Cuvântul “ŢIGAN” a fost INTERZIS în România! Zici “ţigan”, iei amendă 7.000 de euro!

Dacă foloseşti cuvântul “ţigan” când te adresesezi unui rom poţi încasa o amendă de 7.000 de euro. Amenda pentru pronunţarea cuvântului “ţigan” în România s-a mărit, de 12 ori, săptămâna trecută, la presiunea Uniunii Europene, care consideră că drepturile romilor sunt călcate în picioare în ţara noastră.

Mare atenţie când vă adresaţi unei persoane de etnie romă cu cuvântul “ţigan”. Romii din România pot “aplica” amenzi de maximum 7.000 de euro oricărei persoane care li se adresează cu termenul “ţigan”.

Romii sunt apăraţi crâncen de statul român şi de Uniunea Europeană, care a obligat Guverul României, vineri, să mărească de 12 ori amenzile pentru cei care pronunţă cuvântul “ţigan”, considerat jignitor şi discriminator la adresa romilor.

Instituţia care îi amendează pe “discriminatori” se numeşte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aici rromii, dar şi orice altă persoană care se consideră discriminată, se pot plânge, iar angajaţii statului român taie amenzi de mii de euro.

Dacă amenda maximă pentru o persoană era de 3.000 de lei până săptămâna trecută, ea a crescut la 30.000 de lei. Insituţia care amendează a dat până acum sute de sancţiuni, cele mai multe de 1.000 de lei, unor persoane care au discriminat romii sau alte categorii de persoane.

Amenda maximă poate să ajungă la 25.000 DE EURO pentru o firmă din România care discriminează “ţiganii”,  sau alte persoane, din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap, potrivit noii legi, care a mărit sancţiunile.

Loading...
Citeste si:  Bomba zilei! Un fost lider PSD, condamnat definitiv la închisoare cu executare! Se duce lângă Dragnea

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x