferit binecuvântări în română, maghiară, germană și poloneză.

Ce știa Papa Ioan Paul al II-lea și, neîndoielnic, și Papa Francisc?

Să încercăm să punctăm câteva lucruri ce ar putea să ne facă o mica imagine asupra a ceea ce, încă, Vaticanul păstrează ascuns din vremuri imemoriale!

Într-un interviu acordat, cu ceva timp în urmă, postului de televiziune TVR Cluj, Micheál Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea și membru al Comisiei Teologice Internaţionale, unul din oamenii care au avut acces la documente secrete din arhiva Vaticanului, a făcut o declaraţie surprinzătoare: „Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.

Mărturisirea fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, se pliază de minune pe mai vechile consideraţii ale lui Antonio Bonfini: „Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă, cât pentru o limbă.”.

Iar geniul eminescian completează în mod strălucit aceste adevăruri de când lumea: „…limba română este cumpăna limbii universale … limba de formule…”

Cuvintele din limba română au încifrate mesaje extraordinare care abia așteaptă a fi descoperite. Iată un mic exemplu oferit în cartea sa „Paradisul pierdut”, a istoricului Gheorghe Bârdan-Raine: „…În cuvântul EGIPET se ascunde EPIGET (epi are sensul de aproape ca, la fel ca, asemeni, precum un). Pe fratele lui ProMeteu îl chema EpiMeteu și, în limba greacă, avea sensul acesta: acela care gândește după ce face. Acum înțelegeți, dragii mei, de ce unii ar vrea ca limba română să dispară?” Sau „ROMÂNIA, ascunde ARMONIA, ne spune MÂNĂ (conduce), dar și RAI, adică Rai Împărat…” etc., etc.

Credeți că întâmplător genialul poet român, Mihai Eminescu, mare inițiat, a utilizat, deseori, în opera sa cuvântul EGIPET?

Atunci când tunetul încifrat în cuvintele limbii române se va dezlănțui, și timpul este aproape, nimic nu-i va mai sta în cale!!!

Raportul scris de Pilat, guvernatorul Iudeei, către Tiberiu, Împăratul Imperiului Roman, imediat după Răstignire, aduce în atenție lucruri definitorii de natură a da de gândit. Iată un fragment din raport:

„…Printre mai multe veşti ce mi-au venit, una m-a interesat în mod deosebit: un tânăr – se zicea – a apărut în Galileea, predicând pe un ton blând şi nobil o altă lege, în numele lui Dumnezeu ce l-a trimis. La început mă temeam ca acesta să nu fie vreun agitator care să aţâţe poporul contra Romanilor, dar nu după mult timp temerile mele au fost spulberate. Iisus din Nazaret, a vorbit mai mult ca un prieten al romanilor, decât al evreilor. Trecând într-o zi pe lângă locul ce se chema Siloan, am văzut o mare adunare de popor, iar în mijlocul ei pe un tânăr care stătea rezemat de un copac şi, în seninătate şi calm, predica mulţimii. Mi s-a spus că este Iisus. Era tocmai ce mă aşteptam să văd, atât de mare era deosebirea între El şi ascultătorii lui. Părul şi barba sa aurie, îi dădeau o înfăţişare cerească. El părea a fi cam de vreo 30 de ani. N-am văzut în viaţa mea o privire atât de senină şi de dulce, un contrast izbitor între El şi ascultătorii lui, cu bărbile lor negre şi feţele întunecate…”.

Din informațiile date de istoricii antici, fără putință de tăgată, portretizarea geților arată un neam pașnic, robust, blond, cu cunoștințe avansate de medicină, filozofie, astronomie, matematică etc.!!!!

Citeste si:  Exportul de copii români, un tribut pe altarul globalismului

Mașina timpului de la Vatican este una dintre cele mai mari bogății controversate din pivnițele cetății de scaun. I se spune cronovizor, pentru că sfidează legile naturii și poate capta imagini din trecut, din vremuri mult mai vechi decât ne-am putea imagina. Dar cât este de reală? Iată ce spun faptele și documentele istorice. Mașinăria a fost descrisă cu lux de amănunte în cartea „Noul mister de la Vatican” semnată de un oarecare Francois Brune, care susținea că deține toate informațiile de la tatăl său, un apropiat al inventatorului cronovizorului. Iar inventatorul se presupune ar fi fost părintele Pellegrino Ernetti, secondat de părintele Agostino Gemelli, cel care a fost martorul descoperirilor stranii legate de acest aparat vizionar.

