Cele mai nocive otravuri ascunse in alimentele pe care le consumam zilnic

alimente

Mâncarea din zilele noastre este mai mult decăt o problemă socială. Chimicalele folosite pentru producerea hranei sunt dăunătoare organismului, iar ceea ce cunoşteam odată sub denumirea de hrană organică tinde să devină o simplă istorie. Fiecare aliment, fiecare fruct sau chiar fiecare băutură conţine cel puţin un produs otrăvitor organismului. Mâncarea din supermarketuri provine în general din import, pentru că România a ajuns în mare măsură o ţară de consum în timp ce producţia a fost aproape desfiinţată, fiind foarte greu de controlat, cauza pentru care conţine mai multe pesticide decât nutrienţi.

Iată lista celor mai importante substanţe care consumate în cantităţi destul de mari pot pune în pericol sănătatea sau chiar pot provoca moartea.

1. Difenilamina
Este un fungicid care se regăseşte cu precădere în mere. Odată merele consumate, difenilamina se acumulează în rinichi, ficat şi sânge, iar eliminarea sa se produce cu greutate. Consumul fungicidului pe termen lung devine periculos pentru sănătate şi poate produce chiar moartea.

2. Tiabendazol (E233)
Un alt fungicid periculos organismului uman care se regăseşte de asemenea în mere. Este foarte nociv pentru sistemul nervos, cauza pentru care a fost interzis în mai multe ţări din lume, dar mai puţin în România. Oare de ce?

3. Aldrin
Aldrin este un pesticid care odată aplicat pe soluri le protejează împotriva dăunătorilor, în special lăcustelor, dar şi viermilor care atacă rădăcinile plantelor. Are un efect letal atât asupra oamenilor, cât şi al păsărilor, animalelor sau peştilor. Aldrin-ul se regăseşte în carne şi produse lactate. Doza letală pentru un om este doar de 5g. Consumul produselor alimentare care conţin acest pesticid sporeşte riscul îmbolnăvirii, cauza pentru care a fost interzis în mai multe ţări, dar mai puţin în România.

4. Dieldrina
Este un compus chimic al Aldrinului şi se foloseşte împotriva termitelor. Pesticidul se găseşte în proporţii mari în laptele pasteurizat. Consumul său în cantităţi mari poate produce moartea.

5. Mirex
Un alt insecticid folosit împotriva termitelor, care are o durată de viaţă de până la 10 ani înainte să ajungă sa se degradeze, se regăseşte în general în carne sau peste. Mirexul este o substanţă care provoacă cancerul şi a fost interzis în mai multe ţări ale lumii. (sursa: nutriceutic.ro)

Daca ti-a placut articolul, te rugam sa dai un Like. Multumim!
Loading...

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.