Breaking. Alertă în toate spitale! Pacienții sunt în tensiune maximă. Totul este BLOCAT

Este alertă în toate spitalele, iar în acest moment activitatea este paralizată, pacienții nu pot fi preluați și nu li se fac analize.

Alerta cibernetică în toate spitalele, după ce sistemul informatic a fost atacat de un virus. În acest moment activitatea este paralizată, pacienții nu pot fi preluați și nu li se fac analize, susține Antena 3.

Specialiștii CERT-RO au avertizat că numărul instituțiilor medicale, vizate de hackeri, este în creștere.

Din notificările primite, CERT-RO a identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.

CERT-RO atrage atenția, atât utilizatorilor cât și personalului care se ocupa de serviciile IT, asupra următoarelor măsuri imediate ce pot fi luate pentru a preveni infectarea cu aceste tipuri de aplicații malițioase:

– nu deschideți fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoașteți expeditorul iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate

– evitați accesarea „ofertelor ” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (email, whatsapp, messanger, facebook etc.)

– asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea

– asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)

– apelați numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente

– accesați ghidurile puse la dispozție pe site-ul CERT-RO.

Loading...

Lasă un comentariu