ATAC INFORMATIC AL EVREILOR ASUPRA BANCILOR DIN ROMANIA. DATE CONFIDENTIALE FURATE!

diicotProcurorii DIICOT au destructurat, marti, o retea formata din cetateni romani si israelieni (evrei), care au spart serverele unor banci din Romania si au furat informatii confidentiale.

DIICOT anunta, intr-un comunicat de presa, ca procurorii „au destructurat activitatea infractionala a unei grupari de criminalitate organizata, cu caracter transnational, formata din cetateni israelieni si romani, specializata in infractiuni informatice si de spalare de bani, utilizand fonduri financiare substantiale”, la sesizarea si cu ajutorul SRI.

Anchetatorii au facut perchezitii domiciliare in acest caz marti dimineata, la mai multe adrese din Bucuresti si de pe raza judetului Ilfov.

Procurorii DIICOT au aratat ca doi suspecti din acest dosar au comis infractiuni informatice asupra unor banci din Romania, in complicitate cu grupari infractionale din Orientul Mijlociu.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada octombrie 2014 – februarie 2015, suspectii Iahr Gioara si Azouri Oren Avraham (cetateni israelieni) au desfasurat activitati infractionale pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar national, utilizand mijloace tehnice cu un nivel ridicat de complexitate, in coniventa cu entitati infractionale din zona Orientului Mijlociu„, se mentioneaza in documentul citat.

CITESTE SI:  României i-a trecut glonțul unei lovituri de stat pe lângă tâmplă. Iohannis și SRI doar se fac că nu știu sau chiar ei au fost scenariștii din umbră?

DIICOT a mentionat ca hackerii au sustras date confidentiale stocate pe serverele bancilor vizate.

Procurorii precizeaza ca actiunile membrilor retelei criminale „au afectat siguranta si integritatea datelor informatice din infrastructurile bancare nationale, prin accesarea in mod clandestin a unor sisteme informatice si extragerea unor date stocate, prin folosirea unor aplicatii de tip malware, special adaptate pentru realizarea scopului infractional”.

Loading...

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.