În 1973, Nicolae Ceauşescu a avut ocazia să converseze cu personalităţi de primă mărime ale lumii, printre aceştia numărându-se şi liderul spiritual al catolicismului, Papa Paul al VI-lea. Primirea la Vatican s-a făcut cu tot fastul, demn de remarcat fiind faptul că șeful statului roman a obținut accesul în arhivele Vaticanului a unei echipe de istorici români!! Din păcate, după moartea Papei Paul al VI-lea, cercetătorilor români li s-a luat dreptul de a mai cerceta arhivele Vaticanului, „invitați” fiind a părăsi această locație! Exemplele ar mai putea continua!!!

Așadar, nu este greu de observant că între prestația Papei Ioan Paul al II-lea, de a săruta pământul și de a numi țara noastră Grădina Maicii Domnului și conținutul celor înserate mai sus există o legătură de cauzalitate evidentă!

După cum, nu cred că este cineva care să se îndoiască de faptul că Papa Francisc nu are cel puțin aceleași informații cu cele ale Papei Ioan Paul al II-lea, privitoare la spațiul carpatin și la rolul, de excepție, jucat de locuitorii de milenii ai acestor meleaguri, civilizația pelasgo-geto-dacă, fapt ce impune din partea Papei Francisc respectul cuvenit față de România și poporul român!

Nu cred că este vreo îndoială, de asemenea, în faptul că, așa cum am mai afirmat mai sus, Papa Francisc este cunoscut, prin vorbă și faptă, ca un mesager al păcii, înțelegerii între oameni, iubirii, toleranței între toate rasele și neamurile Pământului și că este greu de crezut că poate cădea în capcana promovării „conceptelor” iredentismului și revizionismului ungar de ură față de România, în condițiile în care vizita se efectuează în România, la invitația președintelui statului roman, unde limba oficială și cea vorbită de populația majoritară este limba română! Acest lucru ar trebui să fie absolut acceptat și, dacă se corelează cu anularea vizitei în Ungaria, în anul 2016 și sugerarea posibilității ca Papa Francisc să nu participle la Congresul Euharistic International pe care Ungaria îl va găzdui în 2020, se înțelege pe deplin sau așa, cel puțin, rezultă din fapte, că instituția papală este conștientă cu cine are de-a-face și de implicațiile pe care le-ar genera promovarea și achesarea la, se repetă, „conceptele” iredentismului ungar, isultă plenară adusă României și poporului roman, viețuitor de milenii al spațiului carpato-pontic!!

Cunoscând, însă, desele derapaje, chiar la nivelul oficialităților din Ungaria, în abordarea relațiilor cu românii și România, este de datoria statului român și, deopotrivă, a Vaticanului, cu deosebire a Papei Francisc, de a defini cadrul vizitei cu precizie, fără echivoc, fără interpretări, cu fermitate, arătându-le oficialilor din Ungaria, și nu numai, care le este locul, că n-are nimic de-a-face cu deturnarea sensului vizitei în România a Suveranului Pontif, în sensul vrerii iredentiștilor din Ungaria, că aceștia să-și vadă lungul nasului, în derularea vizitei Papei Francisc în România, astfel dând riposta cuvenită unor capete înfierbântate, unor porniri iresponsabile și fără temei! Și toate acestea făcute cunoscute public!

Nu este niciun secret că Budapesta, așa cum remarcă și presa maghiară, forțează „o băgare în seamă” prin diverse tertipuri (care este adevăratul sens al acestora și dacă Vaticanul este încunoștințat???) și va căuta să exploateze nociv vizita Papei Francisc în România, chiar dacă, în 2016, Vaticanul a anulat vizita în Ungaria și a sugerarat posibilitatea ca Papa Francisc să nu participle la Congresul Euharistic International pe care Ungaria îl va găzdui în 2020!!!

Românii nu doresc ca să se înțeleagă faptul că vizita Papei în România ascunde și coincide cu aranjamente, altele decât cele ce țin de mesaje de pace, înțelegere, de cinstire a poporul roman și a României??

Este deci, se repetă, de datoria Vaticanului, a Guvernului, a Președiției, a Parlamentului Român, a instituțiilor statului român de a întreprinde măsuri hotărâte pentru ca vizita Papei Francisc în România să nu capete asemenea conotații și să potolească avântul iresponsabil al iredentiștilor unguri!!!

În definitiv și la urma urmei, este o vizită a Papei Francisc în România și nu în Ungaria și, prin consecință, oficialii statului ungar să se-ntindă cât le este plapuma, urmând a respecta și a fi determinați să accepte acest adevăr clar ca lumina zilei!!! Autor: Gheorghe IOVAN

Loading...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x